Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más országban is azt várják a...

Más országban is azt várják a gazdagok, hogy adjon nekik támogatást az állam?

Figyelt kérdés

16 évig boldog boldogtalant támogatott az állam, olyanokat is, akik nem szorulnak rá.

Pl a rezsicsökkentéskor a hatalmas házaikat fűtötték, medencét, gyepet.

Verték a pénzt mindenre, mert az állam úgy is ad.

Sokan felvették a babavárót, akik amúgy is tele vannak pénzzel és berakták állampapírba, hogy kamatozzon.

Most meg sirnak ha nem részesülnek egy szociális alapú támogatásból.

Mit gondolnak ezek az emberek, hogy egy jóléti társdalmat úgy lehet kiépíteni, hogy az állam adjon mindenkinek mindent, akkor is ha nem szorul rá?

Kádár rendszer sem tartott örökké.

Ilyen kommentet olvastam, hogy aki jobban él, annak több hitele is van:D

És ki a fenét érdekel ez?

Miért vett fel akkora hitelt?

Minden luxusra kell a pénz, de az alapvető dolgokra meg adjon az állam?

júl. 5. 15:52
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Hatalmas medencék fűtésével pillanatok alatt átlépték a rezsicsökkentett keretet. A babaváró meg hogy jön a gazdagokhoz? Rengetegen nagyon is rászorultak, akik felvették, a legkevésbé sem voltak ( se nem lettek) gazdagok.
júl. 5. 15:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj a medencét fűteni, mert túl sokat termel a napelem, visszatáplálni meg nem éri meg pont az Orbánék döntése miatt, valahogy el kell használni amit termel.
júl. 5. 16:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, hogy más országokban is szeretik a gazdagok az állami támogatást :)
júl. 5. 17:16
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen körökben mozgok, semmi nem igaz abból, amit írsz. A gazdag nem várja, hogy az állam eltartsa, és a gazdagnak van annyi esze, hogy nem vesz fel hitelt. Na meg egy icipicit több adó folyik be a gazdagoktól, mint a nem gazdagoktól.

Egyébként a lehetőség minden irigy sz.rnak adott, hogy gazdaggá váljon.

júl. 5. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:

"a gazdagnak van annyi esze, hogy nem vesz fel hitelt"

Lol.

" a lehetőség minden irigy sz.rnak adott, hogy gazdaggá váljon"

Pláne lol...

Látszik hogy közöd nincs a témához :D

júl. 5. 18:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát pedig van olyan az ismerősi körömben, aki pl készpénzre is tudna lakást venni, de kihasználta a támogatásokat és még erre vett fel mondjuk 30-40 millió hitelt.

Szóval az nem igaz, hogy a gazdagok nem vesznek fel hitelt.

Nyilván hívhatjuk őket középrétegnek is, de szerintem simán mondhatóak tehetős rétegnek.

Mert eleve az átlagbér többszörösét keresik, tehát belátható időn belül amúgy is tudnának lakást venni, akár készpénzre is.

Számomra a szegény és alsó középréteg az, aki nem tud hitelt sem felvenni, vagy hitellel is csak egy olcsóbb lakást, nem egy elit környéken.

júl. 5. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Ha fiatal vagyok (27) de nincs gyerekem, nincs férjem, nem vagyok beteg, akkor én miért nem kapok semmilyen állami támogatást?

Ott van pl a 25 év alattiak adómentessége, a családok es nyugdijasok támogatása, most már létezik az anyák adómentessége. A fiatal egyedülállóknak meg semmi....

Egyetértenél azzal, hogy a egyházak egyetlen forint állami támogatást se kapjanak? És ha emiatt nem tudnák fenntartani az intézményeiket (idősotthon,...

Az egyházakat tartsák el (fenn) a híveik – ezt az elvet kőkeményen érvényesíteni kellene szerintem.

Ha az állam célzott ingatlanvásárlási támogatások helyett inkább ingatlanokat vásárolna/építene amiben a kegyelt réteg lakhatna, megoldaná a lakhatási válságot?

Az egész probléma gyökere a tulajdonjog. Ugyanúgy, ha nem szabályozzák kellőképp, akkor természeti kincseket is felvásárolnak a kapitalizmusban. Pl. a Balaton is ezért nem sétálható körbe és még jó, hogy egyáltalán léteznek rajta szabadstrandok, lehetne rosszabb is, ha...

Az elios botrány miatt miért a magyaroknak kellett visszafizetni a támogatást?

Eleg pofátlan nak és bicskanyitogatonak tarom h tiborcz megtartotta a sok dellát míg a magyar nép ezt is nyoghette. Ez kell az embereknek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!