Miért érzi sok heteró, hogy el vannak nyomva, és emiatt a Pride napján muszáj nekik is felvonulniuk heteró Pride-ként?
Miért nem csatlakoznak a Pride békés résztvevőihez ünnepelve, hogy egy sokszínű társadalomban élünk?
Mik azok a jogok, amelyek számukra csorbulnak?

válasza:

válasza:

válasza:Az Európai Tanácsban nemrég arról vitáztak, hogy a sztereotipikus női és férfi ábrázolásokat el kell törölni a médiából.
Amit én úgy értelmezek, hogy a közösséged szerint egy Rocky Balboa típusú férfias férfiak, vagy a Barbie féle nőies nők nem kívánatos karakterek lesznek.
De jöhetnek majd a helyükbe a feminin (meleg) pasik meg a Barbara Butch féle elhízott, "harcos" feministák. Vagyis a te közösséged, "kedves", "elfogadó", Kérdező.

válasza:"Miért érzi sok heteró, hogy el vannak nyomva, és emiatt a Pride napján muszáj nekik is felvonulniuk heteró Pride-ként?"
Ismered azt a fogalmat, hogy szolidaritás?

válasza:“ Amit én úgy értelmezek, hogy a közösséged szerint egy Rocky Balboa típusú férfias férfiak, vagy a Barbie féle nőies nők nem kívánatos karakterek lesznek.”
Én meg úgy, hogy ne kizárólag az ilyen típusú karakterek képviseljék a női és férfi nemet mint olyat, ami valljuk be, közelebb áll a realitáshoz, mint az anatómiailag lehetetlen Barbie baba. De tegyük fel, neked van igazad. Biztos vagy benne, hogy olyan jól jártunk azzal, hogy generációk óta azzal tömik a fiatalok fejét, hogy csak akkor vagy igazi férfi, ha ki vagy gyúrva, és igazi nő csak akkor, ha egy gramm zsír sincs rajtad, és emelett természetesen mérnökileg tökéletes az arcod? Mert szerintem nem. Szerintem éppen itt az ideje azzal tömni a fiatalok fejét (akiknek kamaszkorban amúgy is minden bajuk van önmagukkal), hogy a külsőt, a habitust, a képességeket tekintve sokfélék vagyunk, és nemcsakhogy így van jól, de éppen EZ AZ ami igazán széppé tesz.

válasza:#5
Megmondom neked miről van szó:
Ez az egész a lúzerek lázadása, akik, mivel képtelenek fejlődni, inkább a társadalmat húzzák le.
Nézzünk szembe a ténnyel:
Egy incel srác nagy valószínűséggel sosem fogja elérni Rocky Balboa szintjét. Képtelen arra, hogy belevigyen a testi és lelki fejlődésébe olyan nagy munkát, mint a karakter.
A nőknél ugyanez van: többségük sosem lesz olyan elbűvölő személyiség, mint amilyen Margot Robbie volt a filmen.
Tehát egyszerűbb leadni a szintet, mert nem megy a fejlődés, magyarul csórikáim, gyengék.
Azonban aki erős karakter, és nem esett át az agymosáson az előbb-utóbb túljárhat a lúzerek eszén, és célba érhet, míg azok Birodalma összeomlik. Gyengeségre ugyanis aligha lehet felhúzni egy társadalmat.
A

válasza:3,6:
Rocky pont, hogy nem egy klasszikus maszkulin karakter lélekben. Egy egyszerű, esetlen, de kedves figura, aki a kitartásával tud helytállni, a kitartása pedig a sebezhetősége vállalásából adódik. A környezetétől érkező folyamatos érzelmi támogatásból nyeri az erejét, legyen szó akár Adrianről, mentorokról, barátokról és edzőtársakról. Rocky-nak pedig nem derogál se félénknek lenni, se valaki olyannak, aki segítségre szorul; igényelni és fogadni is tudja ezt a fajta kapcsolódást. Amikor az érzelmi háló sérül vagy szünetel, akkor bukik, a diadal előtt pedig kiadós lelkizés keretében biztosítják róla a szerettei, hogy mellette állnak, és hogy képes rá, hogy győzedelmeskedjen. Ez tipikusan "nőies" működési stratégia, nem a becsület, nem a becsvágy, nem a büszkeség, nem a harag adja a sikerhez vezető energiákat neki.
Margot Robbie Barbie-ja pedig épp egy egocentrikus, toxikus, szexista karakter, aki szörnyen viselkedik a partnerével - és az összes többi Barbie karakterről is elmondható, hogy szexistán viselkednek a Ken karakterekkel szemben. Cseppet sem elbűvölő a személyisége. Pont a hímsoviniszta férfiakat leképező görbe tükör a Barbie-k társadalma.

válasza:#3
Nos, van az igazság abban, amit írtál.
Azonban:
1. Én úgy látom: woke-ista mérlegen Rocky karaktere még mindig tartalmaz olyan elemeket, amelyek inkább a kasszikus férfihez állnak közel. Ők ugyanis nem küzdenek igazán semmiért, hanem attól várják a megváltást, hogy a világ majd alkalmazkodik hozzájuk. Nem magukat húzzák fel mások szintjére, hanem a világot húzzák le önmagukhoz. Rocky legalább tett valamit magáért, legyőzte a félelmeit, felállt a vereségből, stb.
2. Nekem tetszik Barbie karaktere a hibáival együtt. Talán pont e hibák miatt nőies. Azt nem mondom, hogy álomnő, de a viselkedésében, meg úgy általában a karakterében látom a nőt.
Egyébként Ken karaktere már inkább közel áll ahhoz, ahogyan woke mérlegen viselkedik egy férfi: önbizalomhiányos, másoknak megfelelő, sértődékeny, hisztis karakter.
Mondjuk annyi pozitív van benne, hogy a végén elindult a férfivá válás útján, amikor rájött: önmagában is értékes.

válasza:

válasza:8:
Szerintem meg Rocky pont egy korrekt, modern férfi figura feministáknak is pont a felsorolt tényezők miatt. A felszíni réteg az, amit sokan klasszikusan maszkulinnak azonosítanak, de aki ismeri a karaktert, az tudja, hogy Rocky nem egy "uralkodó macsó figura". Önmagában pedig a kiállása meg, hogy hajlandó tenni a céljaiért még nem ütköznek a modern férfiképpel. Pl. Jason Momoát is imádják, és magasztalják ebben a kategóriában. A "woke férfikép" sem az élhetetlen inceleket idealizálja, akik nem akarják magukat fejleszteni, csak másokat lehúzni. Furcsa is, hogy őket pont idekeverted, mert ők és a "woke férfikép" ugyanúgy kvázi ideológiai ellenségek, mint ők meg a mágikus gigachadjeik.
Barbie-nál azért érdemes elvonatkoztatni Margot Robbie-tól. Hogyha ugyanezt az attitűdöt egy Barbara Butch megjelenésű és kisugárzású figura hozná, akkor már jobban kidomborodna, hogy "hát, ez a nő milyen érzéketlen, milyen sokat képzel magáról, mennyire semmibe veszi a másikat" és a többi jellemhiba, amit kevésbé veszel komolyan egy nem "fenyegető" kisugárzású és felépítésű színésznőtől.
Ken inkább egy klasszikus oldalborda típusú női karakter. Ez nem a "woke férfiideál", hanem inkább a patriarchális "nőideál" vagy, hogyha nem is kifejezetten ideál, de patriarchális nő prototípus. Mivel ahogy említettem, a konzervatív szerepmodelleket figurázza ki a film a nemek felcserélésével. És a "woke ideál" szerint is az a pozitív kimenetel Ken részére, amikor elkezd a legvégén egészségesen változni, és gondolkodni azon, hogy hogyan definiálja magát önállóan.
Kapcsolódó kérdések:
Milyen zászlót tegyek ki?
Nekem rengeteg olyan hetero haverom is van, akik a barátnőjükkel kimentek tavaly is a Pride-ra, valamint most is terveznek kimenni. Mit érez az az ember, aki odamegy és leveszi? Kevésbé lesz hetero egy zászlótól? Nem arról van szó, hogy ezeknek a széljobberekben...
Jövőre Magyarország is visszatér, Szófiában lesz az esemény.
Értem, hogy a fidesz elleni tiltakozás, de nem tudtak volna értelmesebben, hasznosabban tiltakozni? A pride az mire jó egy hetero-nak, mi haszna van belőle?
Hogy külön felvilágosító programokat indítsanak LMBTQ témakörből azt nem. Baj lenne, hogy a hagyományos családmodellben hiszek? Ettől szélsőséges vagyok?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!