Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Végre eltörlik lassan a...

Végre eltörlik lassan a CSOK-ot, a családi adókedvezményeket, a nők adómentességét és nyugdíjelőnyét, meg a többi populista megosztó szarságot?

Figyelt kérdés
Vagy inkább maradunk egy ilyen populista fejlődésképtelen ország?

ápr. 23. 00:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
44%

"Jellemzően a gazdagokat támogatja"

És neked ezzel mi bajod van, hogy a "gazdag"(jelen esetben aki nem minimálbéres munkakerülő) is kap támogatást?

Mi akadályoz meg abban, hogy "gazdag" legyél?

ápr. 23. 11:51
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

A Tiszára szavaztam, de a fürdővízzel együtt ne öntsük ki a gyereket is.

"Jellemzően a gazdagokat támogatja. Sok kis keresetű ki se tudta használni."

Nem így van. Nekem például a nettó bérem 420 ezer Ft körül van, két gyerek mellett, gyerekek nélkül ez például csak nettó 360 ezer Ft körüli bér lenne.

"Ha nincs munkád a gyerek is megdögölhet akkor."

Hosszú időn keresztül létezett a megélhetési szülés, amikor - beszéljünk őszintén - generációkon keresztül munkanélküli cigányok szültek 5-6-8 gyereket a semmire, mert pénz járt utánuk, amiből aztán a szociális háttérből fakadóan jó eséllyel szintén újabb munkanélküli felnőttek - a társadalom által eltartottak - lettek. Nagyon helyes, hogy a gyerekek után járó támogatást segélyalapúról adóalapúra tették - az vállaljon gyereket, aki el is tudja tartani és van is miből felnevelnie. Aki önmagát se tartja el, az ne szüljön még egyre-másra gyerekeket.

"Továbbá aránytalan. Egy gyerek után alig jar valami."

Nem ok nélkül. Magyarorszagon immár 46 éve többen halnak meg, mint ahányan születnek. Azaz fogy és öregedik a népesség. Ez a korfa fenntarthatatlan. Az egészséges társadalomhoz legalább három gyereknek kell születnie - egy pótolja a kieső anyát, egy a kieső apát, egy pedig a szaporulat. Ez a statisztikai norma.

Egy gyerek még úgyanúgy népességfogyás, az egygyerekes családmodellekkel generációnként feleződik a népesség. A kétgyerekessel csak stagnál. Ezért a három gyerekre jár a legnagyobb támogatás, egy gyerekre alig, hogy ösztönözzön ebbe az irányba. Nagyon helyes, hogy akik vállalják annak - mindenféle értelemben vett plusz terhét, anyagi, fizikai, stb -, hogy három gyerekük van, azokat pluszban jutalmazza a rendszer. Nagyon sokaknál látom baráti körünkben, hogy egy gyerek, és annyi, meg is álltak. Ez - akármennyire is a család nem csak demográfia, de bizony az is -, néhány nemzedéken belül katasztrófa lesz. Összeomlik a nyugdíjrendszer, és mivel felgyorsul a fogyás, nagyon nehezen lehet visszaállítani arról a pályáról, mint a leállt szánkót újra húzni.

Lehet mondani, hogy "hát nekem az állam ne mondja meg, mennyi gyerekem legyen" - nem is mondja meg. De igenis jutalmazza, ami a társadalom demográfiai működéséhez elengedhetetlen. Ez pont olyan súlyú ügy, mint a hulladék szelektív gyűjtése, vagy az elektromos autó. Ott is adóval jutalmazza a tulajdonosokat az állam a hagyományos autókkal szemben.

ápr. 23. 13:18
 13/21 A kérdező kommentje:

3#

Tisza szavazó vagyok

Támogatom is őket még, de nagyon örülnék neki ha meglépnék ezeket mert ez fontos. Le kell számolni a populista politikával különben ez csak egy javított fidesz lesz

7#

A nők40-el az a bajom hogy nemi diszkrimináció. Úgysem fogják kiterjeszteni, akkor inkább el kell törölni mint a többi szart!

A családi adókedvezmény is populista eredménytelen szarság, de még a jobb kategória, azzal még együtt tudnék élni, de nem szeretem azt sem. Ha a családosokat támogatják én csak rosszul járhatok. Ez a legkisebb rossz

ápr. 23. 13:37
 14/21 anonim ***** válasza:
12# egyetértek... de akkor te rossz helyre húztad az ikszet...🤔🤔
ápr. 23. 16:15
 15/21 anonim ***** válasza:
11! Tehát igazam van...csak neked ez ciki.
ápr. 23. 17:10
 16/21 anonim ***** válasza:
12! Bocs, de ezt a Fidesz propagandát nem olvastam teljesen végig. Hallottam, olvastam épp eleget. Oda-vissza ismerem az ösdzes panelt.
ápr. 23. 17:11
 17/21 A kérdező kommentje:
A kérdésre is válaszolna valaki?
ápr. 23. 17:31
 18/21 anonim ***** válasza:
58%

"különben ez csak egy javított fidesz lesz"

Nagyon is remélem, hogy így van. Ugyanis ezért kapott történelmi mértékű szavazatot a Tisza. Nem tudom, feltűnt-e, de akik a korábbi balliberális kormányzatot akarták visszahozni, 16 éven keresztül közelébe sem jutottak a kormányváltásnak. Oka van ennek.

ápr. 23. 17:48
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem húztam rossz helyre. Ha Orbán személyesen adott volna ide a kezembe százmilliót, akkor sem húzbám be az X-et olyanoknak, akik Moszkvának kémkednek, és mindeben kiszolgálják.

ápr. 23. 18:41
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

18! Végül tenyleg, milyen "jó is" kiszórni egy csomó pénzt az ablakon arra, hogy gazdagok tovább hízzanak másokon.

Mert jelenleg erről szól az amúgy bámulatosan sikertelen "csaladtámogatás".

Konkretan ma kevesebben vállalnak gyereket, mint amikor semmilyen "csaladtámogatas" nem volt. Konkretan a fel vilagon -már, aki ért a demográfiához- elrettentő pelda a "Hungarian model" a sok penz, semmi eredmény.

ápr. 23. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Az új kormány vajon képes lesz, vagy egyáltalán szándékukban lehet megszüntetni a megosztó populista intézkedések jórészét?

A korábbi megosztó, egyértelműen diszkriminatív adó és nyugdíj szabályok kivezetését remélem, viszont még csupán ígéret sincsen erről. Bár a kormányváltás mindenképpen szükséges volt, de sok jóra nem számíthatunk amíg az új kormány nem mer szakítani elődje populista és...

Magyar Péter populista?

A beszédei olyanok.

Most megy az óellenzéki populista hiszti, hogy a Tisza kinyírta a Szigetet?

Kommenteket nézzétek! Baranyi Krisztina ezzel bakot lőtt. Ha MP csak annyit ér el, hogy ez a teszetosza, egymásra mutogató óellenzék eltűnik, már nyert ügye van. Nyilván elsődleges a Fidesz leváltása.A Fideszt amúgy miért nem okolja Baranyi? Miért nem okolja a...

Meddig fogja bírni a magyar gazdaság ezt a sok szja mentes munkavállalót?

Egyszer ezeket el kell törölni? Miért tűnik úgy, hogy a magyar kormány életképtelen, populista döntéseket hoz?

Magyar Peter egy populista politikus aki mindent iger a semmibol?

Nem vagyok Fideszes troll, Erdelyi magyar vagyok, igazabol nincs bajom M-vel vagy a Tisza parttal, de ugy erzem hogy Magyar Peter es a Tisza part jelenlegi eleg keves tagjai mindent igernek de a kerdesem az hogy honnan es mibol? Nem mondom, hogy hazudnak vagy nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!