Őszintén nem értem, hogy mi volt olyan ördögi Gyurcsányban, főleg az előző 16 év tükrében. Lehet, hogy a tüntetésen, nem kellett volna gumibotozni, de azt is lehetett tudni, hogy a fő erőszakhullámért 0rbán fociultrái voltak a felelősök és lehet, hogy le kellett volna mondania Öszöd után, de én nem értem, hogy miért raknak sokan egyenlőséget közéjük. Ő változtatni akart az országon és abba bukott bele, hogy a pártja ezt nem hagyta. 0rbán, ááá hagyjuk.
ápr. 28. 17:10
15/17 anonim válasza:
Gyurcsány, mert miatta volt 16 év Orbán is.
ápr. 28. 17:53
16/17 anonim válasza:
Amúgy Gyurcsány nem volt olyan rossz, csak a devizahitelek és a 2008-as gazdasági világválság nagyon betettek az akkori kormánynak. A családi pótlék 2008-ban 12 000 forint volt, ami jelentős összegnek számított, az akkori átlagkereset 1/10-ed része. A Fidesz ezt nem emelte, hanem bevezette a különböző adókedvezményeket - a gond az hogy az alacsonyabb keresetűek ezzel kevésbé jártak jól, mintha a családi pótlékot emelte volna. A munkanélküli segély 9 hónapig volt igénybe vehető, ezt csökkentette a Fidesz 3 hónapra 2012-ben, ami nagyon bekorlátozza pl. a munkahely és pályaváltást. A felsőoktatás teljesen ingyenes volt, megfelelő pontszám elérésével, nem kellett hallgatói szerződést aláírni, nem volt átsorolás fizetősre alacsony átlag vagy képzési idő túllépése miatt. A lakhatás se volt ekkora probléma, kevesebben laktak albérletben, kevesebben vettek fel nagy összegű hitelt. Miközben az átlagbér a mainak a harmada volt, az ingatlanok nagyjából ötödannyiba, tizedannyiba kerültek. Persze sokan beleugrottak a devizahitelbe, utánajárás nélkül, aztán nagyon megjárták vele. Összességében az élet is nyugisabb volt akkoriban, nem volt ekkora rohanás, nem voltak ekkora társadalmi egyenlőtlenségek sem.
ápr. 28. 18:19
17/17 anonim válasza:
Mindkettő különösen szar volt, de Gyurcsány nem egy tanyasi sárputriból szabadult rá az ország kasszájára csövesként, ezért kevesebbet is lopott kevesebb ideig, mint a sertés, akinek népes családjából is Mágnás Miskát kellett csinálnia.
Sokáig nem foglalkoztam a témával, nem is gondoltam, hogy leválthatja. Kb. idén kezdtem el komolyabban foglalkozni a közélettel :D. Végül rászavaztam.
Vegyes érzéseim vannak. Ahogy a Karmelitát is bemutatja a videóban, egyrészt tök jó dumája van, meg az egész...
Mert még mindig csak celebkednek. Érdemi döntést, törvényeket meg nem hoznak. Nem elég hogy nem hoznak, de még konkrétumokat se mondanak. Rébuszokban beszélnek. Azt se tudják mit akarnak, vagy még rosszabb, el se merik mondani mire készülnek és ezért...
Most leszámítva a mostani kormányt, ezt ne vegyük még figyelembe mert 2 napja vannak még csak kormányon , így nem tudunk még véleményt mondani róluk ennek tükrében.
Azaz egy teljesen arányos listás rendszert szeretnétek, vagy inkább egy hasonlót mint most van csak győzteskompenzázió nélkül?
Vagy egy olyan vegyes rendszert amiben vannak egyéni körzetek is csak kisebb arányban?
A kérdés nagyon komoly: Romániában most nagyon megszenvedik az arányos rendszert
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!