Ezt a kotorékozás elleni petíciót átgondolták?
Nem értem, hogy miért kell rókákat megmenteni, a vidéken élőknek rohadt nagy kárt okoznak. Szerintem ezt azok írják csak alá, akiknek életükben nem volt közük a vidékhez, csak a panel 6-ikról okoskodnak...

válasza:Nem megmenteni akarják őket, hanem egy konkrét vadászati módszert akarnak betiltatni, mert kegyetlennek tartják. Ettől még ugyanúgy ki lehet lőni az állatot, csak nem az alvóhelyén, az "otthonában". Ez ugyan olyan, mint hogy nem lehet más fajokat sem bárhol, bármikor kilőni, hanem csak bizonyos időszakban, bizonyos módszerekkel.
De ennek egyébként alapvető vadászati etikettnek is kellene lennie, a vadászok többsége ennyire azért tiszteli az állatokat amiket elejt.

válasza:"De ennek egyébként alapvető vadászati etikettnek is kellene lennie, a vadászok többsége ennyire azért tiszteli az állatokat amiket elejt."
Vadászati etikett van is, évszázadok óta. Minden vadnak megadják a végtisztességet, ami felér kb. egy temetéssel. A csirke nem tudom mikor kapja ez meg, amit a vadászgyűlölő panellakó felzabál.
"Majd akkor lenne kedved ha éjjel valaki behatolna a lakásodba csak azért hogy megöljön mert kártékonynak tart. Csak akkor már időd meg kedved nem lenne."
A kommentekben nem csak az ellen lázadnak, hogy kotozrékozás, hanem a komplett vadászat ellen is. Megnézném ezeket, amikor veszettség viszi el a háziállataikat, rokonaikat, mert kb. ez történne.

válasza:"A csirke nem tudom mikor kapja ez meg, amit a vadászgyűlölő panellakó felzabál."
Nagyon súlyos szabályok vonatkoznak a csirkék tartására és levágására is, sokan pl. nem vesznek ketreces tartásból származó tojást sem és hasonlók. Sőt, sok ember azért vegetáriánus vagy vegán, mert ellenzi az állatok leölését.
Tudom hogy az a legegyszerűbb, hogy jól visszahergelsz te is, de egy picit azért gondolkozhatnál. Nyilván nem azok fognak falun csirkét vágni akik nagy állatvédők, hanem azok, akik vegánok mert sajnálják hogy a tehenet levágják.
"Hát, ahogy nézem a kommentekben eléggé szapulják a vadászokat"
A petíció viszont nem a vadászok ellen szól, koncentráljunk erre. Ezen az oldalon is sok marhaságot ír sok felhasználó, ez van. Nem jelent semmit.

válasza:A vidéken élők meg elég buták még mindig hogy nem logikusan felépített védelem mellett tartják az állataikat, érdekes módon ismerek olyan személyt akinél nem kell az állatokat zárni, olyan lehetetlen behatolnia ragadozónak.
Aki meg csodálkozik azon hogy gyér hanyagul megépített kerítés féleség mellett eltűnik az állat az ne csodálkozzon.
Igaz, mindenért más a hibás, az ember tökéletes, az a lényeg!
6. A petíció burkoltan a vadászok ellen szól. Ehhez elég megnézni a Rókales Norbi oldalát, ahol vég nélkül hergelik az egyszerűbb népeket teljesen legális vadkárelhárítási módokkal szemben, miközben a csávó maga teljesen illegálisan "ment" rókákat. Közben szégyenlősen nem beszél arról, hogy milyen emberre is veszélyes halálos betegségeket terjeszt, és hogyan gyéríti az őzállományt... megsúgom, százszor durvábban, mint a vadászok. De az őzekért valahogy nem indul petíció.
"A vidéken élők meg elég buták még mindig hogy nem logikusan felépített védelem mellett tartják az állataikat"
Jelezd kérlek, mi az a "logikusan" felépített kerítés, ami anyagilag is kihozható és nem ás be alatta a róka, nem rágja ki, nem mászik be rajta. Aki egy ilyet ki tud gazdálkodni, az nem szorul rá, hogy az udvarban csirkéket tartson...
Mondom, hogy panellakók írogatnak ide is, akik a Vukból meg a Nők lapjából ismerik a valóságot.

válasza:"Hát, ahogy nézem a kommentekben eléggé szapulják a vadászokat, főleg hobbivadászokat, hogy mekkora gyilkos rohadékok meg mindet meg kéne ölni... ez nyilván emberségesebb sokkal, mint egy kártékony vadállatot lelőni."
Hat kovezz meg kerdezo, de szerintem sokkal embersegesebb is az interneten duhongeni, mint rokakat elpusztitani.
Kapcsolódó kérdések:
Valaki mondja el nekem ezt hogyan lehet összeegyeztetni az állatvédelemmel? A kutyát beküldik egy vadállat sarokba szorításához, majd felülről kiássák, belelőnek puskával a járatba. És mi van, ha a kutyát találják el véletlenül? Mi van, ha a borz megtámadja a kutyát...
Számottevő károkat nem okoz és a húsát sem fogyasztjuk,tehát akik vadásznak rá gondolom csak puszta élvezetből teszik.(Amivel amúgy a vadászkutya életét is veszélyeztetik,mert a borz nagyságrendekkel erősebb ellenfél mint a róka és nincs olyan kotorékeb ami 1 vs 1-ben...
Itt most nem arra vagyok kíváncsi, hogy mi a célja a vadászatnak, azzal tisztában vagyok. Inkább azokra a személyes indokokra, ami miatt valaki ezt hobbinak vagy munkának választja. 1; Milyen érzések vannak bennetek előtte a készülődéskor és vadászat közben, amikor...
Van egy 6 éves tacsi-terrier mix szuka kutyám, akiben nagyon erős a vadász ösztön. Kíváncsi lennék hogy mit csinálna rókával. Természetesen úgy, hogy a róka ketrecben van, hogy se neki, se a kutyámnak ne essen baja. Van erre lehetőség ? Nem kell hozzá semmilyen...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!