Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj a választó kor 16...

Mi a baj a választó kor 16 évre való lehozása? Sok gyerek értelmesebb mint jó pár felnőtt

Figyelt kérdés

júl. 18. 12:24
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
68%
Én támogatom. Azzal érvelnek, hogy egy 16 éves még nem elég értelmes, pedig simán találni olyan 16 éveseket, akik értelmesebbek, mint akár egy 50 éves.
júl. 18. 12:30
 2/28 anonim ***** válasza:
66%

Még iskolában van az ember, nem elég érett, felelős, fiatalabban könnyen befolyásolható - ez a fő csapásiránya a kontra érvrendszernek; nem mondom, hogy maixmálisan egyetértek vele.

Szerintem nem sok különbség van egy 18 és 16 éves között, én is nagyon szívesen szavaztam volna akkor és azóta sem változott a világnézetem; de azt is el kell ismerni, hogy egy korhatárt mégis meg kell határozni valahol. Ugyanilyen alapon lehet mondani, hogy akkor a 15 és 16, majd a 14 és 15 is egyforma és így tovább, de ez nyilván nem mehet a végtelenségig.

Hogy sokan értelmesebbek, mint jópár felnőtt ezzel maximálisan egyetértek, de abba gondolj bele, hogy emellett akkor meg sokan ott vannak az előbbi ostoba felnőttek gyerek (/kamasz) verziói is, akik meg még rosszabbak.

Egy erősebb érv a 16-os korhatár mellett különben még az, hogy már az épphogycsak 16 éves szavazók is az általuk meg (vagy meg nem) választott kormányciklus felében nagykorúrak lesznek, akkor kezdik felnőtt életüket úgymond amibe méltányos lenne, ha beleszólhatnának.

júl. 18. 12:40
 3/28 anonim ***** válasza:
66%
Mi baj lenne? Sokkal tudatosabb egy 16 éves választó, mint egy megvezethető idősebb.
júl. 18. 12:41
 4/28 anonim ***** válasza:
32%

Egy 16 évesnek fogalma sincs a politikáról.

Egy 16 éves a környezete befolyásolása szerint szavaz

A baj, az hogy még simán egy 18 éves is.

Kb. 23 évnek kellene lenni a korhatárnak.

júl. 18. 12:42
 5/28 anonim ***** válasza:
38%
Elmondom: a Fidesz-DK-Mi Hazánk a 16-18 évesek között 0%-on áll. Ez a bajuk.
júl. 18. 12:43
 6/28 anonim ***** válasza:
51%

Az a baj, hogy egy normális társadalomban nem rászoktatni kellene a fiatalokat a politikára hanem pont leszoktatni. Egy 16 éves ne pártígéretekkel foglalkozzon meg kampányokra fókuszáljon hanem élje az életét

16 évesnél meg ugyanúgy a csordaszellem dominál, azért mert a haverok is arra szavaztak akkor én is arra fogok, nettó hülyeség

júl. 18. 12:43
 7/28 anonim ***** válasza:
58%
Idős kori elhülyülés okán én felső korhatárt is szabnék, 75 év környékén.
júl. 18. 12:45
 8/28 anonim ***** válasza:
36%
Inkább meg kéne emelni 30. életév betöltésére.
júl. 18. 12:48
 9/28 anonim ***** válasza:
23%

5.

És mondjuk ki, hogy a Tisza is ezért akarja bevezetni a 16 éves korhatárt és nem azért mert a 16 évesek, olyan hú de értelmesek lennének.

júl. 18. 12:50
 10/28 anonim ***** válasza:
38%
7# Igazad van! Hagyni kell a fiatalokat a saját fejük után menni. Ha beveri a fejét, abból majd tanul. Vagy nem. Az öregeket meg félre kell állítani, mert képesek megakadályozni, hogy a fiatalok a vesztükbe rohanjanak. És akkor nem tudnak tapasztalatot szerezni, hogy minek mi a következménye.
júl. 18. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Egyetértesz azzal hogy EU-s katonákat kell küldeni Ukrajnába, vagy inkább lejjebb kéne vinni az ukránoknál a kényszer besorozás korhatárát?

Donald Trump kijelentette, hogy Ukrajna katonai támogatását teljes egészében Európának kell megoldania. Ennek a hírnek a hatására szét is verték az eurót és minden más európai valutát is a tőzsdéken. Egy dollárt már 400 forintért sem kapsz például.Európa így első...

A Fidesz tényleg nem tud ennél értelmesebb választókerületi jelölteket állítani?

Ránézésre max 18 éves ballagási öltönyös romagyerek, másik uzsorásfejű roma, aki 19-ben még MSZP-DK-s képviselő volt, pestisrácokos troll blogger. Tényleg ezek a legjobb jelöltek akikkel a Fidesz elő tud állni?

Egyetértesz Novák Előddel, aki az azonos neműek kapcsolatánál emelné vissza a beleegyezési korhatárt 18 évre?

De ezt is miért mondják homoszexuális-ellenes javaslatnak? Ez pont hogy védi őket.

Egyetértesz a beleegyezési korhatárral?

(A beleegyezési korhatás 14)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!