A felsőoktatásban milyen reformok várhatóak?Eltörlik a hallgatói szerződést?

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Azt olvasom hogy havi 134 ezret lehet kapni és cserébe utána ugyanannyi ideig amíg kaptad, szerződéses katonának kell menni. Ez mit jelent a gyakorlatban? Gondolom van az 5 hetes alapkiképzés és utána? Azt olvasom hogy kb. bármikor bármennyit behívhatnak de az...
Tehát most van az a felsőoktatási törvény, hogy ha nem dolgozod le itt Mo.-n a képzésed akkor fizetned kell. De ha Magyarország belekeveredne a háborúba (ami valószínű, Nyugati csúcs szakemberek szerint 4-8 év múlva esedékes), akkor mi lesz ezzel a tartozással? Tehát...
Én orvosira fogok jelentkezni jövőre és a jövőmet külföldön képzelem el. Tudom, meglepő, de én igazságos dolognak tartom a hallgatói szerződést. Diplomaszerzés után a külföldi fizetésből úgyis vissza fogom tudni fizetni a taníttatásom árát, ami Magyarországon még...
Arra a szerződésre gondolok amit alá kellett írnia azoknak akik idén kezdték el a felsőoktatást (6 évet kell itthon dolgozniuk).
Most olvasgatom itt a törvényt, de nem találom. Sajnos így vizsgaidőszakban nincs időm végigolvasni, úgyhogy érdekelne, hogy valaki megtalálta-e az ide vonatkozó részt.
Vagy miért nem teremtik meg azokat a körülményeket, hogy ne keljen elmenni, ha nyugati szinten akarunk élni? EZ kvázi a röghöz kötés. Az emberek szenvedjenek azért mert MO.-on nem lehet tisztességesen megélni úgy, hogy élelmen és albérleten kívül másra már ne is fussa és ne tudjon gyűjteni.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!