Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki lenne alkalmas ha váltanánk...

Ki lenne alkalmas ha váltanánk brit típusú monarchiára uralkodónak a Habsburgokon kívül?

Figyelt kérdés
Szerintem a köztársasági elnöki hivatal egy röhej. Sose szavaztam rá, az őseim sem. Monarchia meg 945 évig volt. Ez az én véleményem és ez az alapja a kérdésemnek. Kérem a fogyatékosok kíméljenek, akik nem a kérdésre válaszolnának és ehelyett vitatkozni akarnak a véleményemmel. Múltkor is el kellett magyaráznom egy hülyegyereknek, hogy 1945-től volt szovjet megszállás, mikor kiderült, hogy igazam volt hirtelen nem válaszolt többet: vadbarom. Szóval a gcis kérdésre válaszoljatok. Ki lenne alkalmas?

júl. 3. 17:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
19%
jó példák a britek, a nagy részüknek tökük tele van az egész királyosdi pénzszórással, a benelux meg skandináv meg tervezik kitekerni az egyik trónörökös nemi erőszakos botrányai-felmentései miatt a rendszer nyakát. de maradjatok csak meg olyannak amilyenek vagytok, nagyon vicces látni ezt a monarchista hisztit XD
júl. 5. 22:01
 22/25 A kérdező kommentje:

20-as, úgy néz ki törölte a korábbi válaszom. Nos, akármikor volt a népszavazás az érvényes népszavazás volt. " Ja, nagyjából 50 éve megszavazták a spanyolok," Nem, hanem konkrétan a király adta nekik a demokráciát a fasiszta diktatúra után. Műveletlen is vagy. Nem is tudod miről. KONKRÉTAN 2026. FEBRUÁR 4-ÉN SZAVAZTA MEG A NORVÉG PARLAMENT A MONARCHIA MEGTARTÁSÁT. Nagyon tudatlan vagy, vagdalkozol aztán mikor megkapargatjuk mit tudsz kiderül, hogy kong-bong. Végig se gondolod, utána se nézel csak érzelmi alapon írsz valamit, hogy "nyenyenye" neked nem tetszik.

"Akkor az kereken nulla. Egyéb kérdés?" Nem keresek nulla, ez az érvelésed dekonstrukciója volt, bár már a konkrét adatok is ellent mondanak neki.

Az érvelésem valid, ha nem fogodod el az a te dolgod, szerintem buta vagy, de a te dolgod. Itt a mocsódást befejeztem veled. Csao

júl. 9. 02:05
 23/25 A kérdező kommentje:
21-es, konkrét országot kéne mondanod. A briteknek nincs tele a töke a monarchiával, a saját butaságodon nevetsz. Britek a monarchia miatt vannak, ha nincs monarchia nincs Britannia, csak Anglia és Skócia, és mivel az két nemzet államszövetségben, ezért király nélkül skócia kiszakad, mert nem egy nép, csak egy nyelv. A benelux skandinávos okádásod pedig annyira felületes volt, hogy nem tudok rá mit írni. Mert egy helyen van egy ügy ezért 6 országban akarnak közjogi rendszert váltani? Te tényleg ilyen masszív idióta vagy? A nevetésed ami hisztérikus inkább. Aztán lehet xd-zni. Véglény.
júl. 9. 02:08
 24/25 anonim ***** válasza:

Először is, nyugodj meg szépen. Ne pánikolj, ne személyeskedj, ne idegeskedj, pláne ne hajnali 2-kor. Nem lett egyetlen válaszod se törölve, minden válasz a helyén van. Csigavér.

“Nos, akármikor volt a népszavazás az érvényes népszavazás volt.”

Nem vitattam az érvényességét. Azt vitatom, hogy ma, évtizedekkel később bárki is monarchiában akarna élni. Ahol megmaradt történelmi örökségként, ott is csak hagyománytiszteletből létezik még, nem azért, mert bármi érdemi funkciója lenne.

“Nem, hanem konkrétan a király adta nekik a demokráciát a fasiszta diktatúra után.”

Szeretettel tájékoztatlak, hogy a 70-es években népszavazás volt Spanyolországban a monarchiáról.

“KONKRÉTAN 2026. FEBRUÁR 4-ÉN SZAVAZTA MEG A NORVÉG PARLAMENT A MONARCHIA MEGTARTÁSÁT.”

Arról is szeretettel tájékoztatlak, hogy a népszavazás és a parlamenti szavazás nem ugyanaz. Ha az egyik válaszodban népszavazásról írsz, akkor a következőben ne parlamenti választással érvelj. Egy norvég ellenzéki képviselő valóban benyújtott egy javaslatot az államforma megváltoztatásáról, de ezt a Parlament nyilvánvalóan leszavazta. A világ összes Parlamentjében nemmel szavaznának az államforma átalakítására.

“Nem keresek nulla”

Oké, két állításod is volt ezzel kapcsolatban, idézem mindkettőt:

1. “Szerintem a köztársasági elnöki hivatal egy röhej. Sose szavaztam rá, az őseim sem.”

2. Ezt pedig nem sokkal később a monarchiáról írtad nekem #19 válaszodban: “Funkciója viszont van - ezért hazudsz - annyi mint egy köztársasági elnöknek.”

Tehát a köztársasági elnöki hivatal egy röhej (egyetértek), helyette legyen monarchia ugyanazzal a funkcióval (röhej 2.0). Mégis mi bánatnak? Mert te és az őseid nem szavaztatok köztársasági elnökre, bezzeg a monarchiára meg olyan sokan szavaztak Magyarországon, hogy csak na. Innen ki lett vezetve. Nem akarjuk visszavezetni. Ahol megmaradt, ott hagyománytiszteletből van: sem politikai, sem jogi funkciója nincs. Kulturális örökség.

De ha ez megnyugtat, szerintem válassz magadnak egy királyt. Amelyik szimpatikus. A norvég hercegnő egyébként kifejezetten csinos, ajánlom figyelmedbe. Írd be a noteszedbe, hogy te innentől a Norvég Alkotmányos Monarchiába tartozol, vagy ahogy akarod. Csak ne idegeskedj ezen ennyit, árt a szépségednek.

júl. 9. 16:10
 25/25 A kérdező kommentje:
Következő válasz?
júl. 9. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Soros György alkalmas lenne a köztársasági elnök pozícióra?

Ha belegondolunk, akkor minden kritériumot teljesít a személye. Ismert és népszerű ember. Sokat tett a hazánkért. Egyetlen bökkenőt látok csak, hogy a Fidesz elüldözte Magyarországról, mint Karikó Katalint, de biztosan megoldható, hogy visszatérjen közénk, ha felkérik a pozícióra.

Hadházy Ákos vagy Márki-Zay Péter lenne alkalmasabb új köztársasági elnöknek?

Kettejüket javasolják a legtöbben, szerintem is jó páros. Nem tudnám melyiket válasszam.

Aki szerint Mellethei-Barna alkalmas az igazságügy-miniszteri posztra, mire alapozza?

Ugye állítólag helyre kell állítani a jogállamot. Noha a szakmai karrierje egyébként tiszteletre méltó (mondom jogászként), alkotmányjogi háttere nincs, pedig az igen erősen kellene. Közigazgatásban sem dolgozott, nincs ilyen irányú tapasztalata, pedig nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!