Munkaadók, a kollektív bűnösség elvét követve automatikusan elutasítjátok ti id azokat a fideszhez köthető embereket, propagandistákat, vállalkozókat stb akik most munkanélküliek lesznek, és el kell kezdeniük dolgozni?

válasza:Szerintem az a réteg, ami haszonélvezője volt a rendszernek soha sem kell már munkavállalói munkát vállalniuk.
A NERes cégen belüli az adott pozíciónak megfelelő piaci béren felvett dolgozó meg semmit sem tehet róla és sok helyen az emberek akár ellenzékiek is akik ilyen helyen dolgoznak.
Legjobb példa erre az IT. A legtöbb IT dolgozó ellenéki. Én is dolgoztem NER közeli cégben. A Gránit bank leányvállalatában és soha semmi politikai dolgot nem jött le, sima szoftverfejlesztői munka volt, amikor oda kerültem nem is tudtam, hogy ki az a Tiborcz István, aztán szép lassan esett le, hogy a CEO, a gránit bank CEO fia, a megrendelések túlnyomó része onnan jön hozzánk stb... A kollégák nagy része ellenézi volt és nyíltan beszéltünk csúnyán a fideszről.
Már kb 1 éve nem vagyok ott.

válasza:Nincs senkinek sem a homlokára írva, hogy fideszes és/vagy NER-közeli.
Persze, ha pl. Bohár Daniella vagy valamelyik általam ismert propagandista, influenszer, stb. jelentkezne nálam egy betöltendő állásra, akkor nyilvánvalóan elutasítanám. Nem azért, mert kollektíve akarnám büntetni őket (azt is megtehetem, mert azt alkalmazok akit akarok), hanem mert a munkavállalóim között kitűnő a munkahelyi légkör az eltérő politikai hovatartozás ellenére is. Ezt pedig úgy lehet elérni, ha egyrészről az alkalmazottak munkaidőben dolgoznak, másrészről pedig úgy, ha tisztelik egymást minden téren.
A propagandisták és influenszerek erre nem képesek, tehát nem is képesek csapatban sem dolgozni. Valójában ők nem véletlenül lettek azok, akik...
Kapcsolódó kérdések:
Bevallom nem vagyok vallásos, de nem valamilyen kritikus céllal kérdezem, csak mert valóban érdekel. Ott vannak ugye a bíróságok, a rendőrség például tegyük fel, hogy mindent tud, kezében vannak a bizonyítékok, mégsem mondhatják a bűnösre, hogy tolvaj, vagy gyilkos,...
Még nem kaptam konkrét diagnózist, de a bipoláris zavar és az ocd is esélyes. Zavar, hogy nem tudom eldönteni, hogy amiben benne voltam az pszichózis volt-e vagy egy erős ocd-s fázis… Úgy kezdődött az egész, hogy a híradóban szó volt egy sorozatgyilkosról....
Pl.: már 4-5 éves korában azt gondolja magáról az ember, hogy valamiért hibázott és büntetést érdemel. Aztán 20+ évvel később elkezd felerősödni benne az érzés, hogy nem sokára bilincs fog csattani a kezén? Pedig senkinek soha nem ártott. Ez mitől lehet?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!