Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek köszönhető, hogy ennyi...

Minek köszönhető, hogy ennyi gerinctelen ember van a gyermektelenek között?

Figyelt kérdés

Gyakran látom, hogy egyes gyerekteleneket az zavarja, hogy a gyerekes kap 12 ezer forint családi pótlékot meg 10 ezer kedvezményt. Ha 2 gyerek van, akkor ez kétszer, ha 3 gyerek akkor még 3*12 ezer forint meg egy 100-as a kedvezmény, ha elég nagy a fizetése. Most kajak gyerekektől sajnálja a kedvezményt?

Nekem sincs gyerekem, de eszembe nem jutna kemény 22 ezer forint miatt vergődni meg őrjöngeni. Ez annyira szánalmas, hogy az már fáj.

ápr. 28. 09:16
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
95%

"Ez mindennek a teteje. Otthon ápolja a beteg gyereket. A szemétláda. Amúgy amikor ilyeneket írsz, te felfogod miről beszélsz?"

Nézd, az a helyzet, hogy ettől a ténytől nem lesz jobb annak, aki a másik helyett gürizik, és ezért még csak plusz se jár neki. A munkahely nem szeretetszolgálat.

Egyébként meg pont azért, mert szülő vagyok, kb egymillió példát látok arra, hogy hányszor vannak kamutáppénzen teljesen indokolatlanul. Értsd: nem viszi oviba Ödönkét, mert beteg, otthon van vele táppénzen, de délután elviszi a játszótérre a többi gyerek közé. Ödönke meg energikusan rohangál, max kétszer kifújja az orrát. Wtf??

Arról meg ne is beszéljünk, hogy minden héten van valami, amiért "most el kell mennie korábban a gyerek miatt".

Tudod engem rohadtul idegesítenek az ilyenek, mert látom az érem másik oldalát, hogy gyerekes nőként meg ezek miatt kapsz nehezebben normális munkát, mert egyből azt feltételezik, hogy ilyen vagy.

ápr. 28. 09:40
 12/36 A kérdező kommentje:

"annyira életképtelen vagy, hogy képtelen vagy"

Bátyja, egy épkézláb mondatot nem tudsz megfogalmazni. Én a helyedben nem erőltetném ezt a témát, hogy ki életképes vagy sem! 😂

ápr. 28. 09:41
 13/36 A kérdező kommentje:

"munkahely nem szeretetszolgálat."

És gondolom anyádtól is elkéred az 5 ezret, amikor elviszed a kórházba, mert az autó üzemanyaggal megy.

"kamutáppénzen teljesen indokolatlanul"

Na jó, mert ugye ilyet csak a gyerekesek csinálnak.

"Buli volt tegnap este, aztán nem jövök be."

Sose láttunk még ilyet 😂

ápr. 28. 09:45
 14/36 anonim ***** válasza:
fáj az igazsgág barátom :D
ápr. 28. 09:46
 15/36 A kérdező kommentje:

"fáj az igazsgág"

Melyik?

Hogy életképességről beszélsz úgy, hogy fogalmazni se tudsz? 😂

ápr. 28. 09:50
 16/36 anonim ***** válasza:
96%
amúgy nekem is vannak gyermekeim, de már herótom van róla, hogy a szülők többsége állandóan csak arról beszél, hogy éppen hol milyen kedvezmény van készülőben és hogy ők felveszik, mert kell a pénzt a nyaralásra, meg egy új kocsira, persze hitelből, miközben a h*lye gyereke a játszótér legnagyobb tahója, aki mindenkivel csak verekszik, meg ellopja más játékát, de a szülőket nem zavarja, mert éppen a falusi csok részleteiről mesélnek, meg hogy most új hőszivattyús támogatást kapnak stb. - mondom ott a gyerek, szereted egyáltalán vagy csak azért szülted, mert kellett a pénz?
ápr. 28. 09:51
 17/36 anonim ***** válasza:
93%

Magyarázgathatod akármivel, akkor is rohadt igazságtalan az egész a gyerektelenekkel szemben, de még az egy gyerekesekkel szemben is. És amúgy ha nem lennél elvakult, látnád, hogy ez a gyerekeseknek is árt végsősoron, azért, amit már írtam is: nem akarják az anyákat normális munkahelyekre felvenni, szinte mindenhol hátrányban vannak. Okkal.

"És gondolom anyádtól is elkéred az 5 ezret, amikor elviszed a kórházba, mert az autó üzemanyaggal megy."

Nem. De a kollégám nem az anyám, nem érdekelnek az egyéni szocproblémái. És mástól se várom, hogy érdekelje az enyém. Szívességet teszek egyszer-egyszer, kollégának is, de ha visszaélnek vele, vagy fordítva sosem működik a dolog, mindig csak tőlem várják a jófejkedést, akkor oldja meg, ahogy akarja.

ápr. 28. 09:52
 18/36 anonim ***** válasza:
90%
ha kivonod a képletből a támogatásokat, akkor tényleg csak az fog gyereket vállalni, aki elég érett is hozzá ... és isten óvjon minket attól, hogyha ez a mostani generáció, akiket csak a CSOK miatt szültek meg, felnő és ők lesznek felnőttek ...
ápr. 28. 09:53
 19/36 A kérdező kommentje:

Jó, hát aki ilyen, az tényleg gáz, de ahogy látod, a legtöbbet nem ez zavarja, hanem szimplán a tény, hogy a gyerek kap támogatást. Tehát ha ráköltik a gyerekre azt a 22-80 ezer forintot, ez akkor is őrjöng.

Milyen ember az olyan, akit az zavar, hogy a kisgyerek ingyen étkezik az iskolában meg veri magát, hogy neki miért nincs ingyen?

ápr. 28. 09:54
 20/36 anonim ***** válasza:
"Jó, én most nem arra gondolok, amikor elkártyázza a fater. Az tényleg gáz, abban igazatok van, de én nem erről beszélek." teljesen mindegy miről beszélsz, ha nagy százalékban ez történik. Ami igazán káros, az a rizsa, meg a rizsa jellegű intézkedések. Mi válik be, és mi az eredmény. Ha az elkártyázás elivás, akkor bukó.
ápr. 28. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Az igaz hogy az összefogás szavazói közt,nagyon sok irigy ember van?

Gyermektelenek,munkanélküliek,olyanok akik nem vitték sokra.Bántja őket hogy a kormány segíti a családokat.

Csak engem zavar hogy a politikusok osztogatjáka közpénzt sportra, politikusaik jutalmazására, egyes térsadalmi rétegeket kiemelten indokloatlan...

Itt állok, több mint 20 éve fizetem az adókat, nem jutok egyről kettőre, miközben az én általan is befizetett adókat elherdálják sportra, ellopják a politikai oligarhákon keresztül a fideszes vezetök. És a szociális újraelosztás is megszünt. Pl: most adnak a gazdag...

Melyik veszélyesebb a társadalomra: egy átlagos bűnöző vagy egy gyermektelen ember?

Akinek nincs gyereke, lényegében az is bomlasztja a társadalmat, vagy rosszul gondolom???

Van itt olyan ember, aki támogatná a gyermektelenségi adód?

Az én környezetemben nincs olyan aki ezzel egyet értene, magamat is beleértve. Kíváncsi vagyok létezik e egyáltalán olyan aki igen. És legyen szíves írja le nekem normális, össze szedett érvekkel, hogy miért szeretné bevezetni. Ha sértegetések nélkül, rendesen meg van...

Ki örököl, egy külföldön élő egyedülálló, gyermektelen ember után?

Kinyomozzák a pesti rokonait? Vagy végrendeletet kellene írnia? Egy élő testvére van Pesten.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!