Miért ilyen fontos a Tiszában az, hogy teli legyen nőkkel a Parlament?
Nekem nincs önmagában bajom azzal, ha egy felelős pozíciót nő tölt be, de attól se lesz valaki jobb miniszter szerintem, hogy vagina van a lába közt.
Nem értem, hogy miért lesz jobb hely a világ attól, hogy 15 vagy 25%-ban vannak döntéshozó pozícióban nők. Nem az alkalmasság kellene, hogy elsőrendűen döntsön? Ha úgy alakul, hogy 100%-ban a női jelöltek bizonyulnak alkalmasabbnak, akkor legyen benn 100% nő, de ha ugyanez az arány férfiakkal van, akkor meg férfi. Miért számít ennyire, hogy milyen nemű az illető?

válasza:Senki nem mondta, hogy bàrmire is van garancia, ezek általános nemi jellemzők 🤷🏼♀️ noha a Dúró Dórás választ nem én írtam, de pl a 4-est igen. És de, még egy prosztatarákra is érzékenyebben reagálnak a nők ÁLTALÁBAN. Én fogorvos vagyok, a női/férfi pácienseim aránya kétharmad/egyharmad. És biztosan nem azért, mert én is nő vagyok, és emiatt több nő választ, a férfi kollégáimnál is hasonló arányok figyelhetőek meg sőt, statisztika is van róla, hogy a nők jelentősen felülreprezentáltak például a prevenciós rendeléseken való megjelenéseknél, mint a férfiak, holott nyilván nem véletlenül van “férfi nátha”, mely szerint egy férfi jobban szenved, mégsem keresi fel az orvosát. A férfi pácienseim, megint csak általában sokkal elhanyagoltabbak, többük nem is maguktól jön, hanem anyuka/feleség kér időpontot, gyakran kísérik is őket. Férjemmel (szintén fogorvos) gyakran nevetünk azon a TÉNYEN, hogy ha egy férfi páciens gyógyszereit szeretnénk megtudni, hamarabb tudjuk meg a feleségètől. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek igénytelen nők, akik csak akkor jönnek, ha ég a ház és akkor sem tudnak adekvátan felelni a kérdésekre, de sokkal gyakoribb férfiaknál, noha arányaiban kevesebben vannak.
Itt nem garanciákról van szó, hanem esélyekről. Ha zuhan a repülőgép, amin ülsz, ami 100%, hogy lezuhan és a túlélési esélyed minimális, akkor felveszel egy ejtőernyőt, vagy inkább maradsz a gépen, hiszen az ejtőernyő sem 100%?

válasza:"Talán azért mert a magyar lakosság több mint fele nő..."
1%-al kb. ja.
De akkor legyen 10% cigány politikus is, mert a 10% meg cigány. Vagy 0.5% autista, mert ilyen arányban vannak autisták. Lehetne sorolni...

válasza:

válasza:Szerintem nem fair, ha a társadalom felét a döntéshozásban 10% képviseli.
Amúgy érteném az aggodalmat, HA az eddigi országgyűlésben mind-mind fantasztikusan magasan kvalifikált, tehetséges és tettrekész férfiak lettek volna, és most őket cserélnék le tanulatlan semmirekellő nőkre, de nem ez a helyzet.

válasza:

válasza:#13
Én egyébként fontosnak tartanám, hogy roma képviselők is legyenek, ők is jelentős része az ország lakosságának.

válasza:"Szerintem nem fair, ha a társadalom felét a döntéshozásban 10% képviseli."
Mondjuk az egész társadalmat kéne képviselniük, nemtől függetlenül, ez a lényeg. Ugye nem képzelted hogy pl egy férfi külügyminiszter csak férfiakat képviselne?

válasza:#18
Nyilván érted hogy értem, csak jó móka kiforgatni amit írtam. :D
Szerintem jó, ha törekszünk rá hogy az egész társadalom megoszlása legyen valahogy leképezve az országgyűlésben, és a különböző demográfiai csoportok közelítőleg megfelelő arányban jelenjenek meg. Most már jobb?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
A fejünk fölött hoznak olyan döntéseket amelyek az életünket befolyásolják? Itt a kötelező szűrés! Szeretnék én dönteni erről és ne más döntsön helyettem!
Mit befolyásol hogy hány kormánypárti, ellenzéki képviselő megy az Európai Parlamentbe?
Olyan gyakran hangoztatja Kövér László, hogy a Parlamentben mindenkinek kötelessége szépen beszélni. Nos, ő maga csúnyán káromkodott a Parlamentben. Itt a videó róla: Kérdésem, ha tényleg ennyire fontos Kövér László számára, hogy mindenki szépen beszéljen a...
Atöbbieknek csupán pár száz, max ezer szavazatot sikerült begyűjtenie, szemben a németekkel, akik most is több mint 20.000 szavazatot kaptak
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!