Miért ilyen fontos a Tiszában az, hogy teli legyen nőkkel a Parlament?
Nekem nincs önmagában bajom azzal, ha egy felelős pozíciót nő tölt be, de attól se lesz valaki jobb miniszter szerintem, hogy vagina van a lába közt.
Nem értem, hogy miért lesz jobb hely a világ attól, hogy 15 vagy 25%-ban vannak döntéshozó pozícióban nők. Nem az alkalmasság kellene, hogy elsőrendűen döntsön? Ha úgy alakul, hogy 100%-ban a női jelöltek bizonyulnak alkalmasabbnak, akkor legyen benn 100% nő, de ha ugyanez az arány férfiakkal van, akkor meg férfi. Miért számít ennyire, hogy milyen nemű az illető?

válasza:"Szerintem jó, ha törekszünk rá hogy az egész társadalom megoszlása legyen valahogy leképezve az országgyűlésben, és a különböző demográfiai csoportok közelítőleg megfelelő arányban jelenjenek meg."
Miért?

válasza:#21
Mármint mit miért? Mert én úgy gondolom, hogy a képviseleti demokráciában előnyös ha megfelelően* vannak képviselve az emberek, nem pedig (szinte) csak egy demográfiai csoport dönt a teljes társadalmat érintő kérdésekről.
*: "Megfelelően" = mint írtam, közelítőleg megfelelő arányban.
Vagy az a kérdés hogy én miért gondolom így?

válasza:

válasza:#23
Tudtommal Magyar Péter nem is egyedül fog beülni az országgyűlésbe. Épp ez a lényeg.
Remélem megengeded, hogy én így gondoljam. :D
"ahelyett, hogy a fókusz egyedül az alkalmasság"
Ja, hogy az eddigi fideszes 0 intes szavazóautomaták annyira alkalmasak voltak, a mostani képviselő nők pedig alkalmatlanok? Erről lemaradtam.

válasza:

válasza:#25
Én azt állítottam, hogy SZERINTEM jobb. Felőlem más tarthat mást jobbnak.
Írtam korábban, hogy például roma képviselők jelenlétét is támogatnám, és igen, a többit is amit írsz, bár nem tudom mire vélni a számon kérést, hogy miért "csak" a nem számít. A kérdés a nemekre vonatkozott, nyilván erre válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
A fejünk fölött hoznak olyan döntéseket amelyek az életünket befolyásolják? Itt a kötelező szűrés! Szeretnék én dönteni erről és ne más döntsön helyettem!
Mit befolyásol hogy hány kormánypárti, ellenzéki képviselő megy az Európai Parlamentbe?
Olyan gyakran hangoztatja Kövér László, hogy a Parlamentben mindenkinek kötelessége szépen beszélni. Nos, ő maga csúnyán káromkodott a Parlamentben. Itt a videó róla: Kérdésem, ha tényleg ennyire fontos Kövér László számára, hogy mindenki szépen beszéljen a...
Atöbbieknek csupán pár száz, max ezer szavazatot sikerült begyűjtenie, szemben a németekkel, akik most is több mint 20.000 szavazatot kaptak
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!