Tiszapárttól várható a kóbor ill ún kijárós macskák iránti szigor növelése?

válasza:Szerintem nem.
Egyelőre helyenként sokkal nagyobb problémát jelentenek a kóborló, jelöletlen ebek, ha tényleg nagyobb hangsúlyt akarnak fektetni az állatvédelembe, akkor előnyt élveznek ezek a problémák.
A kijárós macskák problémája egyelőre még a társadalom felől sem "létező" probléma, úgyhogy az egy pár lépcsőfokkal odébb van.

válasza:A társadalomra nem veszélyesek, de az állatvilágra viszont igen.
Énekes madarak, egyéb veszélyeztetett kisállatok.
Én támogatnám a kötelező mikrochip és oltási nyilvántartást minden állat részére, és egy csapdázós-ivartalanítós-visszaendengedős rendszert, ami külföldön már évtizedek óta használatban van.
Az összes utcán lévő cica kóbornak minősül, ha leolvassák a chippet, akkor meg felhívnak hogy megvan az elveszett Mirci, lehet menni érte.
A kóbor macskákat meg humánus csapdával elkapják, ivartalanítattják, megcsípik az egyik fülét hogy ne fogják be újra, aztán visszaeresztik, ha túl vad az örökbefogadáshoz.
Így nem növekszik a kóbor állat populáció, és látásból megmondod melyik macska kóbor és melyik szökött szobacica.

válasza:

válasza:

válasza:Nem, de jó lenne szerintem is kutyákkal szemben is szigortani. Nálunk pl naponta kint van az utcán egy husky, meg valami stafi szerűség és az utóbbi támad is. Semmit se csinál se a nébih se a rendőrség. Macskákkal kapcsolatban soha se csináltak semmit, azért gyilkolják őket.
Olyan jó lenne ha már első alkalomnál kapnának az ilyen gazdik vagy 500e bírságot, ami alkalmanként mondjuk 300-500 ezerrel nő. Máris rend lenne.

válasza:

válasza:

válasza:Kisállat adó bevezetését lehet várni, ami tovább rontja a helyzetet.
Az ivartalanítás ingyenessé tétele túl drága, nem fogják meglépni, pedig az lenne a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Megmondom őszintén,azt hittem nem hozzuk haza élve(altatás) de hazaadta az állatorvos,hogy olyan 30% esélye van. Pár napja kifehéredett orra,ínye,füle.(vérszegénység), legyengült,már nem eszik tegnap óta,remeg a lába néha, gubbaszt,furcsan néz,néha ledermed,már nem...
szóval pár hét alatt rengeteget fogyott úgy 2 hete még nem így nézett ki. alig lát. pedig eszik. készüljünk fel a legrosszabbra vagy eléldegélhet még?
Olyan kalkulátort keresek, ami figyelembe veszi a macska fajtáját is, és életmódra vonatkozó adatok megadásával kiszámolja a várható élettartamot. Lehet idegen nyelvű oldal is.
Tényleg igaz, hogy nem fog kujtorogni, meghízik és csak fekszik? Hogy nem fog verekedni? Kinti macska amúgy.
Mindenfélék szoktak, de fehér nemnagyon.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!