Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Tisza kormány vissza fogja...

A Tisza kormány vissza fogja adni az országnak a Magyar Köztársaság nevet?

Figyelt kérdés

Remélem, mert ez a Magyarország arra utalt, hogy ebből királyságot akar csinálni a FIdesz kormány.

Egyébként is jó lenne hangsúlyozni, hogy köztársaságban élünk.

ápr. 21. 08:08
1 2
 11/20 progizo ***** válasza:

#2.: "Én egy királyban jobban megbíznék egy köztársasági elnök helyett, sokkal több szál köti a családja sorsát az országéhoz és fordítva, sokkal kevesebb ürügye volna korrumpálódni és bár nem a nép választaná ki a személyét de nem is holmi párt állam"

Teljesen egyetértek veled; én is szívesebben élnék királyság államformájú Magyarországon, már csak azért is, mert amikor az volt, akkor mindig sokkal nagyobb volt az ország és sokkal reménytelibb, sokkal több lehetőséggel a fejlődésre, amit ősi államformánk 1946-os egyoldalú eltörlése el is kaszált.

Persze nem valami díszkirályságot akarok, hanem olyat, amelyben az uralkodó (király vagy királynő) személye valóban egységesíti a nemzetet, a pártoskodás fölött áll és igenis helyreteheti a mihaszna politikusokat.

S hogy ki lenne alkalmas személy a magyar trónra?

Ilyen Orbán-féle alakokat én sem szívesen látnék rajta, s mivel magunk között aligha találnánk, azért valamely Észak- vagy Nyugat-európai uralkodóház leszármazottját hívhatnánk meg rá.

ápr. 21. 13:24
 12/20 A kérdező kommentje:

8-as: ha a köztársasági elnök szétb...-a az országot, az ő leszármazottai is ugyanúgy kárát látják, mint a király leszármazottai.

A feudalizmuson már túl kellene lennünk. És ugyan miért hajbókolnánk valakinek, aki királlyá nevezteti ki magát? Még csak nemesi származása sincs, csak rázni akarja a rongyot.

A cél az kellene, hogy legyen: soha többé ne legyünk senki alattvalója!

ápr. 21. 13:26
 13/20 A kérdező kommentje:
És még mindig nem kaptam arra választ, hogy a király miért is kötődne jobban az országhoz, mint a köztársasági elnök. MIÉRT??????
ápr. 21. 13:27
 14/20 progizo ***** válasza:

#13.: "És még mindig nem kaptam arra választ, hogy a király miért is kötődne jobban az országhoz, mint a köztársasági elnök. MIÉRT??????"

Gondolkodj el azon, hogy ki érzi jobban a magáénak az országot: egy pár évre megválasztott köztársasági elnök vagy egy uralkodó, aki személyes ügyének tartja, hogy országa és népe minél nagyobb, erősebb, gazdagabb, büszkébb, fejlődőbb legyen, olyan, amelyet utódjára jó szívvel hagy tovább?

ápr. 21. 13:38
 15/20 progizo ***** válasza:
100%

#12.: "ha a köztársasági elnök szétb...-a az országot, az ő leszármazottai is ugyanúgy kárát látják, mint a király leszármazottai."

Hát igen, 1918-ban megjött a (nép)köztársaság - szét is barmolták 1/3-ára, amit azóta is megérez a magyarság.

"A cél az kellene, hogy legyen: soha többé ne legyünk senki alattvalója!"

Csak nem valamiféle anarchista vagy? A címerből is kitörölnéd a Szent Koronát?

A függésed másoktól meg teljesen mindegy az államformának, mert akik anyagilag vagy valami befolyásban feletted állnak, azoknak úgyis ki vagy szolgáltatva egy demokráciában is. Megjegyzem, demokrácia sincs sehol, mert timokrácia, azaz pénzuralom van, amelyet semmilyen szakrális dolog vagy magasztos cél nem fékez.

ápr. 21. 13:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Egyébként kaptál de mindegy..

ápr. 21. 13:52
 17/20 anonim ***** válasza:

Jó lenne ha a felhasználókkal vitatkoznál és nem saját magaddal mert ez így roppant zavarba ejtő.

Senki nem mondta hogy valaki koronázza meg saját magát, a királyi vérvonal jogkörét pont az adja hogy örökletes jogkör, nem kaphatja meg csak úgy akárki.

Az hogy mit kéne meghaladni pedig a te magán véleményed. Nálunk sokkal szabadabb, polgáribb társadalmakban még mindíg van király, engem ez jobban foglalkoztat mint az hogy elmondhassuk hogy lecseréltünk egy régi hatalmi struktúrát egy újabbra amellyel történelmi mértékű visszaéléseket lehetett legitimálni kis hazánkban

ápr. 21. 13:58
 18/20 A kérdező kommentje:
Hozzászólók: ti szerettek alattvalók lenni. Ezért tűrtétek Orbánt ilyen sokáig.
ápr. 22. 07:42
 19/20 anonim ***** válasza:
Az feltűnt valakink, hogy #1 és #9 kivételével senki sem a kérdésre válaszolt?
ápr. 22. 07:45
 20/20 A kérdező kommentje:
Nekem feltűnt. De már megszoktam.
ápr. 22. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ti kit választanátok köztársasági elnöknek, ha közvetlen választás lenne az új kormány által?

Én különösebben nem gondolkodtam el ezen, de szembe jött pár komment, és elgondolkodtott a téma. Az alábbiakat olvastam: - Hadházy Ákos - Puszér Róbert - Márki-Zay Péter - Iványi Gábor - Sulyok Tamás - Orbán Viktor - Gyúrcsák Ferenc - Bod-Péter Ákos -...

Szerintetek kit akár majd a fidesz köztársasági elnökként a Tisza kormány nyakára ültetni?

Csütörtökön benyújtottak egy módosítót, amelyben jobban bebetonoznàk a saját emberüket a köztársasági elnöki székbe. Nem lehetne megkerülni a törvénykezésben, egy 2/3-os Tisza kormány esetén is akadályozná a törvénykezést. 15 évig nem érdekelte őket a közt elnök...

Jobb hely lenne ma Magyarország, ha 22-ben megalakul a Márki-Zay kormány és feles többséggel módosítják az alaptörvényt?

Szóval kb olyasmi történt volna, mint Lengyelországban Tusk kormányzása alatt, hogy a korábbi PiS kormány szerveit nem vették figyelembe, Tuskék nem tartották azokat legitimnek. Csak ugye ők mindig beleütköztek a köztársasági elnökbe, aki vétózta őket, míg itthon ilyet...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!