Liberálisok! Nem érzitek magatokat átverve, hogy Magyar Péter elmondása szerint semmit nem fog elvenni erdélyi magyaroktól?
A magyarországi liberalizmus és ballib lét egyik alapvető kulcsfontosságú eleme a határontúli magyarok gyűlölete.
Viszont most néhány kevés DK szavazót kivéve szinte minden határontúli magyargyűlölő liberális a TiSza pártra szavazott.
Magyar Péter már első sajtótájékoztatóján elmondta, hogy semmit nem fog elvenni az erdélyi magyaroktól.
A hvg, atv, 444, telex stb kommentelői persze őrjöngenek és ment az ordenáré fröcsögés és mocskolódás az erdélyi magyarok felé részükről. A topkomment (közel félezer lájkkal) azt írta, hogy "Azonnal elvenni a magyar állampolgárságot az összestől!"
Viszont akármennyire ment a tombolás és lincshangulat az erdélyi magyarok ellen, minden hiába. Magyar Péter elmondása szerint semmit nem vesz el tőlük.
Liberálisként nem érzed magad átverve?
De. Amiket írtam az a liberalizmus.
Amire te gondolsz az tulajdonképpen csak az 1998-2002 közötti fidesz. Fidesz most tulajdonképpen csak annyi történt, hogy az oroszbarát Fideszt lecserélték egy EU-barát Fideszre. De ez nem liberalizmus. Attól, hogy valaki nem kér Oroszországból még nem lesz liberális. A Tisza mindenben ugyanazokat képviseli mint a Fidesz csak azzal a különbséggel, hogy oroszbarátság nélkül.
A tiszások nagy része nem liberális. Hanem csak egy oroszbarátság mentes fideszt akartak.
Viszont ezen az oldalon, a Reddit Hungaryn meg pláne, a felhasználók nagyrésze liberális. De annak a szélsőséges agresszív fajtájából. Na ők fognak nagyot koppanni.

válasza:#42
Akkor a szélsőliberális turbó lmbtq-woke erdélyi-gyűlölő stb miért szavaztak mint a Tiszára ha tudták előre, hogy csak egy jobbközép néppárt?
Hisz nemrég még az a mantra ment, hogy minden jobboldal fasizmus és ami nem liberalizmus a szélsőjobboldali nácizmus.
Ajánlom ezt a cikket:
A liberális oldal azt írja, hogy MZP mivel jobbközép ezért egy szélsőjobboldali fasiszta.
Ergó a liberálisok arra szavaztak amiért 4 éve még habzó szájjal náciztak mást

válasza:#43: Mert nem akarták még csak megkockáztatni sem, hogy a Fidesz maradjon, emiatt félretették az ideológiai nézetkülönbségeiket. Ellenzékből amúgy sem tudna sok mindent tenni egy liberális párt, azt meg gondolom belátták, hogy a Tiszán kívül más úgysem tud győzni. Ennek ellenére így is volt, aki az MKKP-ra szavazott.
Itt maximum a Fidesz szavazói hihették, hogy a Tisza egy liberális párt, mert a propaganda ezt sulykolta beléjük. De egy liberális Tisza-szavazó pontosan tudta, hogy kire szavaz és mire számíthat.

válasza:Liberális vagyok ÉS erdélyi magyar is.
Ettől most agyvérzést kapsz? :D
én pedig neonáci zsidó
Viccet félretéve, most magyar belpolitikai értelemben véve használom ezt a kifejezést. Nyilván tőlünk nyugatabbra elképzelhetetlenek azok a mély törzsi primitív gyűlölködések etnikai csoportok felé kizárólag azok származása miatt. Pl egy holland liberális sosem gyűlölködne egy flandriai holland ellen vagy egy német liberális sem ordibálna habzó szájjal egy elzaszi német ellen. Nem úgy mint a magyar liberálist a székelyek ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Az összestől el kellene, de akkor ha nem is, akkor legalább Nováktól és Schmitt-től, hiszen bukottak....
Gyönyörűen hangzik a Tisza programja és bár elég szkeptikus voltam, de rájuk szavaztam. Szerintetek mennyire valóságos, hogy ezek az ígéretek mind betartásra kerülnek?
A tiszások ugyanugy éltetni fogják?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!