Miért kelt nagy felháborodást az, hogy aki kevesebbet keres, annak kevesebb SZJA-t kell majd fizetnie?
Rengeteg a háborgó komment, hogy ez igazságtalan lesz.
Ez az intézkedés rosszabb vagy a 25 év alattiak+ anyák teljes SZJA mentessége?

válasza:

válasza:Most láttam kommenteket facebookon egy poszt alatt.
Mondjuk nem tudom megérteni azt, hogy aki eleve jól keres, az miért sajnálja a rosszabbul keresőtől azt a havi 10-20 ezer forint pluszt.

válasza:

válasza:

válasza:3-as!
Egyáltalán nem sajnálja. Azt sajnálja, hogy ő a fizetésének nagyobb részét fizeti adóként. Ahogy a 4-es írja, eddig is kevesebbet adózott aki kevesebbet keresett.

válasza:

válasza:Jesszus. Most miért kell egymást szidni?
Facebookon pont ugyanez ment. Agyrém!
Kapcsolódó kérdések:
Valamennyi pluszt jelent az embereknek, és lehet kevesebb az adobevetel, azt úgyis fogyasztásra fordítják az emberek.
Valóban 9% lesz az szja 15 ről? Nekem pont 624 ezer ft a bruttóm, akkor havonta 35 ezerrel többet fogok kézhez kapni?
Illetve aki éppencsak fölötte van(néhány tíz forint/minimál órabér)a minimálbérnek, vagy a garantált bérminimumnak(szakmunkás minimálbér) arra már nem vonatkozna? Valamint az ilyen esetben lehetne bércsökkentést igényelni, mivel jobban lehet járni a 9%-al, mint azzal...
Arról van szó hogy tulajdonképpen csökkentik az szja- t, de hogy? Valakinek 6 százalékkal, van akinek 2 százalékkal és aki már bruttó 620 körül keres, annak sehogy, sőt szerintem azoknak később emelni fognak. Na most, mi volt az ígéret, csökkentjük az szja t! Ezt...
A gazdasági miniszter által meghirdetett, a medián bér alatti kedvező számokat produkáló adózást megfuttattam a mesterséges intelligencián. Azt hozta ki, hogy a számok alapján a minimálbér fölötti rész 20 %-kal adózik. Így viszont 732.160 Ft-ig jobban járna az új...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!