Jöhet majd a borítékozás, mint anno a szocik idején?

válasza:Látom sokan nem értik a progresszív adózást. Nem, nem az van, hogy ha minimálbér +1Ft a fizetésed, akkor többet adózol, mert a magasabb kulcs csak afeletti összegre vonatkozik.
Aki eddig borítékozott, az ezután is fog, emiatt nem fog nőni, ahhoz brutál adókulcs kellene, de erről szó sincsen. Ha eddig a borítékozással megtakarított 30e Ft-it, akkor most majd megtakarít 32e Ft-ot. Senki nem emiatt fogja elkezdeni.

válasza:

válasza:Aztán Józsi megharagszik, amiért a harmadik részeg munkanap után kirúgják, felnyomja a céget a NAV-nál és megvágják 5 millió forintra.
Ilyen kis pénzekért fizetésen adót csalni maximum a sarki klímásnak éri meg.

válasza:

válasza:Konkrétan két ilyen cégnek is dolgoztam és kaptam borítékba a fizetést még a 2010-es években.
Az egyiknél jó pár embert lesitteltek 1-2 évre, a másik "csak" 700 millió büntit kapott.
Utóbbi az InK-Kal egy alvállalkozója volt, az ügyben engem is beidéztek tanúnak.

válasza:Az adóátalakítással, amit terveznek konkrétan 1 Ft-al se spórol többet a cég a borítékozással, mint eddig. Mert nem növelték az SZJA-t, csak a minimálbérig tartó részt csökkentették le.
Akkor lenne igaz, amit írsz, ha emeltek volna az SZJA legfelsőbb kulcsán.
Kapcsolódó kérdések:
Miért buktak meg ?
Tudom, hogy a lakosság kegyetlenül megszenvedte, de hosszú távon sokat segített?
Elég nagy fegyvertény lett volna egy ekkora diplomáciai siker.
Ha ebből az emberből valakit csinál a történelem, akkor szerintem megint egy orbáni csapdába fog esni az ország.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!