Minek köszönhető, hogy ennyi gerinctelen ember van a gyermektelenek között?
Gyakran látom, hogy egyes gyerekteleneket az zavarja, hogy a gyerekes kap 12 ezer forint családi pótlékot meg 10 ezer kedvezményt. Ha 2 gyerek van, akkor ez kétszer, ha 3 gyerek akkor még 3*12 ezer forint meg egy 100-as a kedvezmény, ha elég nagy a fizetése. Most kajak gyerekektől sajnálja a kedvezményt?
Nekem sincs gyerekem, de eszembe nem jutna kemény 22 ezer forint miatt vergődni meg őrjöngeni. Ez annyira szánalmas, hogy az már fáj.

válasza:Nem tudják végiggondolni, hogy a gyerek a következö adófizetö, nyugdijpénztárba befizetö, a következö szakember, aki lehet, hogy orvos, kömüves, stb lesz, amire egy társadalomnak szüksége van a fennmaradáshoz.
Ha azért nyivákolnak a kollégák, hogy a szülöt helyettesiteni kell, mig beteg a gyerek, akkor nem gondolták végig, hogy ök maguk is voltak gyerekek és az ö szüleit is helyettesiteni kellett.
Tölem adhatnának annak a szülönek aki otthon marad a gyerekekkel még rendes fizetést is, mert örülnék neki, hogy a gyerekek olyan családban nönének fel, ahol foglalkoznak a gyerekekkel, idejük lenne a szülöknek a gyerekeikre, hogy testileg, lelkileg egészségesen nöjenek fel. Nem irigyelném tölük.

válasza:"Magyarázgathatod akármivel"
Komám, itt jelen esetben te vagy az, aki akármivel magyarázkodik és nem jön át neki, hogy fszságot ír. Azért, mert vannak táppénz csaló emberek, nem a támogatást kell megszüntetni. A logikád alapján rögtön magát a táppénzt szüntessék meg akkor, mit szarozol?
"De a kollégám"
Nem a kollégáról szól, hanem a beteg kisgyerekről. Neki nyújtasz segítséget.
"legnagyobb üzlet ma az országban a gyereknevelés, e"
Ezt vezesd már le nekem számokkal is.
Nem látom, hogy havi 22-80 ezer forintért miért éri meg szülni.

válasza:"Nem a kollégáról szól, hanem a beteg kisgyerekről. Neki nyújtasz segítséget."
Nem, tévedés. Az anyjának nyújtok segítséget, hogy otthon maradhasson. Ami oké is normális határokon belül, de nehogymár ezt havonta 2x kelljen eljátszani. Apa is van a világon, oldja meg, én is megoldom, hogy ne kelljen 5 percenként valakinek helyettesítenie. Amikor gyereket vállal az ember bele kell kalkulálni ilyesmit is, ez van. Nekem ment, akkor másnak is menne.

válasza:22
Marhára megérte volna, ha ezért a 32e-ért vállaltuk volna, amit kapunk. Befizetem belőle a gyerek edzését és megveszem a havi bérletét, és oda több, mint a 2/3-a, marad pár ezer. Tavaly a kettő együtt, míg 22e volt, nem futotta ki ezt a 2 dolgot, és akkor még egyik esetben sem fizettem pl. iskolai étkezést, ami szintén 20+ ezer. Se csok, se babaváró nem volt, mikor született. Igazán nagy üzlet volt gyereket vállalni.

válasza:

válasza:26
A számokat lehet kalkulálni, de a természetet nem.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Vezetnek erről statisztikát?
Gyermektelenek,munkanélküliek,olyanok akik nem vitték sokra.Bántja őket hogy a kormány segíti a családokat.
Itt állok, több mint 20 éve fizetem az adókat, nem jutok egyről kettőre, miközben az én általan is befizetett adókat elherdálják sportra, ellopják a politikai oligarhákon keresztül a fideszes vezetök. És a szociális újraelosztás is megszünt. Pl: most adnak a gazdag...
Akinek nincs gyereke, lényegében az is bomlasztja a társadalmat, vagy rosszul gondolom???
Az én környezetemben nincs olyan aki ezzel egyet értene, magamat is beleértve. Kíváncsi vagyok létezik e egyáltalán olyan aki igen. És legyen szíves írja le nekem normális, össze szedett érvekkel, hogy miért szeretné bevezetni. Ha sértegetések nélkül, rendesen meg van...
Kinyomozzák a pesti rokonait? Vagy végrendeletet kellene írnia? Egy élő testvére van Pesten.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!