Liberálisok! Nem érzitek magatokat átverve, hogy Magyar Péter elmondása szerint semmit nem fog elvenni erdélyi magyaroktól?
A magyarországi liberalizmus és ballib lét egyik alapvető kulcsfontosságú eleme a határontúli magyarok gyűlölete.
Viszont most néhány kevés DK szavazót kivéve szinte minden határontúli magyargyűlölő liberális a TiSza pártra szavazott.
Magyar Péter már első sajtótájékoztatóján elmondta, hogy semmit nem fog elvenni az erdélyi magyaroktól.
A hvg, atv, 444, telex stb kommentelői persze őrjöngenek és ment az ordenáré fröcsögés és mocskolódás az erdélyi magyarok felé részükről. A topkomment (közel félezer lájkkal) azt írta, hogy "Azonnal elvenni a magyar állampolgárságot az összestől!"
Viszont akármennyire ment a tombolás és lincshangulat az erdélyi magyarok ellen, minden hiába. Magyar Péter elmondása szerint semmit nem vesz el tőlük.
Liberálisként nem érzed magad átverve?

válasza:Én szélsőjobbosként kérdezném, hogy mi értelme van bármiféle nem Magyarországon élőnek szavaznia itt?
Ebbe beletartoznak a felvilágosult libsik akik nyugatra mentek, de bele tartoznak a történelmi területen élő magyarok is.
Mi ez, ha nem a "más f@szával verni a csalánt" tökéletes példája? Ők szavazgatnak ide, de nem viselik a következményeit a szavazatuknak.

válasza:Nem csalódtunk, a TISZA párt a kezdetektől fogva következetesen ezt mondja, hogy nem fog semmit elvenni tőlük, csak az átláthatóságot javítaná. Ezt elmondták nagyon sokszor, nagyon sok helyen. Csak figyelni kellett volna rá és nem a propagandának hinni, akik mindenféle hazugságot terjesztettek.
Liberálisként semmi bajom a külhoni magyarokkal és remélem, hogy sikerül betemetni az árkokat, amiket Gyurcsány és Orbán közösen ástak ki, akik a társadalmi megosztásra játszottak. Én egy teljesen más Magyarországot szeretnék.

válasza:Nem. Nem gyűlölöm a külhoni magyarokat, de a szavazati jogukat elvenném. Átverve nem érzem magam, soha nem ígért ilyet a tisza.
Amúgy mikor unjátok már meg a “tisza gyűlöli a külhoni magyarokat” propit végre?

válasza:MP először átver hogy utálja a külhoniakat, aztán mégse.
Aztán átver, mert elveszi a határontúliak jogait mégis.
*NEM
A * helye szabadon változtatható és jelentéstartalma nincs.
Túl sok politikust láttam már, hogy bármelyiknek is higgyek vagy reménykedjek...

válasza:1. A Tisza egy jobbközép centrista párt. Nem liberálisok ők, csak azért tűnnek annak, mert a Fidesz szélsőjobb.
2. A Tiszának alapvetően sosem volt baja a határon túli magyarokkal. Ne keverd a DK-val.

válasza:

válasza:21:
Hol szavazzon az a kizárólag magyar állampolgár, aki más országban él?

válasza:

válasza:#18 ezt is megbeszéltük már 100x, hogy nem csak te vagy a világon...
A magyar állam MILLIÓKAT költött a külhoni magyarság életbentartására, pl külképviseleteket és kulturális intézmények tartott fent ígyisúgyis.
A külhoni / külföldi magyarok pedig cserébe MAGYAR TERMÉKEKET vásároltak, amivel a Magyar Államot támogatták.
Az hogy te antiszociális kiváltságos elkényeztetett gyerek vagy, akinek a szülők mindent a popsija alá toltak, magánügyed!
Örülj neki hogy nem vertek össze naponta mert magyarul szólaltál meg, vagy nem kellett külföldi irodákkal szájkaratéznod alapvető szolgáltatásokért és emberséges bánásmódért...
Csak azért mert valaki Gyulafehérvárott vagy Jászvásárban született, még joga van egy tisztességes MAGYAR orvost meglátogatnia, ha hazalátogat a rokonaihoz Békéscsabára.
Mivel magyar ember, joga van egy olyan országot formálni, amiben magyarként élhet, akkor is ha lakhelye jelenleg nem tartozik a Magyar Állam hivatalos fennhatósága alá.
NEM HAGYUNK EGYEDÜL EGYETLEN MAGYART SEM, NEM MÁSODSZINTŰ ÁLLAMPOLGÁR AZ, AKINEK HAZÁJÁT ELLOPJA AKÁRMELYIK ORSZÁG.
Határtalan Magyarságot!
#19 szerintem te a libertariánus anarchiára gondolsz.
#20 vagy épp nyaralnak Fiumében és segítségre van szükségük a helyi képviselettől...
Kapcsolódó kérdések:
Az összestől el kellene, de akkor ha nem is, akkor legalább Nováktól és Schmitt-től, hiszen bukottak....
Gyönyörűen hangzik a Tisza programja és bár elég szkeptikus voltam, de rájuk szavaztam. Szerintetek mennyire valóságos, hogy ezek az ígéretek mind betartásra kerülnek?
A tiszások ugyanugy éltetni fogják?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!