Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy polgármestere...

Támogatnád, hogy polgármesterek esetében is legyen maximális időtartam a tisztség viselésére?

Figyelt kérdés
Pl MZP végre eltakarodna
jún. 8. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ott nem szükséges. MZP meg miért kéne, hogy "eltakarodjon"?
jún. 8. 12:30
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Nem támogatnám.
jún. 8. 12:46
 3/7 anonim ***** válasza:
26%
Támogatnam, de az nem mindegy mekkora az adott közösség. Egy ezer fős falu nem biztos hogy kitermel magából újabb kompetens polgármester jelölteket minden 8 évben, de azért nagy városokban, pláne a fővárosban egy 8 éves korlátnak minden további nélkül működnie kéne
jún. 8. 12:51
 4/7 A kérdező kommentje:
#1 nem szimpi, megzavarta a hatalom a fejét
jún. 8. 12:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#4 Ha nem szimpi, nem kell megszavazni.

Én a miniszterelnöki korlátozást sem támogattam, ezt meg még kevésbé támogatom.

Én úgy gondolom, hogy olyan rendszert kell kiépíteni, amiben megvannak a megfelelő hatalmi korlátok és amiben egy káros vezetőt hatékonyan le lehet váltani. A sikeres, jó vezetők meg építsék csak az országot akármeddig, ne cseréljük le őket egy rosszabbra csak azért, mert eltelt 8 vagy 10 év.

jún. 8. 13:19
 6/7 anonim ***** válasza:
47%
Ez Puzsér régi felvetése, ugyanis nagyon idegbe van azóta is hogy nem lehetett polgármester, s jó magyar szokás szerint, ha meghalt a tehened, a szomszédi is tegyen úgy.
jún. 8. 13:27
 7/7 Atis26 ***** válasza:
63%
igen, minden hatalmi pozíciót korlátozni kell.
jún. 8. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Mit szóltok ahhoz a tiszás javaslathoz, amely két ciklusban maximalizálná a kormányfői megbízatás időtartamát?

A hatályos jogszabályban az áll, hogy a miniszterelnököt az Országgyűlés a köztársasági elnök javaslatára választja meg. Ezt kiegészítik ezzel a bekezdéssel: „Nem választható meg miniszterelnöknek az, aki összesen – megszakításokkal együtt – már legalább nyolc évig...

Most, hogy kiderült a Fidesz újabb hazugsága, ezúttal a mentesség időtartamáról, mennyi szavazót fognak veszíteni?

Így is rettenetesen lecsökkent a szavazóbázisuk, ez után még inkább lejtmenetbe fognak kapcsolni?

Miért tart 9 napig az előválasztás?

Ilyen sok idő kell, hogy összetrombitálják a lehetséges szavazóikat?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!