Miért kelt nagy felháborodást az, hogy aki kevesebbet keres, annak kevesebb SZJA-t kell majd fizetnie?
Rengeteg a háborgó komment, hogy ez igazságtalan lesz.
Ez az intézkedés rosszabb vagy a 25 év alattiak+ anyák teljes SZJA mentessége?

válasza:

válasza:Te aztán tudod 41-es annyira profi vagy ajajjj.
Nagy okosss.
Buta ember elsőre alkot véleményt ez meg van?
TIPIKUS MAGYAR vagy le se tagadhatnád mutogass ujjal te fogsz Balin nyaralni tuti.

válasza:43-as sajnos nincs kivel vitatkozni akinek van egy kummantós munkahelye ahol egy droid dolgot csinál egész nap, 8:01-15:59:59-ig aztán már kint is van a gyárból.
Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, kezd el magad fejleszteni, pár önfejlesztő könyv nem ártana neked.

válasza:A 25 alattiaktól elvenném, azoknak minek? Mi sem kaptunk egykor soha semmit, emlékszem rá 19-21 éves korom között 80-110e ftért dolgoztam.
Most megy a mocskolódás hogy az egyetemet főiskolát végzett ember vélhetően morog, amiért egy fizikai dolgozónak kedvezőbbek lehetnek ezen intézkedések.
Kitaláják egyesek hogy már nem éri meg tanulni meg ilyenek, hol ott a tanult embernek van rugalmasabb, már-már baráti összejövetelhez hasonló munkaideje, én nem engedhetek meg magamnak fél óra kávézást, csevejt, mert örülök ha a 20 perc szünetben beszippantom magamba a kis csirkehúsomat a rizzsel, mellé a vitaminok, és indíthatom is a targoncát megint.
Többet szenved egy fizikai dolgozó mint egy értelmiségi, programozó akárki. Akinek annyi a munkája hogy beprogramoz egy gépet laptoppal az ölében, közbe nevetgélnek, azoknak szerintem egy szavuk nem lehet.
Hallottam olyat is hogy valaki azzal büszkélkedett hogy bejár 8 órát dolgozni de abból ő határozza meg az munkára fordított időt, ha akarja 3 óra alatt megcsinál mindent például, a másik a home office.
Száz szónak is egy a vége, nem kell félteni sem a csórót, sem a jómódúbbat akinek ugyanúgy megmarad ezentúl is a 190 lóerős Kawasaki az autó mellett a garázsban, mert nem ezen fog múlni az élete. Nekem viszont gyúrósként már 5-15 ezer ft is hasznos mert magamra tudom fordítani, most nettó 370et kapok.

válasza:"A 25 alattiaktól elvenném, azoknak minek? Mi sem kaptunk egykor soha semmit,"
Én is elvenném, de pont nem amiatt, mert régen sem járt, hisz ez az érvelés mindenre elmondható a világon és csak a vissza fele haladást érnénk el általa. Minden aszerint kell megvizsgálni, hogy több társadalmi hasznot generál-e, mint amennyi problémát okoz.
"Többet szenved egy fizikai dolgozó mint egy értelmiségi, programozó akárki. "
Ez igazán mellékes, de a programozó mondjuk pont rossz példa, mert mire kitanulod és kifizeted a tanulmányaidat, addigra azon kapod magad, hogy az AI elvette a gyakornoki és junior álláslehetőségeket és kénytelen vagy te is elmenni targoncázni, csak éppen 3-5 évnyi késéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Arról van szó hogy tulajdonképpen csökkentik az szja- t, de hogy? Valakinek 6 százalékkal, van akinek 2 százalékkal és aki már bruttó 620 körül keres, annak sehogy, sőt szerintem azoknak később emelni fognak. Na most, mi volt az ígéret, csökkentjük az szja t! Ezt...
Valamennyi pluszt jelent az embereknek, és lehet kevesebb az adobevetel, azt úgyis fogyasztásra fordítják az emberek.
Valóban 9% lesz az szja 15 ről? Nekem pont 624 ezer ft a bruttóm, akkor havonta 35 ezerrel többet fogok kézhez kapni?
Illetve aki éppencsak fölötte van(néhány tíz forint/minimál órabér)a minimálbérnek, vagy a garantált bérminimumnak(szakmunkás minimálbér) arra már nem vonatkozna? Valamint az ilyen esetben lehetne bércsökkentést igényelni, mivel jobban lehet járni a 9%-al, mint azzal...
A gazdasági miniszter által meghirdetett, a medián bér alatti kedvező számokat produkáló adózást megfuttattam a mesterséges intelligencián. Azt hozta ki, hogy a számok alapján a minimálbér fölötti rész 20 %-kal adózik. Így viszont 732.160 Ft-ig jobban járna az új...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!