Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek köszönhető, hogy ennyi...

Minek köszönhető, hogy ennyi gerinctelen ember van a gyermektelenek között?

Figyelt kérdés

Gyakran látom, hogy egyes gyerekteleneket az zavarja, hogy a gyerekes kap 12 ezer forint családi pótlékot meg 10 ezer kedvezményt. Ha 2 gyerek van, akkor ez kétszer, ha 3 gyerek akkor még 3*12 ezer forint meg egy 100-as a kedvezmény, ha elég nagy a fizetése. Most kajak gyerekektől sajnálja a kedvezményt?

Nekem sincs gyerekem, de eszembe nem jutna kemény 22 ezer forint miatt vergődni meg őrjöngeni. Ez annyira szánalmas, hogy az már fáj.

ápr. 28. 09:16
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
Ember, szerinted 22 ezer forint egyenlő azzal, hogy más neveli fel? A logikád alapján az iskolát is be lehet szüntetni, a játszótereket meg a többit. Kész röhej vagy. Jól gondolom, hogy fáj neked az élet?
ápr. 28. 09:22
 2/36 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a pár ezres családi miatt senki sincs felháborodva. Viszont van sok támogatás, ami csak nekik érhető el. Miközben más is szeretne lakást, házat, autót, gyereket, családot, csak nem tud előrébb lépni.

És igazságtalan is, hogy fizetik a sok adót, amit másoknak elosztogatnak. Nem rászorultsági alapon, hanem csak azért, mert van 2-3 gyereke. Nagyon sokan olyanok kapnak támogatás, akik ezerszer jobb életszínvonalon élnek, mint aki rendesen fizeti az adókat és nem kap semmit.

ápr. 28. 09:23
 3/36 anonim ***** válasza:
55%

Az a gyerek fog majd te rólad gondoskodni, ha nyugdíjas leszel.

ápr. 28. 09:26
 4/36 anonim ***** válasza:
87%

Január óta dupla a családi adókedvezmény. Vagyis a 3 gyerekesek 200 ezret kapnak + anya szja mentessége, ha dolgozik, + 3xcsp. Azért az már eléggé szemmel látható összeg amúgy.

Nekem két gyerekem van, 80 ezer családi adókedvezményt kapunk rájuk, én szja mentes vagyok, 26600 a csp.

Én azzal valamennyire egyetértek, hogy támogassák a gyerekvállalást, mert mindenki érdeke, hogy legyen következő generáció, de ez szerintem brutálisan sok. Főleg a 3+ gyerekeseknél, ha azt nézed pl, hogy az egy gyerekesek meg mennyire keveset kapnak ahhoz képest.

És azt is jogosnak tarto valamennyire, hogy a gyerektelen kollégáknak meg szúrja a szemét, hogy kevesebbet kapnak, miközben amúgy állandóan helyettesíthetik a gyerekek miatt előbb lelépő meg táppénzen lévő munkatársukat.

ápr. 28. 09:26
 5/36 A kérdező kommentje:

"kevesebbet kapnak"

"táppénzen lévő munkatársukat."

Ez mindennek a teteje. Otthon ápolja a beteg gyereket. A szemétláda. Amúgy amikor ilyeneket írsz, te felfogod miről beszélsz?

Elég gáz, hogy neked 2 gyereked van. 😂

ápr. 28. 09:32
 6/36 A kérdező kommentje:
Jah, szal kevesebbet kapnak. Nem kapnak kevesebbet, a családos kap többet.
ápr. 28. 09:32
 7/36 anonim ***** válasza:
66%

"Most kajak gyerekektől sajnálja a kedvezményt?"

Khmm... Azért láttunk már olyat egy bizonyos (szapora) rétegnél, hogy piára, cigire, drogra költi vagy 2 nap alatt elb@ssza valami értelmetlen f@szságra, miközben a gyerek full koszos, tetves a putriban...

ápr. 28. 09:33
 8/36 anonim ***** válasza:
52%
A 2-3 gyerek az oké. De ha 5-10 gyerek után kapja, az már invázió.
ápr. 28. 09:35
 9/36 A kérdező kommentje:
Jó, én most nem arra gondolok, amikor elkártyázza a fater. Az tényleg gáz, abban igazatok van, de én nem erről beszélek.
ápr. 28. 09:37
 10/36 anonim ***** válasza:
84%
ha annyira életképtelen vagy, hogy képtelen vagy saját erődből felnevelni a gyerekeidet, csak úgy megy, hogy ha mástól tarhálod össze rá a pénzt, akkor inkább ne is szaporodj, ne örökítsed tovább a génjeidet ...
ápr. 28. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Az igaz hogy az összefogás szavazói közt,nagyon sok irigy ember van?

Gyermektelenek,munkanélküliek,olyanok akik nem vitték sokra.Bántja őket hogy a kormány segíti a családokat.

Csak engem zavar hogy a politikusok osztogatjáka közpénzt sportra, politikusaik jutalmazására, egyes térsadalmi rétegeket kiemelten indokloatlan...

Itt állok, több mint 20 éve fizetem az adókat, nem jutok egyről kettőre, miközben az én általan is befizetett adókat elherdálják sportra, ellopják a politikai oligarhákon keresztül a fideszes vezetök. És a szociális újraelosztás is megszünt. Pl: most adnak a gazdag...

Melyik veszélyesebb a társadalomra: egy átlagos bűnöző vagy egy gyermektelen ember?

Akinek nincs gyereke, lényegében az is bomlasztja a társadalmat, vagy rosszul gondolom???

Van itt olyan ember, aki támogatná a gyermektelenségi adód?

Az én környezetemben nincs olyan aki ezzel egyet értene, magamat is beleértve. Kíváncsi vagyok létezik e egyáltalán olyan aki igen. És legyen szíves írja le nekem normális, össze szedett érvekkel, hogy miért szeretné bevezetni. Ha sértegetések nélkül, rendesen meg van...

Ki örököl, egy külföldön élő egyedülálló, gyermektelen ember után?

Kinyomozzák a pesti rokonait? Vagy végrendeletet kellene írnia? Egy élő testvére van Pesten.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!