Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Liberálisok tényleg utálják a...

Liberálisok tényleg utálják a külhoniakat és azt szeretnék, hogy ne legyenek a nemzet részei a határontúliak, ne tekintsük őket magyaroknak?

Figyelt kérdés
jún. 11. 02:07
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

Leegyszerűsítem a kérdést a tiszásoknak.

Erdélyiek = románok?

Kárpátaljaiak = ukránok?

...

jún. 11. 02:36
 2/22 anonim ***** válasza:
91%
Leegyszerűsítem a választ, kérdező = idióta?
jún. 11. 02:51
 3/22 anonim ***** válasza:
85%
Abból, hogy nekünk az emberi szabadság érték, még nem következik automatikusan az, hogy mi gyűlölködőek is lennénk. Az illibsik között keresgélj, ha utálkozókat keresel.
jún. 11. 03:23
 4/22 anonim ***** válasza:
66%
Már másodjára lett feltéve ez a kérdés. A válasz továbbra sem változott.
jún. 11. 04:54
 5/22 anonim ***** válasza:
17%
igen, általában. ez a leginkább visszataszító tulajdonságuk, a többi szimpla tévedés is lehet, de ez.....
jún. 11. 04:56
 6/22 anonim ***** válasza:
54%
Nem utálkozás tárgya ez, de nekik is akkor úgy kellene viselkedni, ahogyan egy egységes nemzet-nép, stb. viselkedik. A környezetemben van egynéhány ilyen, de mégis még mindig úgy viselkednek, mintha még mindig az 1989 előtti időszak lenne számukra, akiket mindig mindenkinek támogatni kell, mert ők kiszolgáltatott helyzetben élnek.
jún. 11. 05:27
 7/22 anonim ***** válasza:
13%
6 "mintha" mert nem élnek kiszolgáltatott helyzetben? mesélj még
jún. 11. 05:40
 8/22 anonim ***** válasza:
76%
nem, azok a fideszesek, az ő miniszerelnökük haverja ugrált a külhoni magyarok sírján.Hasonló a hasonlóval.
jún. 11. 06:17
 9/22 Atis26 ***** válasza:
nem, mi csak azt szeretnénk, hogy a külhoni magyarok ne szavazhassanak olyan kérdésben, ami minket érint és őket nem.
jún. 11. 06:56
 10/22 Mansour ***** válasza:
Nem vagyok "ősliberális", de a legtöbb kérdésben a liberális állásponttal értek egyet. A külhoni magyarokat a nemzet részének tekintem, és kifejezetten zavar, hogy az EU nem áll ki határozottabban az őshonos nemzeti kisebbségek jogaiért. De az is legalább ennyire zavar, hogy a "nemzeti oldal" kisajátítja magának a nemzet fogalmát és visszaél vele. Azt meg konkrétan szégyenletesnek tartom, hogy Orbán Viktor a határontúli magyarság érdekeit beáldozta a saját hatalmi érdekei oltárán, és a magyarellenes Ficóval és az AUR-ral haverkodott, és a kárpátaljai magyarokat hozta kínos helyzetbe az Ukrajna elleni uszítással.
jún. 11. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan győzzem le az olyan gondolataimat, hogy a tiszások gyűlölnek engem?

Én világ életemben a Fideszre szavaztam, konzervatív értékrendem van és ami a legfontosabb, hogy határon túlról származom. Az én fejemben csak az volt, hogy van Orbán, aki szeret és vannak a mások, akik utálnak. Valószínűleg, ha nincs állampolgárságom, nem is jöttem...

Csúnyákat mondani az LMBTQ-ra explicit a magyar nemzet védelmét szolgálja?

Mert a nemzet csak úgy tud fennmaradni, ha születik elég gyerek. Ahhoz meg hetero kapcsolat kell. Aki ezt a normát védi, az a nemzetért harcol.

Hazaárulónak tartod a magyar nőket, mert nem vállalnak elég gyermeket?

A 2025-ös termékenységi arányszám 1,31gyerek/nő volt (KSH). A fogyás elkerüléséhez 2,1gyerek/nő szükséges. Most jöhetünk azzal, hogy ez nem számit és vitatkozhatunk azon, hogy épp melyik politikus tolvaj lenne a jobb bandavezér, de ez a probléma szerintem sokkal...

A fideszesek szerint a tisza szimpatizánsok nem a nemzet részei csak ők? Elfogadják hogy akár a tiszások is a nemzeti oldalhoz tartozónak érzik magukat?

Vagy esetleg a társadalom egy jelentős részét hazaáruló szektásnak képzelik csak azért mert ők nem Oroszországgal képzelik el a jövőt hanem az Európai Unióban? Mit szólnak ahhoz ha valaki a tisza mögött felsorakozó népfrontot tekinti nemzeti oldalnak?

A nemzetállamok elavult koncepcióját bizonyítja az a magas fokú általános megosztottság és tömegek szélsőséges nézetekhez/erőszakhoz gravitálása globális szinten?

Számomra egyértelmű, egy elvtársban (kommunista konnotációtól mentesen értendő) sokkal több közös pontra lel az ember mint saját honfitársaiban, függetlenül hovatartozástól vagy egyéb megkülönböztető jegyektől. A nemzetek jó ötletnek tűntek amikor a mostaninál is...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!