Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi volt a lényeges különbség...

Mi volt a lényeges különbség Orbán meg Gyurcsány KISZ-essége között?

Figyelt kérdés
Tagjai voltak, amikor nem volt kötelező, ráadásul 1990 után is a KISZ-es szellemiséget vitték tovább mindketten. Hol a különbség kettejük között ebből a szempontból?
máj. 5. 08:50
 1/3 anonim ***** válasza:
61%

Nem hiszem, hogy a kisz tagság elítélendő lenne, aki akkor érdeklődött fiatalként a közélet iránt, az a lehetősége volt meg. Nem lehetett tudni, meddig tart az a rendszer, fejlődni és érvényesülni akartak, akár jó szándékkal is.

A fő különbség Orbán és Gyurcsány között, hogy utóbbi a tisztesség mintapéldája előbbihez képest.

máj. 5. 08:56
 2/3 anonim ***** válasza:
66%
Az, hogy Gyurcsány nem tagadta meg a múltját, meg mellé mindent 2 percenként.
máj. 5. 08:58
 3/3 anonim ***** válasza:
72%
Gyurcsány csak egy gyárat lopott el, míg Orbán az egész országot.
máj. 5. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Szerintetek ha visszatérne Gyurcsány a miniszterelnöki székbe károsabb lenne, mint a jelenlegi Fidesz?

Őszintén érdekel ti mit gondoltok, mert én Gyurcsány idejében sem éltem ilyen hányavetetten, és nem éreztem azt hogy ennyire sz*rba vannak taposva a jogaim, és ennyire el akarnak kussoltatni, sőt még agymosást se éreztem ilyen erősen. Ezzel nem mentem fel a bűnei alól,...

Mi a különbség illetve a hasonlóság az Orbán illetev a Gyurcsány kormányok oroszokhoz való viszonyulása és kapcsolata között?

Emlékeztek még amikor Gyurcsányék idejében a Wágner csoport orosz zsoldosai bitosítottak március 15.-ei és 1956-os állami rendezvényeket és miniszterelnöki beszédek idején? Akkor minden renben volt az oroszokkal, jófiúk voltak? Szabad volt hozzájuk dörgölődzni?

Az a különbség Gyurcsány és Orbán között, hogy Feri foggal körömmel igyekezett megoldani a válságot, Orbán pedig nagy magyarországos sálban szambázik foci vb-n?

Kevesen tudják Gyurcsány lemondásának valódi történetét, épp abba bukott bele, hogy egyre "vadabb" ötleteket eszelt ki, hogy kezelje a 2008-ban kirobbant gazdasági válságot. Végül odáig fajult, hogy elment Németországba, hogy személyesen Merkel-nek mutassa be az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!