Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a Tisza-kormány...

Szerintetek a Tisza-kormány ki fogja használni az általános ingatlanadóban rejlő több ezer milliárdos potenciált, vagy ezt ők se merik meglépni?

Figyelt kérdés
Nálunk az egyik legmagasabb a saját lakóingatlannal rendelkezők aránya, amire gyakorlatilag semmilyen érték alapú ingatlan-adófizetési kötelezettség sincs. Aki nem vak, az látja, hogy már jövőre erősen meg fog borulni a költségvetés. Az uniós pénzek nem jönnek, vagy ha igen, akkor azt célzottan kell elköltenünk, a különadók kivezetésre kerülnek. Pénzt kell majd szerezni minden áron, ami lehet hitelfelvétel, de ekkor lőttek az euró bevezetésének, a kézenfekvő az lenne, hogy megsarcolják a lakosságot valami adó formájában.

aug. 18. 17:11
 1/10 anonim ***** válasza:
28%

Jelenleg ott tartunk, hogy vissza kell építeni a jogállamot, megcsinálni az elszámoltatást, visszavenni a lopott javakat, tisztességes Alkotmányt kell csinálni pluralizmussal és demokráciával.

Amíg ez tart, nem lesznek komoly népszerűtlen intézkedések.

Utána szerintem lehet. Sőt, legyen is egy rakás népszerűtlen de európai dolog: legyen vagyonadó, legyen autós korlátozás, legyen vége a rezsicsökkentésnek, a dilinyósok pátyolgatásának, az áltudományos demagógiáknak.

Kevesebben leszünk akkor még Tiszások, de hidd el kérdező, nincs más út.

aug. 18. 17:25
 2/10 Atis26 ***** válasza:
100%
most is van ingatlanadó.
aug. 18. 17:33
 3/10 A kérdező kommentje:

Mit vártok a "lopott vagyon" visszaszerzésétől, valami irdatlan pénzesőt, a kánaán beköszöntét? Kiszámolták, ha Mészáros Lölő szerszámosládáját is elvennék, és elárvereznék az kb a kórházak fél éves működtetésére lenne elegendő.

Az európai dolgok közé fog tartozni az európai bér is? Mert erről sehol se szól a fáma. Ha 2500-3000 ejróra emelkedik az átlag fizu, én is szívesen bevállalnék némi ingatlanadót, de amikor majd a rezsit se tudjuk kinyögni, mi lesz?

aug. 18. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
34%

Azt várjuk kedves kérdező, hogy elszámoltatjuk a tolvajokat.

Nem baj, ha te ezt nem érted. Áprilisban a konzultáción buktatok. Szar ügy.

Innentől neked nem érdemes okoskodnod.

aug. 18. 17:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy meg akarják-e, illetve meg merik-e lépni majd egy idő után.

Ha belegondolsz, azt azért elég nehéz lenne megmagyarázni a választóimnak, hogy ők a saját kormányzati ciklusokban elvileg nem lopják szét a közvagyont különböző módszerekkel, ahogy a Fidesz és holdköre, "hazahozzák az uniós pénzeket", amit az előző kormány nem, ésszerűsítik a közpénzek felhasználását, eltörölnek olyan adókedvezményeket, juttatásokat, rezsicsökkentést, stb., amiket eddig az állami költségvetésből kellett valahogy finanszírozni - és mindezek ellenére az általuk mindenért kritizált Fidesz kormánnyal ellentétben ők lesznek azok, akik csak akkor képesek egy költségvetési egyensúlyt fenntartani hosszabb távon, ha ingatlanadót vetnek ki azokra a lakóingatlanokra, amit az emberek többsége az adózott jövedelméből, minimum évtizedek, időnként egy élet munkája árán, sokszor 10-20 évig hitelt törlesztve tudott megvásárolni a már adózott jövedelméből.

Te, illetve a hozzászólók amúgy hány %-os ingatlanadót tartanátok reálisnak / szükségesnek / elfogadhatónak / indokoltnak Magyarországon?

aug. 18. 18:08
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
kérdező te eddig hol éltél? van ingatlanadó
aug. 18. 18:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

6

Megkérdezhetem, hogy Te hol élsz, és hány % ingatlanadót fizetsz évente a saját tulajdonú lakóingatlanod után?

aug. 18. 18:30
 8/10 Atis26 ***** válasza:

ma 18:30

építmény-, kommunális vagy telekadó néven az önkormányzatok kivetnek adókat az ingatlanokra. a 2010-es évek elején budapesten is kellett még fizetnem, aztán azt kivezették.

nekem most az ország két régiójában van ingatlanom (nem, nem vagyok mágnás, örököltem egyik szülőm után egy-egy nem lakóingatlan negyedét), azok után is fizetek. nem százalék, konkrét összeget kell fizetni.

aug. 18. 19:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

" Aki nem vak, az látja, hogy már jövőre erősen meg fog borulni a költségvetés."

El sincs még fogadva a jövő évi költségvetés, de te már tudod, hogy borulni fog. Hát jól van.

Nem hiszem, hogy bevezetnék az állami ingatlanadót ebben a ciklusban. Még kevésbé hiszem, hogy ez jövőre megtörténne.

aug. 18. 19:09
 10/10 A kérdező kommentje:

Először is tudom, hogy létezik olyan adónem, hogy ingatlanadó, de egyből páran fröcsögnek, hogy de van ingatlanadó. Én is fizetek az önkormányzatnak a lakásom nem lakhatási célú része után (garázs) m2 alapján. Ha figyelmesen olvastátok volna a kérdést, vagy lenne megfelelő szövegértési készség, akkor szemet szúrt volna, hogy én általános, mindenkire érvényes ingatlanadóról beszéltem, lehetőleg valamilyen értékaalapúról, ami a központ költségvetésbe folyik be.

A jelenlegi ingatlanadót nem kötelező jelleggel az önkormányzatok vetik ki, van aki él vele, van aki nem. Ahol kivetik, ott is nagyrészt nem a lakhatási célú épületeken van, hanem üzletek, műhelyek, nyaralók után kell fizetni.

A románoknál bevezették, mindjárt duplán, akinek tartozik telek a lakásához (családi ház) mindjárt a telek után is fizethet.

"Ha belegondolsz, azt azért elég nehéz lenne megmagyarázni a választóimnak"

Te vagy az Péter? 🤣🤣

Én konkrétan nem szeretnék ingatlan adót, mivel sokan mint én, saját verejtékükkel építették fel a házukat, és a hozzávalót a már leadózott jövedelmükből vették, és minden után még az ÁFA-t is kifizették.

Ha lenne is valami ingatlanadó, akkor az első lakás után, amibe be van jelentkezve a tulajdonos, nem vetném ki, legfeljebb ha van több tulajdonolt lakás, azt megadóztatnám ha valaki tartózkodik benne.

aug. 18. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

MNVVH helyett vagy mellett támogatnál egy olyan fegyveres alakulatot mint a Mossad akik bosszú akciókat hajtanának végre azokon a NER-es...

A zsidók 6 millió hozzátartozójuk meggyilkolását bosszulták meg ezzel, nálunk ha ember ölés kevés is volt (leginkább kórházi halálokról, korai halálozásról beszélhetünk) de gyakorlatilag 10 millió magyar életét tette tönkre vagy súlyosan károsította az Orbán rendszer....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!