Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lett volna az az ellopott...

Mi lett volna az az ellopott összeg amire azt mondták volna a fideszesek hogy "Nem, nem, elég volt! Ne legyen több lopás! Ez már túl sok!" Van egyáltalán ilyen összeg?

Figyelt kérdés

ápr. 21. 13:10
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

17/ "Legkisebb becslések szerint is 20ezer milliárdot loptak, ezt ma mondta MP a sajtótájékoztatón. 100-120ezer milliárd Ft között lopott az egész NER, 16 év alatt."

A 100-120 ezer milliárd azt jelenti, hogy minden negyedik államkasszába kerülő forintot elloptak. Ez az abszolút sci-fi kategória, de ha igaz lenne akkor azt jelentené, hogy Orbánék valami istenadta zsenik, hogy így is hozták növekedésben azt ami kb. középmezőnyre volt elég az új csatlakozók között.

A 20 ezer milliárd amit MP mondott azt jelentené, hogy bőven több pénzt loptak el, mint amennyit 2010 óta az EU összesen adott nekünk. Ami azért nagy szó, mert NER közeli cégek a felét se kapták meg azoknak az összegeknek amiket az EU adott és ezért teljesítettek is valamit. Azon lehet vergődni, hogy 10-20%-kal drágábban dolgozik xy NER-es útépítő cég, de akkor se azt jelenti, hogy ha kapnak egy 100 milliárdos megrendelést akkor ők 80-90 milliárdot lopnak el belőle.

20/

"példaként írtam, nem számoltam ki, de ahol a költségvetés 8-10%-át ellopják érdemi fejlesztés helyett "

A költségvetés 8-10%-a tavaly olyan 4 000 milliárd lett volna, 2,5 Mészáros vagyon csak tavaly, 16 év alatt már több tucat Mészárosunk kéne legyen.

Tényleg elhisszük, hogy ennyit loptak? Ha ez így van akkor idén csak abból, hogy ezt a pénzt nem lopják el 4-5%-os GDP növekedés kéne legyen. Lesz ennyi?

"Aki 100 milliót lopott és 300 milliót ér most a belőle vásárolt vagyontárgy az 300 milliót lopott el! "

Aki 100 milliót lopott és mondjuk szerencsejátékon elbukta akkor az meg semennyit se lopott el? Mert a te logikád szerint ez így adná.

ápr. 21. 21:46
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak 10-20%-kal dolgoztak volna drágábban a NER cégek, meg istenes is lett volna. De itt az volt, hogy elnyerték a közbeszerzést 5 milliárdért, megcsinálták 1 milliárdból pocsék minőségben és ellopták a maradék 4 milliárdot. Közben meg egy tisztességes cég jó minőségben megcsinálta volna 2 milliárdból.
ápr. 21. 22:27
 23/24 A kérdező kommentje:
Melyen 10-20% haszonkulcsrol beszéltek??? Ajtónként 10 milliót számláztak ki!!
ápr. 22. 07:16
 24/24 anonim ***** válasza:
Mindenre azt mondták volna, hogy "Gyurcsány ennél is többet lopna".
ápr. 22. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan tudom megtekinteni online mennyi összeg van lekötve a bankban? Egyaltalán ez hogyan működik? (Otp junior)

2 éve kaptam az első otp junior bankkártyámat. Mivel fogalmam nincs hogyan működik nővérem intézte javarészt és habár figyeltem és a hölgy is nagyon segítő kész volt meg magyarázott most is homályos hogy van ez. Szóval ugye van a pénz a kártyámon de emellett lett...

Lidl raktárakban 502 ezres bruttó T fizethetnek egy targoncás nak? Ismertek e olyat, aki ott dolgozik ebben a munkakörben, vagy valós lehet e ez az összeg egyáltalán?

Kiszamoltam az kb 326 000 forint nettóban, plussz a kafeteria. Nem sok különbség , de azért mégiscsak 70 000 a mostani bérem meg az között.

A Tinderre be lehet lépni egyáltalán a telefonszám megadása nélkül?

Akármilyen módszerrel próbálok belépni, mindig kéri, pedig korábban be lehet lépni anélkül is. Mindig írják, hogy üzenetküldési díjak kerülhetnek felszámításra. Milyen összeg lehet?

Egy nagyobb, több tízmillió forintnyi külföldről vagy külföldre történő utalás esetén milyen költségek vannak? Egyáltalán engedélyezi a bank?

Persze nem rendelkezem nagy összeggel, csak érdekel, hogy ezek tranzakciók lehetségesek-e egyáltalán.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!