Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek köszönhető, hogy ennyi...

Minek köszönhető, hogy ennyi gerinctelen ember van a gyermektelenek között?

Figyelt kérdés

Gyakran látom, hogy egyes gyerekteleneket az zavarja, hogy a gyerekes kap 12 ezer forint családi pótlékot meg 10 ezer kedvezményt. Ha 2 gyerek van, akkor ez kétszer, ha 3 gyerek akkor még 3*12 ezer forint meg egy 100-as a kedvezmény, ha elég nagy a fizetése. Most kajak gyerekektől sajnálja a kedvezményt?

Nekem sincs gyerekem, de eszembe nem jutna kemény 22 ezer forint miatt vergődni meg őrjöngeni. Ez annyira szánalmas, hogy az már fáj.

ápr. 28. 09:16
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
3%

Nem tudják végiggondolni, hogy a gyerek a következö adófizetö, nyugdijpénztárba befizetö, a következö szakember, aki lehet, hogy orvos, kömüves, stb lesz, amire egy társadalomnak szüksége van a fennmaradáshoz.

Ha azért nyivákolnak a kollégák, hogy a szülöt helyettesiteni kell, mig beteg a gyerek, akkor nem gondolták végig, hogy ök maguk is voltak gyerekek és az ö szüleit is helyettesiteni kellett.

Tölem adhatnának annak a szülönek aki otthon marad a gyerekekkel még rendes fizetést is, mert örülnék neki, hogy a gyerekek olyan családban nönének fel, ahol foglalkoznak a gyerekekkel, idejük lenne a szülöknek a gyerekeikre, hogy testileg, lelkileg egészségesen nöjenek fel. Nem irigyelném tölük.

ápr. 28. 09:57
 22/36 anonim ***** válasza:
49%
nem sajnálom tőlük, ha tényleg normálisan nevelik a gyereküket, de mivel a legnagyobb üzlet ma az országban a gyereknevelés, ezért szülik ha kell, ha nem, mert könnyebben jutnak így pénzhez, mintha meg kellene dolgozni érte ... ha nincsen támogatás, az szűri őket motivációjuk szerint és lehet, hogy nem lesz annyi gyerek, de legalább az a kevés nem retardált lesz...
ápr. 28. 09:59
 23/36 A kérdező kommentje:

"Magyarázgathatod akármivel"

Komám, itt jelen esetben te vagy az, aki akármivel magyarázkodik és nem jön át neki, hogy fszságot ír. Azért, mert vannak táppénz csaló emberek, nem a támogatást kell megszüntetni. A logikád alapján rögtön magát a táppénzt szüntessék meg akkor, mit szarozol?

ápr. 28. 10:14
 24/36 A kérdező kommentje:

"De a kollégám"

Nem a kollégáról szól, hanem a beteg kisgyerekről. Neki nyújtasz segítséget.

ápr. 28. 10:15
 25/36 A kérdező kommentje:

"legnagyobb üzlet ma az országban a gyereknevelés, e"

Ezt vezesd már le nekem számokkal is.

Nem látom, hogy havi 22-80 ezer forintért miért éri meg szülni.

ápr. 28. 10:22
 26/36 anonim ***** válasza:
75%

"Nem a kollégáról szól, hanem a beteg kisgyerekről. Neki nyújtasz segítséget."

Nem, tévedés. Az anyjának nyújtok segítséget, hogy otthon maradhasson. Ami oké is normális határokon belül, de nehogymár ezt havonta 2x kelljen eljátszani. Apa is van a világon, oldja meg, én is megoldom, hogy ne kelljen 5 percenként valakinek helyettesítenie. Amikor gyereket vállal az ember bele kell kalkulálni ilyesmit is, ez van. Nekem ment, akkor másnak is menne.

ápr. 28. 10:26
 27/36 anonim ***** válasza:

22

Marhára megérte volna, ha ezért a 32e-ért vállaltuk volna, amit kapunk. Befizetem belőle a gyerek edzését és megveszem a havi bérletét, és oda több, mint a 2/3-a, marad pár ezer. Tavaly a kettő együtt, míg 22e volt, nem futotta ki ezt a 2 dolgot, és akkor még egyik esetben sem fizettem pl. iskolai étkezést, ami szintén 20+ ezer. Se csok, se babaváró nem volt, mikor született. Igazán nagy üzlet volt gyereket vállalni.

ápr. 28. 10:37
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
A gyermektelen egy tudatos döntést hoz -ami egyébként sokaknál áldozatvállalás, ertsd. akar gyereket csak nem jön össze valami miatt- a gyerekesek nagy része meg, akiknek az egyedüli tálentuma, hogy szaporodott -ez speciel minden állatnak megy- kivetelezettnek érzik magukat, azt várják, hogy a társadalom tutujgassa őket. Ezt találom undoritónak.
ápr. 28. 10:44
 29/36 anonim ***** válasza:

26

A számokat lehet kalkulálni, de a természetet nem.

ápr. 28. 10:48
 30/36 Zabalint ***** válasza:
100%
Nem, a legtöbb gyerektelennek és épeszű gyerekesnek nem a családi pótlékkal van baja, ha rajtam múlna háromszoroznám, hanem a lakástámogatásokkal, amelyek felverték a lakásárakat, éa pont nem azokhoz kerültek, akik rászorulnának, sokan épp emiatt nem jutnak el oda hogy egyáltalán felmerüljön a gyerekvállalás.
ápr. 28. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Az igaz hogy az összefogás szavazói közt,nagyon sok irigy ember van?

Gyermektelenek,munkanélküliek,olyanok akik nem vitték sokra.Bántja őket hogy a kormány segíti a családokat.

Csak engem zavar hogy a politikusok osztogatjáka közpénzt sportra, politikusaik jutalmazására, egyes térsadalmi rétegeket kiemelten indokloatlan...

Itt állok, több mint 20 éve fizetem az adókat, nem jutok egyről kettőre, miközben az én általan is befizetett adókat elherdálják sportra, ellopják a politikai oligarhákon keresztül a fideszes vezetök. És a szociális újraelosztás is megszünt. Pl: most adnak a gazdag...

Melyik veszélyesebb a társadalomra: egy átlagos bűnöző vagy egy gyermektelen ember?

Akinek nincs gyereke, lényegében az is bomlasztja a társadalmat, vagy rosszul gondolom???

Van itt olyan ember, aki támogatná a gyermektelenségi adód?

Az én környezetemben nincs olyan aki ezzel egyet értene, magamat is beleértve. Kíváncsi vagyok létezik e egyáltalán olyan aki igen. És legyen szíves írja le nekem normális, össze szedett érvekkel, hogy miért szeretné bevezetni. Ha sértegetések nélkül, rendesen meg van...

Ki örököl, egy külföldön élő egyedülálló, gyermektelen ember után?

Kinyomozzák a pesti rokonait? Vagy végrendeletet kellene írnia? Egy élő testvére van Pesten.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!