Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz kormányzása alatt...

Árokpart kérdése:

A Fidesz kormányzása alatt különösen a 2018-tól tartó időszak egészségügyi rendszere melyik országéhoz hasonlíthatott vajon? Melyik ország volt a minta az alábbiak tekintetében?

Figyelt kérdés
Miszerint ha a kórház szóba került az egy misztikus fogalommá vált ami ott bennük történik az tabu, arról nem beszélünk, még aki betegként bent feküdt a betegekre is rájuk, ránk ragadt ez ösztönösen. Az egészségügyi dolgozók a betegekkel a betegségükkel kapcsoalatos konkrétumokról ritkán kommunikáltak, a viziteken is az orvosok a problémát egymás között beszélték meg, igazából a beteg már csak inkább a járóbetegellátásos rehabilitációs kontrollokon lett mindenről tulajdonképpen tájékoztatva és információkkal ellátva, a betegségével kapcsolatos gyógymódra, életvitelének alakítására vonatkozóan. Még a hozzátartozók is csak szemérmesen mertek kérdezni. Ettől eltekintve minden ott dolgozó orvos és nővér nagyon jó fejek és aranyosak, kedvesek voltak és célként kezelték az embert és mindent megtettek, hogy ne rossz emlékként maradjon meg az emberben az ott tartózkodás, viszont a beteg önrendelkezését tekintve meg inkább mint pl. egy diákot a suliban. Alapjában véve ennek is nyílván volt sok előnye amiről írtam a dolgok pozitív oldala kapcsán és nekem igazából nem volt gondom vele, sőt a korábbi állapotomhoz képest fitten és gyógyultan jöttem ki és az egész egy kellemes élményként maradt meg bennem. Csak pusztán érdeklődésből kérdeztem, hogy ez melyik országokban volt így hasonlóan vagy van ez a nagy fokú távolságtartás beteg és a gyógyító személyzet között , melyik fejlett államokban úgy értem. Köszi ha esetleg valakit érdekel ez a téma és hozzászól majd.
júl. 3. 14:45
 1/1 MDaniel98 ***** válasza:
Bármelyik balkáni.
júl. 6. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

A gazdasági és egészségügyi miniszter abszúrd kérése után, mi lesz a kormány következő húzása?

A belügyminiszter kéri, hogy csak életveszély esetén terheljük le a mentőket, rendőrséget, tűzoltóságot? Nem kéne már dolgozni?

Botrány! Hegedűs Zsolt tiszás egészségügyi arra szólította fel a betegeket, hogy csak a legindokoltabb esetben keressék fel a kórházak sürgősségi...

A Demokratikus Koalíció politikusa az eset kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy csak orvos jogosult eldönteni, mennyire indokolt egy panasszal a sürgősségire menni, ezt nem döntheti el a beteg rokona vagy szomszédja. Emellett komoly erkölcsi kérdéseket vet fel az...

Más is úgy van vele, hogy most már, hogy az egészségügy egészségügyi minisztérium alá tartozik jobban el mer majd menni orvoshoz meg esetleg kórházba?

Most már van szerencsére arra remény igaz a bajok természetesen ne m1-2 nap alatt oldódnak meg, viszont talán az orvosok és ápolók már minden egészségügyi intézményben a betegeket jobban ügyfélként fogják kezelni és nem a beteg érzi úgy, hogy sokszor ő a hibás amiért...

Takács Péter bukott egészségügyi államtitkár, hazugság fb posztolási rekordot akar állítani munka helyett?

Nagyon jó úton halad benne, mert amikor egyáltalán bemegy a munkahelyére, csak telefonozni/fb-ozni látni... Inkább bele sem gondolok, hogy hány életet menthetett volna meg, ha inkább az egészségüggyel/munkájával foglalkozott volna.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!