Az új kormány vajon képes lesz, vagy egyáltalán szándékukban lehet megszüntetni a megosztó populista intézkedések jórészét?
A korábbi megosztó, egyértelműen diszkriminatív adó és nyugdíj szabályok kivezetését remélem, viszont még csupán ígéret sincsen erről. Bár a kormányváltás mindenképpen szükséges volt, de sok jóra nem számíthatunk amíg az új kormány nem mer szakítani elődje populista és káros intézkedéseivel.
Vajon véget vet pl. a férfiak megalázó diszkriminációjának a kizárólag nőket érintő adó és nyugdíjkedvezmények megszüntetésével?
Vajon megszüntetik a rendkívűl káros CSOK-ot, esetleg a családi adókedvezményeket?
Na és vajon az EU elvárná hogy az említett nemi diszkriminatív intézkedéseket megszüntessék?
Vagy azok csak akkor problémásak ha a nőket sújtják?
Esetleg pénzügyi kényszer is lesz ezek beszántása?
Mi lesz a reakció?

válasza:

válasza:"A nyugdíjakkal nem lenne gond"
Már hogy ne lenne gond, már eleve ott kezdődött hogy ellopták a magánnyugdíj kasszát. Aztán hazudtak a személyes vezetett nyugdíjszámla kapcsán is amivel a kárpótlást ígérték. És közben bevezették ezt a nők40-et, amivel ugye csak annyi a baj hogy kizárólag nőkre vonatkozik, azaz súlyosan diszkriminatív, és megalázó a férfiakra nézve, a megosztó populista intézkedések között az egyik első volt.
Most pedig gyanítom a tisza kormány sem tervez ehhez sem nyúlni. Legalábbis nem tudunk még róla.
"A CSOK b*szott szét mindent"
A CSOK csak az egyik. A támogatott hitelt még támogatnám én is, de az ingyenpénzt az elejétől elleneztem, meg is látszott ennek a populista átverésnek az eredménye: felnyomta a lakásárakat a fenébe
Ez viszont már olyan káros lett hogy ennek eltörlését talán még el is fogadnák az emberek, talán a többség támogatná.
De a többinél szerintem nagy felháborodás lenne, már csak azért is mert akkor ugye nyilvánvalóvá válna hogy hazudtak. Ha meg megtartják ezeket a szarokat, akkor meg sosem lesz eurónk. De lehet euró nélkük is kénytelenek lennének eltörölni ezeket a szarokat, mert különben csődbe jutnak.
Ha esetleg nem hajlandóak szakítani a populizmussal, akkor meg is érdemlik

válasza:"Az elején lehet, hogy nem érdemes ezekhez hozzányúlni"
Én pont fordítva látom
Pont a legelején érdemes csak hozzányúlni és nem majd akkor amikor már közelednek a választasok és úgysem mernek majd
A költségvetést is most kell majd rendberakniuk és nem évek múlva, mert láthatjuk hogy a fidesz ámokfutása miatt a hiány nagyon csúnyán elszállt.
Később ha eredményesen kormányoznak, akkor simán visszaépíthetik a népszerűségüket
Ha viszont most nem mernek hozzányúlni ahhoz amihez hozzá kell, akkor később már nem lesz erre lehetőségük, és sokkal nehezebb helyzetben is lesznek már eleve.
Sajnos viszont egyenlőre a szándékot sem látom hogy bármit is eltöröljenek, s mivel az eurónk is ezen múlik ezért ez igencsak aggasztó

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
A beszédei olyanok.
Kommenteket nézzétek! Baranyi Krisztina ezzel bakot lőtt. Ha MP csak annyit ér el, hogy ez a teszetosza, egymásra mutogató óellenzék eltűnik, már nyert ügye van. Nyilván elsődleges a Fidesz leváltása.A Fideszt amúgy miért nem okolja Baranyi? Miért nem okolja a...
Egyszer ezeket el kell törölni? Miért tűnik úgy, hogy a magyar kormány életképtelen, populista döntéseket hoz?
Nem vagyok Fideszes troll, Erdelyi magyar vagyok, igazabol nincs bajom M-vel vagy a Tisza parttal, de ugy erzem hogy Magyar Peter es a Tisza part jelenlegi eleg keves tagjai mindent igernek de a kerdesem az hogy honnan es mibol? Nem mondom, hogy hazudnak vagy nem...
A Patrióták európai parlamenti pártcsalád első egy évéről és jövőjéről beszélgettek Tusványoson, ahol nevezett kijelentette: „én büszke vagyok arra, ha populista és nacionalista politikusnak minősítenek. Milyen legyen egy politikus, ha nem a népet akarja...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!