Keresztény szempontból nem jogos kritika Magyar Péterrel
szemben, hogy nem a házasság és a család szentségét
védi?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy nagy port kavart, hogy egyik plébános fideszes tüntetésen felszólalt és kritizálta Magyar Pétert. Nyilván amit mondott, hogy a sátánt szolgálja vagy neki adta el a hazáját, nem tudom pontosan hogyan fogalmazott, az hülyeség, vállalhatatlan és kontraproduktív. Viszont, amit a házasságról és családról mondott, az szerintem nehezen vitatható, mert tényleg ez van, a házasság szent és felbonthatatlan Isten előtt. Jó, persze értem, az ateisták nagyon szeretik az ilyen alkalmakat kihasználni és nettó egyházgyalázásba kezdeni, de azért vannak árnyalatok és néha nem árt elgondolkodni arról, hogy egy beszédben lehetnek igazságok is attól függetlenül, hogy nagyobb része hazugság.
Mit kell ezen védeni? Meg milyen "szentség"?! A házasság két ember döntése. Nem kell ebből vallási misztikumot csinálni, nem 1500-at írunk.
júl. 17. 10:00
4/6 anonim válasza:
Nyilván ha támogatja mindkettőt ésszel az nem baj.
júl. 17. 10:02
5/6 anonim válasza:
A Kereszténység alá több egyház tartozik, ezek közül gyakorlatilag egyedül a Római Katolikus egyház álláspontja az, hogy az egyházi házasságot nem lehet felbontani, hanem tűrni kell mindent egy életen át. Középkorban kialakult szokásokra épül, ahol a nő a férfi tulajdonát képezi, mára semmilyen szinten nem elfogadható nézet. A házasság egy jogi szövetség két ember között, a vallási szerepe mára már csak jelképes dolog, és nem véletlenül csökken a templomi esküvők száma, nem kell ezt túlgondolni.
júl. 17. 11:34
6/6 anonim válasza:
Magyar Péter képessègei között nem fedezhető fel vèdelem. Ő inkább támad, ehhez a szűk képességéhez ragaszkodik, bár már tanitgatják a Parlamentben..úgy látom autisztikus MP mert nem ragad rá semmi pozitív ajanlás. Változtasson vagy mutasson újabb kèpessègeket. De hiába vagyunk türelmesek vele. Terel, terel, terel.
Több esetről is tudok mesélni, előre is elnézést a hosszú terjedelemért, de köszönöm, ha végigolvasod:
1. Egy férfi jóbarátom soha nem akart gyereket. Ennek alapján is választott olyan párt, aki szintén nem akar. Egyszer házasodott, rendben volt minden hosszú...
Sajnos egy nő után sokkal többet érzek ,mint kéne. Ez az első ,,simán tetszik" után sok év alatt alakult ki. O már foglalt volt, mikor megismertem, azóta házas. Már én is házas vagyok. De sajnos nem ez a legnagyobb baj.
Úgy érzem majdnem tökéletes életem van,...
Egy bizonyos kor felett persze, tehát úgy 40 (?) évtől kb.?
Nők szokták mondani hogy ha még nem volt házas és gyereke sincs, nem vált el stb. akkor adott kor felett ez inkább gyanúra ad okot.
Miért?
Magyarország és Uruguay fejlettségileg és gazdaságilag kb. egy szinten van. Uruguayban mégis 2013-ban sikerült legalizálni a melegházasságot, itthon a Fideszes politikusok elképzelhetetlennek tartják. Uruguayban 2009 óta fogadhatnak örökbe gyermekeket melegpárok,...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!