Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen fontos a Tiszában...

Miért ilyen fontos a Tiszában az, hogy teli legyen nőkkel a Parlament?

Figyelt kérdés

[link]

Nekem nincs önmagában bajom azzal, ha egy felelős pozíciót nő tölt be, de attól se lesz valaki jobb miniszter szerintem, hogy vagina van a lába közt.

Nem értem, hogy miért lesz jobb hely a világ attól, hogy 15 vagy 25%-ban vannak döntéshozó pozícióban nők. Nem az alkalmasság kellene, hogy elsőrendűen döntsön? Ha úgy alakul, hogy 100%-ban a női jelöltek bizonyulnak alkalmasabbnak, akkor legyen benn 100% nő, de ha ugyanez az arány férfiakkal van, akkor meg férfi. Miért számít ennyire, hogy milyen nemű az illető?

ápr. 21. 12:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Szerintem jó, ha törekszünk rá hogy az egész társadalom megoszlása legyen valahogy leképezve az országgyűlésben, és a különböző demográfiai csoportok közelítőleg megfelelő arányban jelenjenek meg."

Miért?

ápr. 21. 15:43
 22/26 anonim ***** válasza:

Mármint mit miért? Mert én úgy gondolom, hogy a képviseleti demokráciában előnyös ha megfelelően* vannak képviselve az emberek, nem pedig (szinte) csak egy demográfiai csoport dönt a teljes társadalmat érintő kérdésekről.

*: "Megfelelően" = mint írtam, közelítőleg megfelelő arányban.

Vagy az a kérdés hogy én miért gondolom így?

ápr. 21. 15:47
 23/26 anonim ***** válasza:
Miért jó ilyesmire törekedni? Magyar Péter sem csak a férfiakat képviseli, vagy nem csak a 40+osokat, nem csak a barna hajúakat, nem csak a felsőfokú végzettségűeket, stb. Mivel vagyunk előrébb, ha minél diverzebb embereket válogatunk össze ahelyett, hogy a fókusz egyedül az alkalmasság, nemre, korra, szexuális irányultságra, bőrszínre, stb való tekintet nélkül?
ápr. 21. 15:55
 24/26 anonim ***** válasza:

Tudtommal Magyar Péter nem is egyedül fog beülni az országgyűlésbe. Épp ez a lényeg.

Remélem megengeded, hogy én így gondoljam. :D

"ahelyett, hogy a fókusz egyedül az alkalmasság"

Ja, hogy az eddigi fideszes 0 intes szavazóautomaták annyira alkalmasak voltak, a mostani képviselő nők pedig alkalmatlanok? Erről lemaradtam.

ápr. 21. 15:58
 25/26 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy alkalmatlanok? Én pont ezt magyarázom, hogy csak az alkalmasság számít, bármilyen demográfiai szemponttól függetlenül. Felőlem ugyanannyira elfogadható egy 100% férfi vagy 100% női felállás is, ha jól végzik a dolgukat. Te viszont azt állítottad, szerinted törekedni kell rá hogy az országgyűlés ugyanazt a demográfiai eloszlást mutassa mint az ország. Én ennek semmi értelmét nem látom, ezért kérdezem, szerinted miért kéne törekedni ilyesmire? Plusz milyen demográfia, és miért pont - csak - az? Csak a nem? Vagy kor is? Legmagasabb iskolai végzettség? Rassz? Származás? Családi állapot?
ápr. 21. 16:04
 26/26 anonim ***** válasza:

Én azt állítottam, hogy SZERINTEM jobb. Felőlem más tarthat mást jobbnak.

Írtam korábban, hogy például roma képviselők jelenlétét is támogatnám, és igen, a többit is amit írsz, bár nem tudom mire vélni a számon kérést, hogy miért "csak" a nem számít. A kérdés a nemekre vonatkozott, nyilván erre válaszoltam.

ápr. 21. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Nem kellene a fontos döntéseket megosztaniuk az országgal a parlamenti 199 képviselőnek?

A fejünk fölött hoznak olyan döntéseket amelyek az életünket befolyásolják? Itt a kötelező szűrés! Szeretnék én dönteni erről és ne más döntsön helyettem!

Miért fontos az EP választás?

Mit befolyásol hogy hány kormánypárti, ellenzéki képviselő megy az Európai Parlamentbe?

Ha Kövér László számára valóban olyan fontos, hogy a Parlamentben mindenki szép hangnemben beszéljen, akkor ő maga miért káromkodott?

Olyan gyakran hangoztatja Kövér László, hogy a Parlamentben mindenkinek kötelessége szépen beszélni. Nos, ő maga csúnyán káromkodott a Parlamentben. Itt a videó róla: Kérdésem, ha tényleg ennyire fontos Kövér László számára, hogy mindenki szépen beszéljen a...

Hogyhogy a német nemzetiségi listára jóval többen szavaznak mint a többi kisebbségre, így másodjára is lett országgyűlési képviselőjük? Ilyen sok...

Atöbbieknek csupán pár száz, max ezer szavazatot sikerült begyűjtenie, szemben a németekkel, akik most is több mint 20.000 szavazatot kaptak

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!