Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire normális, hogy...

Mennyire normális, hogy tiszásként így érzünk?

Figyelt kérdés

9 napja volt a választás, de én még most sem tértem magamhoz. Egyrészt rohadtul örülök, másrészt tökre gyanakvó vagyok:

1. Az óellenzék, Hadházy, elültették a fejünkbe, hogy ez a rendszer demokratikus úton leválthatatlan, ha pár száz szavazat lesz a különbség, elcsalják.

2. Maga a rendszer is elhitette ezt velünk: az óriási médiafölény, a Budapest-vidék ellentét, sok fideszes rokon, akik miatt sokan lemondtak a változásról.

3. A választási rendszer igazságtalansága

4. A minden fajta fenyegetés: Oroszország beavatkozik stb stb

Ehhez képest pedig hihetetlen gyorsan kiállt Orbán és beismerte a vereséget.

Mit gondoltok erről?

ápr. 21. 09:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
De, hát igaza lett, a fidesz győzött.
ápr. 21. 10:15
 12/14 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem az van, hogy Magyar Péter két éve egyfolytában kampányolt és beleégette az emberek jó részének ágyába a sz@rittminden" életérzést...

A tiedbe is... minden Tisza szavazó, akivel beszéltem, azt mondta, hogy " szét lopták az országot, maffiák ország, szembemegyünk az EU val, és várj Orbán Viktor Putyin embere"

Ezeket mind konkrétan cáfolni tudom, de ez most mindegy.

Mivel a digitális térben is tarolt a Tisza, szerzett még pár százezer suttyó szavazatot is .

Na most... Tiszások adatokat egy bianco felhatalmazást egy pszichopatának, úgy hogy előtte egyrészt rühelltétek a 2/3 os felhatalmazást, másrészt pedig azt hazudták belétek , hogy ebben a választási rendszerben demokratikus úton nem lehet leváltani a Fideszt...ez sem igaz, a mellékelt ábra szerint.

Harmadrészt azért is gáz van most nálatok, mert hirtelen eltűnt az ellenségkép, az " ördög" nincs többé, nem lehet kibe rugdosni, és most jöttök rá, hogy VALÓJÁBAN gőzötök sincs, hogy kiknek adatok mandátumot, gőzötök sincs, hogy Magyar Péter mit fog csinálni.... totál elsülhet visszafelé,végy antidemokratikus, statárium szintjére süllyedhet az ország és nincs aki megállítsa.

Lehet, hogy furcsa, de ha itt az jön, amire gondolok, a Tiszások is ugyanúgy szívni fognak....

Van miért bizonytalannak lennetek.

ápr. 21. 11:40
 13/14 anonim ***** válasza:
75%

Értem, hogy erősen így látod, de több dologgal nem tudok egyetérteni.

Az, hogy valaki kritizálja a rendszert vagy változást akar, nem egyenlő azzal, hogy „manipulált” vagy „bianco felhatalmazást ad egy pszichopatának”. Ez már inkább minősítés, nem érv.

A politikai elégedetlenség nem Magyar Péter „beleégetése”ezek a problémák (árak, korrupciós vádak, EU-viszony stb.) már jóval előtte is részei voltak a közbeszédnek. Ő ezekre ráerősített, de nem ő találta ki őket.

A választási rendszerrel kapcsolatban pedig: az, hogy elvileg lehet váltás, nem jelenti azt, hogy egyenlő esélyek vannak minden szereplő között. Ez két külön dolog.

Ami a „most nincs ellenségkép, ezért összeomlik minden” részt illeti: szerintem ez túlzás. A politika nem csak ellenségképből áll, és egy választó nem azért szavaz, mert „kibe tud rúgni”, hanem mert valamilyen irányt támogat.

Én inkább azt gondolom, hogy minden politikai oldalon van kockázat és bizonytalanság ezért is lenne fontosabb higgadtabban, tények mentén beszélni róla, nem feltételezésekből.

ápr. 21. 12:48
 14/14 anonim ***** válasza:
75%

de amik pl roszak voltak:

-Kegyelmi ügy

-EU-s jogállamiság vita

-Infláció (már 2020 előtt)

-Vagyonosodási ügyek (Mészáros,Lázár, stb)

-Rendkívüli jogrend (2020 óta)

-Gyermekvédelmi botrányok

-Államadóság

-Állhírek

A népnek ebből lett elege.... és ezértváltott rendszert....

ápr. 21. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Más tiszás is érez most egyfajta ürességet? Ez mennyire normális?

Bennem a héten nagyon kavarognak a gondolatok. Tudni kell rólam, hogy Prágában dolgozom, ugyanakkor a fizetésem abszolút nem olyan jó és már régebben is terveztem a váltást. De most hogy jött a kormányváltás, felerősödött bennem a hazaköltözés gondolata Budapestre. Itt...

Ha 2 ciklusra limitálják egy politikus miniszterelnökké választhatóságát, nem éppen a normális kormányzás ambícióját veszik el még az esetleg valóban...

Lássuk be, egy politikus nem csak a pártja kormányon maradásáért cselekszik, hanem a saját dicsőségéért is. Ha csak 2 ciklusa marad, nem nagyon fogja érdekelni az ország sorsa (még kevésbé, mint amúgy), hisz rövid ideje marad, hogy megszedje magát és a körét. 2 ciklus...

Toroczkai nem akarja elküldeni Sulyok Tamást, normális ez az ember?

Ez egyfolytába, egyre jobban bizonyítja hogy egy bohóc. Én még ilyet nem láttam. Döbbenetes.

Az hogy a Tisza győzelemnek még mindig nagyon boldog vagyok normális?

Én ebbe nőttem fel. Sajnos nem ismerek mást. Most végre úgy éreztem magam, mint aki felszabadul egy hosszú rabságból. Még ma is pedig nem ma volt. Normális ez?

Havasi Bertalan hogy-hogy normálisan válaszolt a telexnek?

Vitályos hárított h telefonál hagyják, a kaszinó miniszter rájuk sem bagozott, és volt még pár politikus aki bunkó módon elment.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!