Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A politikai változások miatt,...

A politikai változások miatt, javulhatnak az állami alkalmazottak?

Figyelt kérdés

Én nagyon remélem,hogy kezdenek valamit a helyzettel.

Sok állami alkalmazottnak minősíthetetlen a viselkedése és hiába van bepanaszolva, nem történik semmi.

Egy Zarában meg Douglasban bepanaszolja őket az ember és mikor legközelebb megy már másként viselkednek vagy már nem is dolgoznak ott.

Mondjuk ezeken a helyeken is, szerintem úgy hirdetik meg az állást,hogy bunkók,flegmák előnyben.

Viszont, az állami szférában teljesen védve vannak a kritikáktól, panaszoktól.

Főleg az orvosi asszisztenseké a tahóság és rosszindulat aranyérme, de még felférnek a dobogóra a kormányablakos ügyintézők,önkormányzati ügyintézők,földhivatalosok is.

Vagy cserélni kellene őket vagy pedig elküldeni tréningekre, ahol tanulnak alázatot, ügyfélközpontúságot.Ugyanis, nekik ez a dolga, ezért fizetik őket.

Én pályakezdőként 2. level Service deskes voltam.Amikor egyik kolléga nem volt elég megértő a felhasználóval, úgy lecseszték, mint a pengős malacot.Papírt is kapott helytelen munkavégzésért.

Én azt remélem az új kormánytól,hogy tesz valamit ennek érdekében.

ápr. 23. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
igen
ápr. 23. 21:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez az állami szféra nem az az állami szféra. Ne keverd.
ápr. 23. 21:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"Egy Zarában meg Douglasban bepanaszolja őket az ember és mikor legközelebb megy már másként viselkednek vagy már nem is dolgoznak ott"

Nem hát. Van helyettük más flegma, bunkó árufeltöltő-pénztáros, aki vérig van sértve, hogy te, mint kedves vevő meg merted zavarni rágózás és telefonnyomkodás közben. Annyi pénzért, amennyit ott adnak, ezt lehet kapni.

Akkor lesz bármilyen érdemi változás az államigazgatásban, ha ott is felismerik ezt az alapelvet: azért a pénzért, amit ott adnak, olyan szintű munkaerőt lehet kapni, amilyen most van. "40 éve itten vagyok, nyugdíjig mán féllábon is kihúzom" Gizike, "Néköm osztán minden mindegy, csak nyóctul négyig tartson a munkaidő, pénteken meg ketőjig" Marcsika, "Elnyomogatom itten a sorszámosztót, de ha kötekedem és nem adok mindenkinek sorszámot, kevesebbet kell nyomogatnom" Tibi és a többiek nem egy jól szervezett bűnbanda tagjai, akik kimondottan ellened vannak, hanem a rendszer eredményei. Ha most olyan pénzt kezdenek adni az államigazgatási dolgozóknak, ami vonzó a pályakezdőnek, akkor 6-8 éven belül megérkeznek az első olyan fiatalok, akik azért akartak oda kerülni, mert jó a lóvé, rá 3-4 évre pedig el lehet kezdeni emelni az elvárásokat, mert a Gizikék, Marcsikák és Tibik helyett jönnek az ügyes, okos, ügyfélorientált és lelkes fiatalok és ha valamelyik őskövületet kirúgják, van kivel pótolni. Azokat a berögződéseket, amik még a szocializmusban születtek, nem lehet egyik pillanatról a másikra megszüntetni. Kell hozzá idő és kell hozzá az időn átívelő akarat.

ápr. 23. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
42%
Én csak egy részre tudok válaszolni. Egyik országjárásán feltették az egészségügy helyzetével kapcsolatban a kérdést Magyar Péternek a betegjogok érvényesülésével, pl. tájékoztatáshoz való jog, méltósághoz való jog stb, és határozottan azt mondta, hogy rendezni fogja az új kormány ezt a problémakört is, azt ígérte jobban elszámoltathatók lesznek az eü dolgozók is a nem megfeleő magatartásért, túl a jogi képviselőkön, akikből ugye több megyére jut egy. Remélem be is tartja, mert én csak ezek miatt szavaztam rájuk, hogy véget érjen ez a jelenlegi magyar rémálom és kiszolgáltatottság az eüben.
ápr. 23. 22:32
 5/7 anonim ***** válasza:
56%

Be fogja tartani, amint megalakul az új kormány, a TISZA elkezdi megvalósítani a programját.

[link]

Első 100 nap program:

Egészségügy: Száz nap alatt elindítják a rendszer átalakítását önálló minisztériummal és a teljesítményadatok nyilvánossá tételével.

ápr. 23. 22:38
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
5. Ezt örömmel hallom. Sajnos személyesen is nagyon rossz tapasztalataink vannak, olyan bánásmódokról, amik nem elfogadhatók kiszolgáltatott emberekkel szemben. Szóval nagy reményeim vannak a változáshoz!
ápr. 23. 22:50
 7/7 Atis26 ***** válasza:
81%

nekem szerencsére nincs rossz tapasztalatom az utóbbi évekből.

kb. tíz éve volt kellemetlen élményem bunkó körzeti orvossal és egy kormányablakkal, de azóta semmi.

ápr. 24. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Egy állami alkalmazottnak kell tartania attól, hogy kirúgják ha elmegy a Tiszás Nemzeti menetre?

Nem arról beszélek, hogy felszólal, szidja a kormányt hanem arról, hogy szépen vonul a többiekkel és meghallgatja az előadókat.

Igaz lehet, hogy az állami alkalmazottaknak nagyüzemben kellett online kitölteni a Voks 2025-öt?

Egy helyi fideszes potentát kotyogta ki a dolgot (hát igen, nem a legèlesebb kések a fiókban) és szerinte a 2+ millió szavazat még így is oltári kamu. Màs hallott erről valamit?

Az emberek miért olyan buták, hogy az állami alkalmazottakra vetítik ki az Orbán-ellenességüket?

Lásd újonnan a tüntetőket, akik a rendőröket provokálják, beszólogatnak nekik. Mert a közrendőr, akit ki tudja melyik városból kivezényeltek oda, mit kellene tennie? Ledobni az egyenruhát és a szolgálati fegyverrel betörni a Sándor-palotába? Vagy számoljuk fel a...

Orbán legújabb jó híre majd az lesz, hogy megkapják az állami alkalmazottak is a fizetésüket?

Ahogy az állampapírok kamatának kifizetését is jó hírként jelentette be nemrég....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!