Tiszapárttól várható a kóbor ill ún kijárós macskák iránti szigor növelése?

válasza:#4
igazi macska-életet élhet, ami idő előtt, egy SUV kerekei alatt ér véget...
nem tudom miért készek ennyien ölni/halni azért, hogy a macskájuk szabadon kóborolhasson; és ha az egész nem ér nekik annyit, hogy vagy a lakásban kellő elfoglaltságot, szórakozást biztosítsanak neki, vagy legalább megoldják, hogy az udvarról ne tudjon az utcára kijutni, azoknak tulajdonképpen kell macska egyáltalán? tegyenek ki egy madáretetőt és mondják hogy az 527-es számú cinke az ő "háziállatuk".

válasza:Nem tudom melyik bolygón nőttek fel egyesek, mert a Föld nevű bolygó falvainak 99,9999999%-ában a levelek a fán nőnek, a halak a vízben úsznak, a madarak repülnek, a sünök, macskák, nyestek pedig az utcán járkálnak.
Ajánlom előbb megmikrocsipeztetni és négy fal közé záratni az öcsétek qvadját, a bátyátok 30-as övezetben 130-cal őrjöngő sportkocsiját, meg a maffiózó apátok húsztonnás teherautóját.
Üdv, egy macskával nem rendelkező, akinek 7-8 macska ki be jár a kertjébe meg fekszik a foteljeiben. És? Nem rágnak le semmit, kussban elvannak.
Amúgy meg a macska 200 méteres kört fenntartó territoriális állat, nem lehet egy fajnak az ösztönviselkedését törvényekkel átírni. Van amelyik macska öt helyen is etetteti magát, van amelyiknek egy gazdája sincs. És? A sünök, nyestek, menyétek, nyulak, rókák meg a rigók is gazdi nélkül jönnek-mennek a kertek alján.
Van az a kerítés, amin nem tudnak átjutni, oldja meg magát, akinek ez az élete nyavalyája. Majd amikor szanálják a házát, vagy megkezdik a kemoterápiáját, akkor elgondolkozhat rajta, mik is is az élet valódi problémái... Jaj, macska van az utcán, édes istenem... Másnak még vaddisznó is van. Amióta világ a világ, és létezik emberi település, épp hogy a macskákat nem a szobában, hanem odakinn szokás tudni. Ilyen szinten nem lehet szembemenni a valóssággal.
Tiltsuk le a leveleket meg a galambokat a fáról? Mi lesz a következő zseniális eszmefuttatás?

válasza:"Sok bosszuságtol kimélnék meg a lakosságot"
Pl?

válasza:Jó lenne, de sajnos nem hiszem.
Az ivartalanítást viszont propagálják, talán így kevesebb lesz a "kinti"-nek nevezett háznál etetett kóbor macska.

válasza:#13
Ha lenne a családban "qvad" meg őrjöngő sportkocsi, akkor nyugodt lehetsz hogy tennék ellene. :D
A macska nem vadállat mint a többi felsorolt.
Nálunk is bejárnak a kertbe, ideellenek a fészerbe aztán oldjam meg én, meg kinyírják a(z amúgy mellesleg védett) madarakat, meg áshatom el én ha elütve találom a ház előtt. Tényleg zseniális, biztos a cicukának is jobb a kamion alatt mint a lakásban.

válasza:

válasza:

válasza:#18
Milyen városi? Én pl falun élek. Képzeld, itt is vannak utak és autók, nem csak lóháton járunk a dűlőúton. :)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Megmondom őszintén,azt hittem nem hozzuk haza élve(altatás) de hazaadta az állatorvos,hogy olyan 30% esélye van. Pár napja kifehéredett orra,ínye,füle.(vérszegénység), legyengült,már nem eszik tegnap óta,remeg a lába néha, gubbaszt,furcsan néz,néha ledermed,már nem...
szóval pár hét alatt rengeteget fogyott úgy 2 hete még nem így nézett ki. alig lát. pedig eszik. készüljünk fel a legrosszabbra vagy eléldegélhet még?
Olyan kalkulátort keresek, ami figyelembe veszi a macska fajtáját is, és életmódra vonatkozó adatok megadásával kiszámolja a várható élettartamot. Lehet idegen nyelvű oldal is.
Tényleg igaz, hogy nem fog kujtorogni, meghízik és csak fekszik? Hogy nem fog verekedni? Kinti macska amúgy.
Mindenfélék szoktak, de fehér nemnagyon.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!