Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jöhet majd a borítékozás,...

Jöhet majd a borítékozás, mint anno a szocik idején?

Figyelt kérdés
A Tisza nem akar egykulcsos adózást.
ápr. 27. 19:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Látom sokan nem értik a progresszív adózást. Nem, nem az van, hogy ha minimálbér +1Ft a fizetésed, akkor többet adózol, mert a magasabb kulcs csak afeletti összegre vonatkozik.

Aki eddig borítékozott, az ezután is fog, emiatt nem fog nőni, ahhoz brutál adókulcs kellene, de erről szó sincsen. Ha eddig a borítékozással megtakarított 30e Ft-it, akkor most majd megtakarít 32e Ft-ot. Senki nem emiatt fogja elkezdeni.

ápr. 27. 19:42
 12/16 anonim ***** válasza:
12%
Dehogynem.Van 20 alkalmazottad, elosztod a 30-at kétfele (egyik fele az alakalmazotté a másik a munkáltatóé). 20x15= 300k plusz havonta. Hülye lenne nem meglépni.
ápr. 27. 21:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Aztán Józsi megharagszik, amiért a harmadik részeg munkanap után kirúgják, felnyomja a céget a NAV-nál és megvágják 5 millió forintra.

Ilyen kis pénzekért fizetésen adót csalni maximum a sarki klímásnak éri meg.

ápr. 27. 22:40
 14/16 anonim ***** válasza:
9%
Hát Gyurcsányék alatt is mennyien felnyomták a cégeket. Ja nem...
ápr. 27. 23:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan két ilyen cégnek is dolgoztam és kaptam borítékba a fizetést még a 2010-es években.

Az egyiknél jó pár embert lesitteltek 1-2 évre, a másik "csak" 700 millió büntit kapott.

Utóbbi az InK-Kal egy alvállalkozója volt, az ügyben engem is beidéztek tanúnak.

ápr. 28. 10:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Az adóátalakítással, amit terveznek konkrétan 1 Ft-al se spórol többet a cég a borítékozással, mint eddig. Mert nem növelték az SZJA-t, csak a minimálbérig tartó részt csökkentették le.

Akkor lenne igaz, amit írsz, ha emeltek volna az SZJA legfelsőbb kulcsán.

ápr. 28. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Nem jobboldali emberek nem aggódnak, hogy ez a gundalf már most baljósabban néz ki, mint anno simicska?

Ha ebből az emberből valakit csinál a történelem, akkor szerintem megint egy orbáni csapdába fog esni az ország.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!