Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lehet az új rendszerben...

Miért lehet az új rendszerben valaki honvédelmi miniszter, akiről felmerül hogy közpénzen csináltatott magának zsírleszívást?

Figyelt kérdés
A Tisza párt pont a közpénzek átlátható kezelése és a korrupció ellen kampányolt, Ruszin-Szendi kinevezése súlyos morális kockázatot jelenthet, és éppen azt a politikai kultúrát idézi, amely ellen felléptek. Létezik egy hivatalos állami dokumentum, amely részletesen leírja a visszaélést, és jelenleg is folyik emiatt egy rendőrségi nyomozás. Ezzel szemben áll Ruszin tagadása. A bírósági ítéletig jogilag az ártatlanság vélelme illeti meg, de a KEHI dokumentációja súlyos állításokat tartalmaz. Az egy dolog, hogy tagadta, de mindegyik eddig azt csinálta, aki neve csak felmerült ilyen ügyekben, pl. Orbán is kikérte magának... Akinek a neve akár felmerül is ilyen dolgokban, szerintem nem való az új rendszerben bármely fontos pozícióba.

ápr. 21. 12:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
A legkissebb baj a zsirleszivás, annyi korrupt ügye volt annak idején, hogy máig emlékszem a róla készült szalagcimekre.
ápr. 21. 12:51
 2/11 A kérdező kommentje:

Pont ma posztolta Péter:

"A magyar emberek április 12-én egy teljes rendszerváltásra szavaztak." Hát ebbe Ruszin-szendi nem tudom hogy fér bele a dolgai után...

ápr. 21. 12:55
 3/11 A kérdező kommentje:

1. igaz, volt egy pár: A legfontosabb további vitatott ügyei:

Milliárdos szolgálati luxusvilla: A KEHI jelentése szerint egy dunakeszi ingatlan felújítására és berendezésére több mint egymilliárd forint közpénzt költöttek el. A vizsgálat szerint a helyszínt maga Ruszin-Szendi választotta ki, és olyan "kirívóan pazarló" tételeket vásároltak bele, mint például egy 4 millió forint értékű versenybiliárd-asztal vagy egyedi whiskys hordók.

Helikopteres „magánutak”: Sajtóhírek szerint a tábornok több alkalommal használta a Magyar Honvédség helikoptereit magáncélra, például hogy Ebesre utazzon a feleségéhez. Az állítások szerint ehhez külön ideiglenes leszállópályát is kialakítottak a település szélén.

NATO-képviselet körüli viták: A Honvédelmi Bizottság előtt felmerült, hogy Ruszin-Szendi bizonyos nemzetközi egyeztetéseken nem a kormány hivatalos álláspontját képviselte, ami miatt a bizottsági tagok szerint kockára tette az ország biztonságát.

Fegyverviselési incidensek: 2025 őszén visszavonták a fegyverviselési engedélyét, miután politikai rendezvényeken és a Tisza Párt színpadán is lőfegyverrel jelent meg, ami szabálysértésnek minősült.

ápr. 21. 12:59
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Kiváncsi vagyok, hogy az új kormányában is folytatja-e azt a gyakorlatát, hogy a wc-re is magánrepcsivel jár és luxusszállodákban száll meg, mindenhol.
ápr. 21. 13:06
 5/11 anonim ***** válasza:
22%
Nem látom, hogy említettél volna alkalmasabb embert a pozícióra. A véleményed is ennyit ér.
ápr. 21. 13:48
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

"Kiváncsi vagyok, hogy az új kormányában is folytatja-e azt a gyakorlatát, hogy a wc-re is magánrepcsivel jár és luxusszállodákban száll meg, mindenhol."

Honvédelmi miniszterként ez már alapból dukál neki, korábban meg csak próbálgatta milyen lesz majd egyszer, szokni kell a mundért, nehogy megilletődjön az ember, ha rászakad pikk-pakk egy miniszterség.

ápr. 21. 14:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Lehet-e az oroszok csatlós kutyája a külügyminiszterünk?

Lehet-e az fszb egyik legnagyobb üzleti partnere a honvédelmi miniszterünk?

Sorolja mmég? Ezekkel nem volt gondod évekig, de (tegyük fel igaz) hogy valaki zsírleszívást csinált... Tesó, menj be egy plázába és nézd meg a 20 éves ribizliket: feltöltött száj, feltöltött csöcsök, BBL, műhaj, zsírleszívás,botox köbméterszámba... Teljesen el vagy szakadva a valóságtól, amikor azt hiszed egy ilyen világban zsírleszívással lehet hergelni valaki ellen. Ugyanilyen sikertelen volt a kormány homofób propagandája is, mert még a kormányfő fia is búza volt :D

Ennél többre lesz szükség, ezek a régi szovjet/orosz módszerek jelentős részben már nem működnek a 2020-as években.

ápr. 21. 15:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Tessék elolvasni: [link]
ápr. 21. 15:17
 9/11 A kérdező kommentje:
7. Az ilyen szektás hozzáállás rémisztő. Én is a változásra szavaztam, nem az agynélküliségre! Az oktatási miniszterről nem tudtak sokan semmit, mégis úgy kritizálták számomra érthetetlenül, Ruszin meg azért sokunknál kiveri a biztosítékot.
ápr. 21. 15:25
 10/11 anonim ***** válasza:

"7. Az ilyen szektás hozzáállás rémisztő. Én is a változásra szavaztam"

Kapaszkodj meg: én viszont nem a Tiszára szavaztam. És abban is biztos vagyok, hogy te sem a Tiszára szavaztál, csak "tiszásnak" adod ki magad és így róbálod becsempészni a fidesz propagandát az életünkbe.

ápr. 21. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Magyar Péter miniszterelnöksége lehet Jézus második eljövetele?

Ha belegondoltok van benne logika. Messiásnak hívták, persze csak gúnyosan, ráadásul a magukat kereszténynek valló képmutatók. És még csodákat is tett, mert ahogy megválasztották, már erősödött is a forint.

Vitézy Dávid lesz a közlekedési miniszter?

Lázár Jánosnak tetszene az ötlet?

El lehet hinni h lesz olyan időszak Mikor nem egyedül Magyar Péter szólal meg 0-24 ben?

:D Nehéz elhinni, hogy valamelyik miniszter, vagy bárki odaáll a mikrofon elé és önállóan mondd valamit. Magyar Péter egyedül végig visszi a 4, vagy 8 évet.

Csak Orbán nem mondott le a Fidesz vezetéséről a bukása után, minden korábbi miniszterelnöknek ez alap demokratikus lépés volt a vereség után a saját...

Mi lehet ennek a józan oka? Ha egy párt egy embertől erős függő helyzetben van évtizedek óta, akkor az nem egy szabad önálló szuverén párt és közösség, hanem egy ember rabszolgahada?

Mi a jó egy kormányzásban miért akart ennyire kormányfő, miniszterelnök lenni Magyar Péter?

Hihetetlen sok energiát fektetett be az egészbe èjjel - nappal járta az országot kampányolt szenvedett azért hogy kormányon legyen, de ugyanakkor egy baromi nehéz dolog, rengeteg probléma, rengeteg nehézség jön egy kormányzásban, mi a jó az egészben

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!