Liberálisok tényleg utálják a külhoniakat és azt szeretnék, hogy ne legyenek a nemzet részei a határontúliak, ne tekintsük őket magyaroknak?

válasza:"Nem utálkozás tárgya ez, de nekik is akkor úgy kellene viselkedni, ahogyan egy egységes nemzet-nép, stb. viselkedik."
Ebben viszont látok némi igazságot. Sajnos a megosztottság odáig fokozódott, hogy mindkét oldal reflexből, csak azért is ellenez mindent, amit a másik oldal mond vagy tesz. És a külhoni magyarok ügye is áldozatává vált ennek sajnos.
Ezenkívül valóban van egy olyan liberális elit réteg, akik bár nem magukra a határontúli magyarokra tekintenek utálattal, hanem arra a jobboldali politikára, ami a nemzeti kisebbségek ügyét zászlajára tűzni, de visszaél azzal. És ezt persze a jobboldali média úgy interpretálja, hogy magukat a határontúli magyarokat utálják. Bár megértem ennek az utálatnak a jogosságát, de úgy gondolom, hogy talán szerencsés lenne, ha ez a liberális elit gesztusokat tenne a határontúli magyarok felé, ezzel kifoghatnák a szelet a jobboldali populizmus vitorlájából.
"mi csak azt szeretnénk, hogy a külhoni magyarok ne szavazhassanak olyan kérdésben, ami minket érint és őket nem."
És mégis miben szavazhatnak, ami őket nem érint?

válasza:Én azt nem értem, hogy az összmagyarság miért nem igényesebb kissé, és azon munkálkodna, hogy az elszakított nemzetrészei ismét a területileg megnagyobbodott anyaország határain belülre kerüljenek?
Akkor nem lenne szükség erre az állandó hercehurcára, hogy ki és mennyire magyar, hanem együttes erővel építhetnénk az országunkat.
De már az is nagy lépés lenne efelé, ha kerek-perec kijelentenénk, hogy az EU-n belül egységes politikai nemzet a magyarság és mivel itt nincsenek minket elválasztó határok, ezért az anyaországihoz számítjuk a Kárpát-medencei magyarságot, ezért az EP-ben is 12 milliós lélekszám alapján kapjuk meg a képviselői helyeket és az egykor elszakított településeink hivatalos neve ismét a magyar elnevezés legyen. Ha kell, ezt egyoldalúan meg kellene lépnie a magyar politikának és ez ellen senkinek semmi kifogása nem lehet, mert elvileg pont erről szól az EU is.

válasza:ma 08:31
választójoguk van, miközben mondjuk az itt élő külföldieknek nincs.

válasza:#12
Mivel kettős állampolgárok, mindenben.
És szerintetek az ő életükre nincs hatással, hogy milyen kormány van Magyarországon?
Tudjátok jól, hogy igenis számít nekik is. Akkor meg mit sajnáljátok azt az 1-2 mandátumot. Arányos képviseletnek se lehet mondani.

válasza:#16
Persze, mert az tök oké, hogy mondjuk egy erdélyi magyar, aki a büdös életben nem járt még Magyarországon, tehát semennyire sincs tisztában az itteni viszonyokról, dönt az én életemről.

válasza:ma 09:55
ha szavazhatok én is az összes szomszédos ország választásán, akkor oké.

válasza:

válasza:#18.: "ha szavazhatok én is az összes szomszédos ország választásán, akkor oké."
Te melyik szomszédos ország nemzetéhez tartozol?
Kapcsolódó kérdések:
Számomra egyértelmű, egy elvtársban (kommunista konnotációtól mentesen értendő) sokkal több közös pontra lel az ember mint saját honfitársaiban, függetlenül hovatartozástól vagy egyéb megkülönböztető jegyektől. A nemzetek jó ötletnek tűntek amikor a mostaninál is...
Én világ életemben a Fideszre szavaztam, konzervatív értékrendem van és ami a legfontosabb, hogy határon túlról származom. Az én fejemben csak az volt, hogy van Orbán, aki szeret és vannak a mások, akik utálnak. Valószínűleg, ha nincs állampolgárságom, nem is jöttem...
Mert a nemzet csak úgy tud fennmaradni, ha születik elég gyerek. Ahhoz meg hetero kapcsolat kell. Aki ezt a normát védi, az a nemzetért harcol.
A 2025-ös termékenységi arányszám 1,31gyerek/nő volt (KSH). A fogyás elkerüléséhez 2,1gyerek/nő szükséges. Most jöhetünk azzal, hogy ez nem számit és vitatkozhatunk azon, hogy épp melyik politikus tolvaj lenne a jobb bandavezér, de ez a probléma szerintem sokkal...
Vagy esetleg a társadalom egy jelentős részét hazaáruló szektásnak képzelik csak azért mert ők nem Oroszországgal képzelik el a jövőt hanem az Európai Unióban? Mit szólnak ahhoz ha valaki a tisza mögött felsorakozó népfrontot tekinti nemzeti oldalnak?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!