Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Toroțkai Ladislau miért nem...

Toroțkai Ladislau miért nem indul a román kisebbségi önkormányzat listáján?

Figyelt kérdés

Tekintve, hogy a felesége és a gyermekei románok (félrománok), a Torockai néven ismert ember pedig egy közismert politikus, nem lenne jó ötlet a személyes ismertségét arra használni, hogy az általa szeretett családtagjainak az anyanemzetét elfogadtassa a magyarokkal?

Ti el tudnátok képzelni Ladislaut egy román nemzetiségi mozgalom élén? Szerintem jól állna neki!

júl. 2. 04:03
 1/8 anonim ***** válasza:
34%
Tóth Lackóra gondolsz? Nem mutatna jól a "nemzeti harcosok" szent orbanuk utan, fel kell dolgozniuk...
júl. 2. 04:51
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Talán mert nem román?
júl. 2. 08:20
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Moldáv, de mindegy. 20 millió Torockait kívánok Romániába, román testvérem.
júl. 2. 09:03
 4/8 A kérdező kommentje:
2. oké, de nem is magyar. Akkor már nem mindegy, minek tetteti magát?
júl. 2. 17:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Mitől nem magyar?
júl. 2. 19:41
 6/8 A kérdező kommentje:

5. Hát egyrészt származásilag sem az, tudtommal, hanem szláv és örmény felmenőkkel rendelkezik, másrészt szellemiségében sem nagyon fontos neki a magyarsága a munkaidőn kívül, a magánéletben (úgy tudom, román nőt vett el, félvér gyerekei vannak).

Szóval egészében eléggé keverék a csávó származásilag is meg a választott családját tekintve is, amennyire én tudom. Nyelvileg persze asszimilálódott, de tudatában elég zavarosnak tűnik.

júl. 3. 15:20
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 Nem ti papoltok mindig arról, hogy nem a származáson múlik a magyarság? Akkor miért alkalmaztok ebben (is) kettős mércét? És miért ne lenne attól magyar, hogy elvett egy román nőt? Persze tudom, kellemetlen számotokra, hogy ezzel megcáfolta azt a hazugságotokat, hogy a nemzeti oldal mindenkit gyűlöl.
júl. 3. 15:43
 8/8 A kérdező kommentje:

#7 "Nem ti papoltok mindig arról, hogy nem a származáson múlik a magyarság?"

Akkor min múlik a ti világfelfogásotokban (ha beszélhetünk egyáltalán "felfogásról" esetetekben)?

Csak hogy értsem, mi van a fejetekben. Mert romák vagy zsidók esetében nem szoktatok ilyen kegyesen elnézőek lenni a származással meg a keveredéssel.

Miért alkalmaztok ebben (is) kettős mércét?

Vagy akkor nem is ez a mérce, hanem - mi is? A butaság, műveletlenség, képzetlenség? Vagy mi? Butaságok összehordása, közpénzen fizetett ingyenélés? Kíváncsi vagyok!

júl. 3. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

A magyarországi ukrán kisebbség és ukrán kisebbségi önkormányzat milyen helyzetben van most, hogy a kormány gyakorlatilag ukránellenes retorikát...

Magyarország 13 elismert nemzetisége között ott vannak az ukránok. Van ukrán kisebbségi önkormányzat is A kormány kampányát Ukrajnával szemben nem kell taglalni. De ez mennyire hat ki az önkormányzat vagy a magyarországi ukrán emberek életére?

Kisebbségi önkormányzati választáson honnan tudják, hogy ki kisebbségi, illetve hány képviselőt lehet bejelölni?

Néztem régebbi kisebbségi választási eredményt és 5 képviselő volt feltüntetve, de mindegyik képviselő is lett, valamint honnan tudják, ki kisebbségi, amennyiben a népszámlálás alapján nincs is akkora arányuk?

A roma kisebbségi önkormányzat csak azért létezik hogy összefogja a romákat és vigye a fideszre szavazni?

Cserébe kapnak néha lóvét hogy segélycsomagot osszanak a gettósoknak. De ha jól tudom a választásra sem tudtak állítani jelöltet, mert nem tudtak megegyezni róla, hogy kivel képviseltessék magukat, és valami őrjöngő verekedősbe fulladt az ülés. Illetve lassan minden...

Egy településen mit csinál a Roma Nemzetiségi Önkormányzat?

Mit jelent az, hogy a megválasztott cigány képviselő a Roma Polgárjogi Mozgalom ... Megyei Szervezete által delegált nemzetiségi képviselőjelöltje? Itt a ...-tal jelölt megye az ország másik felében van. Ez két kérdés :)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!