Orbánék miért nem tettek drasztikusabb lépéseket az elmúlt 2 évben?
Simán meg lehetett volna állítani a Tiszát, akár azzal hogy korábban leszedik MP-t, a kegyelmi botrányban valós felelősöket mutatnak be, megváltoztatják akár last minute a választási rendszert, és még sorolhatnám.
Az oroszoktól is sokkal drasztikusabb lépésekre számítottunk, végül semmi nem történt.
Szerintetek mi ennek az oka? Annyit viszont elértek, hogy mozgósítsák az egész tiszás tábort, mert senki nem gondolta biztosra a győzelmet.

válasza:A kérdés kiváló, és jómagam is sokat gondolkoztam ezen. Ezt a három elméletet (konteót) sikerült összeraknom:
1. a kontraszelekció odáig jutott, hogy ők megpróbálták, de egyszerűen elbénáztak mindent.
2. a színfalak mögött a fideszen belül volt egy harc, mert nem mindenki akarta a nyílt oroszosodást, nem mindenki akart egy határt átlépni, és végül ők nyertek.
3. az egész egy színjáték és a TISZA tényleg csak a fideszesek hatalmának átmentése :))
Hogy valami volt, az biztos. Belengetik, hogy bizonyíték van róla, hogy Ruszin-Szendi ukrán kém, de végül nem mutatnak semmit? Belengetik a szabad sajtó kivégzését, aztán visszatáncolnak? Hamis-zászlós merényletet pletykálnak, amiből egy vajdasági mező közepén talált hátizsák lesz? Belengetik a radnaimark.hu-t, aztán semmit nem raknak ki rá? Ennyi véletlen nincs.
Én személy szerint a 2. pontban hiszek a leginkább.

válasza:#1 3.pont: Ezt már eljátszották a Jobbikkal és csúfos kudarcot vallottak.
Szerintem is, az emberek nagyrésze már kezdte érezni, hogy itt állj és ne tovább. Mindenkinél máskor és másnak a hatására jött el ez a pont. Attól, hogy valaki a Fidesz párt tagja, attól még nála is előjöhet, hogy b*szdki, ehhez már nem adom az arcom.

válasza:Orbán megprobálta behivni az orosz hadsereget, de azok olyan szarul álltak a fronton, hogy nem tudtak ideküldeni mondjuk 100 ezer katonát meg 10 ezer tankot.
Ezért követelte Orbán, évek óta eszelősen az Ukránoktól, hogy adják meg magukat, ne harcoljanak, mert akkor tudtak volna jönni az oroszok.
Szóval Orbán csak ezért akart békét, mert szerinte máshol kellett volna bevetni az orosz hadsereget.

válasza:

válasza:Fidesz szavazóként, nem gondoltam fontosnak, hogy örökké Fidesz kormány legyen, 16 év még így is nagyon nagyon hosszú idő volt. Lehet jobban jártak volna, ha ezt a 4 évet nem ők töltik kormányon. Sztem ha tudták volna milyen nehéz 4 év lesz, akkor inkább vesztenek 2022-ben.
Bennem is #1 3-as pontja merült fel. De valszeg lehetetlen lenne egy ilyen trükköt titokban megcsinálni, amikor mindenkit le tudnak hallgatni, mint az közismert.
Én inkább arra hajlok, hogy az egész csak egy cirkusz a népnek, akit megnyugtat, hogy ők döntenek, de a háttérben túl nagy változások nem lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Kb. ennyi ideje használom az oldalt, néhány példa, hogy mire gondolok: - Casablanca 8.8 -> 8.5 - A máltai sólyom 8.4 -> 7.9 - Férfiszenvedély 8.2 -> 7.9 - Életünk legszebb évei 8.4 -> 8.1 - Holtan érkezett 7.6 -> 7.2 És még lehetne egy rakás példát...
Kémia szakra 2013-ban még 375 embert vettek fel az országban, ezzel népszerűbb volt, mint pl. a matematika, vagy a fizika szak. Viszont minden évben egyre kevesebb embert vesznek fel kémia szakra, idén már csak 147 embert vettek fel. De pl. a fizika, vagy...
Olyan bő két évvel ezelőtt volt az amikor összeszarta magát a forint vásárlóértéke. Akkor 370 forint volt egy euro, most 390. Igaz volt már 430 felett is, de visszaerősödött és viszonylag stabil, miközben a vásárló értéke még tovább romlott azóta. Havi szinten járok...
2012-ben ezt szorgalmazták: A KSH szerint így is lett, a GDP 11%-áról 8%-ára csökkent a nyugdíjkiadás, az átlagnyugdíj pedig az átlagbérhez képest 67%-ról 49%-ra csökkent.
2012-ben látszott előre, hogy nagy bajok lesznek, recesszióba fog zuhanni Európa északi fele is. Sőt a magas szocrendszer miatt ott lesz csak kemény a a helyzet. Ezt a válságot senki nem ússza meg Európában, sajnos: Mégsem ez történt.
Béke időkben még bejöhet ez a taktika, hogy mindent leszavazunk és mindenért szídjuk a Fideszt de most ebben a speciális esetben a járvány miatt sok ellenzékinek se szimpatikus az, hogy csak azért is nemmel szavazunk mindenre és csak azért is csak viszályt keltünk mind...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!