Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lett volna az az ellopott...

Mi lett volna az az ellopott összeg amire azt mondták volna a fideszesek hogy "Nem, nem, elég volt! Ne legyen több lopás! Ez már túl sok!" Van egyáltalán ilyen összeg?

Figyelt kérdés

ápr. 21. 13:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

9/

Nem tudom honnan van a 11-15 ezer milliárd (a NER vagyonok összege lehet több és lehet lényegesen kevesebb is, mint amit valójában elloptak) de hogy kontextusba helyezzük a magyar költségvetés 2010-ben 10 ezer milliárd volt, 2025-ben 42 ezer milliárd, szóval ha átlagban számolunk 20-25 ezer milliárdot akkor összesen az államnak volt 320-400 ezer milliárdja, ennek az általad emlegetett lopás a 3-4%-a.

Ugyanakkor ha azt nézed, hogy fejlődtek az új csatlakozó országok, V4-es országok, akkor azt láthatod, hogy a középmezőnyben voltunk, ergo vagy valamit jobban tudott az Orbán kormány és így fért bele a több lopás vagy nem loptak semmivel se többet, mint amit a többi felzárkózó EU-s országban loptak.

ápr. 21. 14:24
 12/24 anonim ***** válasza:
7# erősen naiv vagy...
ápr. 21. 14:24
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

#10 ha nem loptak volna ennyit, nem lett volna a kontra szelektált klientúra, a politikai alapú döntések akkor nem 48%-ot, hanem 78%-ot nőtt volna a magyar GDP.

Ismered a Hofi kabarét a mennyit fialjon a disznóról. A végeredmény, hogy elvesz a politika 10-et, a maradék 3 papíron létező meg ottmarad a gazdának, akkor miért panaszkodik?

10%-ot SE lopjanak el tőlünk a politikusok! Ebből lett elege a magyaroknak április 12-én.

ápr. 21. 14:30
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

#11 11-15 milliárd a becsült NER vagyon.

Ebből csak egyet kiemelve, Lölő gázszerelésből szedte össze azt a kb. 1800 milliárdnyi vagyonát, tisztességes üzlettel? A vagyongyarapodása a pofátlanul túlárazott (=ellopott) közbeszerzésekből származik.

ápr. 21. 14:32
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

13/

"akkor nem 48%-ot, hanem 78%-ot nőtt volna a magyar GDP"

ezt honnan tudod? Mi van Magyarországon a vízben, levegőben, ... hogy szerinted a 13 új csatlakozó ország növekedésének a másfélszeresét kell tudjuk?

"10%-ot SE lopjanak el tőlünk a politikusok! Ebből lett elege a magyaroknak április 12-én."

valószínűleg 5%-ot se loptak el eddig vagy ha majd véletlen maradunk a középmezőnyben, nem leszünk éltanulók GDP növekedésben, reálbérnövekedésben (abból is a 8.-ok voltunk az egész EU-ban ha jól rémlik) akkor annak az egyetlen magyarázat csak az lehet, hogy a következő kormány is ugyanannyit lopott?

14/

Ha én ellopok tőled 100 millió forintot, veszek belőle egy házat aminek 10 év múlva már 300 millió lesz az értéke akkor mennyit loptam tőled? 100 milliót vagy 300-at?

Lölő vagyona 2024-ben 1 242 milliárd volt, 2025-ben 1 749 milliárd. Szerinted tavaly kapott 500 milliárdnyi megrendelést (nem ennyit, 5-6-szor ennyit kellett volna kapjon, hogy ennyi legyen a profitja)?

Mire tippelsz ebből a becsült 11-15 ezer milliárdból mennyit sikerül majd visszavenni ha ez ilyen egyértelmű minden jóérzésű magyar számára, hogy mind lopott pénz?

ápr. 21. 14:43
 16/24 anonim ***** válasza:
72%
Ezek annyit loptak már, amennyit egy átlag Magyar KÉT MILLIÓ év alatt tudna megkeresni. Szerinted elég lenne ezeknek bármikor is?
ápr. 21. 14:51
 17/24 A kérdező kommentje:
Legkisebb becslések szerint is 20ezer milliárdot loptak, ezt ma mondta MP a sajtótájékoztatón. 100-120ezer milliárd Ft között lopott az egész NER, 16 év alatt.
ápr. 21. 15:10
 18/24 anonim ***** válasza:
76%
Az összes ilyen lopás, sikkasztás, korrupciós ügynél úgy kellene, hogy az ellopott összeget a minimálbérnek megfelelő részletekben ülje le. Ha 40 évnyi minimálbért lopott, akkor az 40 év börtön. Ennyi.
ápr. 21. 15:44
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
A Tiszás Szeretetország statáriummá változik, miközben Magyar Péterék fogják szétlopni " csendben" az országot, a nemzeti vagyont.
ápr. 21. 16:15
 20/24 anonim ***** válasza:

#15 példaként írtam, nem számoltam ki, de ahol a költségvetés 8-10%-át ellopják érdemi fejlesztés helyett az bizony elég keményen visszahúzza egy adott ország gazdasági teljesítményét. Hiába gürizik egy csomó ember nap mint nap, ha a végén lehúzzák róla adóval aminek egy részét visszaosztják a a haveroknak.

Aki 100 milliót lopott és 300 milliót ér most a belőle vásárolt vagyontárgy az 300 milliót lopott el! Mert 300 millió lenne másnál is a vagyontárgyak értéke, ennyit kellene nekik visszaadni ahhoz hogy a pénzüknél legyenek.

ápr. 21. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan tudom megtekinteni online mennyi összeg van lekötve a bankban? Egyaltalán ez hogyan működik? (Otp junior)

2 éve kaptam az első otp junior bankkártyámat. Mivel fogalmam nincs hogyan működik nővérem intézte javarészt és habár figyeltem és a hölgy is nagyon segítő kész volt meg magyarázott most is homályos hogy van ez. Szóval ugye van a pénz a kártyámon de emellett lett...

Lidl raktárakban 502 ezres bruttó T fizethetnek egy targoncás nak? Ismertek e olyat, aki ott dolgozik ebben a munkakörben, vagy valós lehet e ez az összeg egyáltalán?

Kiszamoltam az kb 326 000 forint nettóban, plussz a kafeteria. Nem sok különbség , de azért mégiscsak 70 000 a mostani bérem meg az között.

A Tinderre be lehet lépni egyáltalán a telefonszám megadása nélkül?

Akármilyen módszerrel próbálok belépni, mindig kéri, pedig korábban be lehet lépni anélkül is. Mindig írják, hogy üzenetküldési díjak kerülhetnek felszámításra. Milyen összeg lehet?

Egy nagyobb, több tízmillió forintnyi külföldről vagy külföldre történő utalás esetén milyen költségek vannak? Egyáltalán engedélyezi a bank?

Persze nem rendelkezem nagy összeggel, csak érdekel, hogy ezek tranzakciók lehetségesek-e egyáltalán.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!