Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kelt nagy felháborodást...

Miért kelt nagy felháborodást az, hogy aki kevesebbet keres, annak kevesebb SZJA-t kell majd fizetnie?

Figyelt kérdés

Rengeteg a háborgó komment, hogy ez igazságtalan lesz.

Ez az intézkedés rosszabb vagy a 25 év alattiak+ anyák teljes SZJA mentessége?

ápr. 27. 13:06
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
40! Nyugi, te ilyen mentális állapotban a büdös életben nem keresel annyit, hogy Balin nyaralhass...
máj. 11. 13:03
 42/46 anonim ***** válasza:
0%

Te aztán tudod 41-es annyira profi vagy ajajjj.

Nagy okosss.

Buta ember elsőre alkot véleményt ez meg van?

TIPIKUS MAGYAR vagy le se tagadhatnád mutogass ujjal te fogsz Balin nyaralni tuti.

máj. 11. 13:40
 43/46 anonim ***** válasza:
42! Ja...hogy troll vagy. Ertem...
máj. 11. 15:57
 44/46 anonim ***** válasza:

43-as sajnos nincs kivel vitatkozni akinek van egy kummantós munkahelye ahol egy droid dolgot csinál egész nap, 8:01-15:59:59-ig aztán már kint is van a gyárból.

Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, kezd el magad fejleszteni, pár önfejlesztő könyv nem ártana neked.

máj. 13. 08:07
 45/46 anonim ***** válasza:

A 25 alattiaktól elvenném, azoknak minek? Mi sem kaptunk egykor soha semmit, emlékszem rá 19-21 éves korom között 80-110e ftért dolgoztam.

Most megy a mocskolódás hogy az egyetemet főiskolát végzett ember vélhetően morog, amiért egy fizikai dolgozónak kedvezőbbek lehetnek ezen intézkedések.

Kitaláják egyesek hogy már nem éri meg tanulni meg ilyenek, hol ott a tanult embernek van rugalmasabb, már-már baráti összejövetelhez hasonló munkaideje, én nem engedhetek meg magamnak fél óra kávézást, csevejt, mert örülök ha a 20 perc szünetben beszippantom magamba a kis csirkehúsomat a rizzsel, mellé a vitaminok, és indíthatom is a targoncát megint.

Többet szenved egy fizikai dolgozó mint egy értelmiségi, programozó akárki. Akinek annyi a munkája hogy beprogramoz egy gépet laptoppal az ölében, közbe nevetgélnek, azoknak szerintem egy szavuk nem lehet.

Hallottam olyat is hogy valaki azzal büszkélkedett hogy bejár 8 órát dolgozni de abból ő határozza meg az munkára fordított időt, ha akarja 3 óra alatt megcsinál mindent például, a másik a home office.

Száz szónak is egy a vége, nem kell félteni sem a csórót, sem a jómódúbbat akinek ugyanúgy megmarad ezentúl is a 190 lóerős Kawasaki az autó mellett a garázsban, mert nem ezen fog múlni az élete. Nekem viszont gyúrósként már 5-15 ezer ft is hasznos mert magamra tudom fordítani, most nettó 370et kapok.

máj. 13. 19:15
 46/46 anonim ***** válasza:

"A 25 alattiaktól elvenném, azoknak minek? Mi sem kaptunk egykor soha semmit,"

Én is elvenném, de pont nem amiatt, mert régen sem járt, hisz ez az érvelés mindenre elmondható a világon és csak a vissza fele haladást érnénk el általa. Minden aszerint kell megvizsgálni, hogy több társadalmi hasznot generál-e, mint amennyi problémát okoz.

"Többet szenved egy fizikai dolgozó mint egy értelmiségi, programozó akárki. "

Ez igazán mellékes, de a programozó mondjuk pont rossz példa, mert mire kitanulod és kifizeted a tanulmányaidat, addigra azon kapod magad, hogy az AI elvette a gyakornoki és junior álláslehetőségeket és kénytelen vagy te is elmenni targoncázni, csak éppen 3-5 évnyi késéssel.

máj. 13. 19:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Ez milyen adócsökkentés Tiszások??

Arról van szó hogy tulajdonképpen csökkentik az szja- t, de hogy? Valakinek 6 százalékkal, van akinek 2 százalékkal és aki már bruttó 620 körül keres, annak sehogy, sőt szerintem azoknak később emelni fognak. Na most, mi volt az ígéret, csökkentjük az szja t! Ezt...

Mikorra várható a 9 %=os SZJA?

Valamennyi pluszt jelent az embereknek, és lehet kevesebb az adobevetel, azt úgyis fogyasztásra fordítják az emberek.

Valóban csökkenti a kormány az SZJA-t bruttó 625 ezer forint alatt?

Valóban 9% lesz az szja 15 ről? Nekem pont 624 ezer ft a bruttóm, akkor havonta 35 ezerrel többet fogok kézhez kapni?

A garantált bérminimumra is vonatkozna a 9%-os SZJA?

Illetve aki éppencsak fölötte van(néhány tíz forint/minimál órabér)a minimálbérnek, vagy a garantált bérminimumnak(szakmunkás minimálbér) arra már nem vonatkozna? Valamint az ilyen esetben lehetne bércsökkentést igényelni, mivel jobban lehet járni a 9%-al, mint azzal...

Tisza Párt SZJA 322.000 Ft-ig 9 %, 322 és 625 ezer között 20 %, 625 ezer fölötti részre 40 %. Mit szóltok?

A gazdasági miniszter által meghirdetett, a medián bér alatti kedvező számokat produkáló adózást megfuttattam a mesterséges intelligencián. Azt hozta ki, hogy a számok alapján a minimálbér fölötti rész 20 %-kal adózik. Így viszont 732.160 Ft-ig jobban járna az új...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!