Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy hívják azt az egyházpolit...

Hogy hívják azt az egyházpolitikai nézetet, miszerint ne legyen sem libsulás, sem náculás a templomokban, imahelyeken, vallásokban stb.?

Figyelt kérdés

Attól is a gyomrom fordul ki, ami például Skandináviában megy: a parlament szavaz arról, hogy az egyháznak össze kell-e adni, meg a választott nemük alapján kell-e kezelni az LMBTQ+-párokat és LMBTQ+-embereket, s ha már deklaráltan igen, akkor mi legyen azon "fasiszta" lelkészek és lelkésznők bűnhődése, akik a szentiratokra alapozva és a saját lelkiismeretük alapján ezt nem tennék meg... Szintén nem akarok LMBTQ+-oltárképet, mint a svédeknél, amit azért távolítottak el, mert body shaming volt rajta egyesek szerint, s nem azért, mert a hívek felhördülésére hallgattak volna. Tajvanon ugyanez megy, csak ott a helyi buddhisták progresszultak be.

De attól is a gyomrom fordul ki, ami keletebbre van mondjuk orosz, ukrán, belorusz stb. testvéreinknél: fegyvereket áldanak meg a pópák. Az elsőnél konkrétan atomrakétákat is. A pátriárka meg "Oroszországot védelmező őrangyalok"-ként hivatkozik rájuk. A világvallások többségében, így a kereszténységben is a gyilkosság tiltott. Az egyedül ölésre használható eszközöket logikátlan és bűn megáldani. Hasonló a helyzet Kínában is a hazafias egyházakkal, meg Indokínában a buddhista nacionalistákkal, meg a hindutvával.

A vallás kövesse a szentiratok tanait és ne az aktuális államhatalom kényét-kedvét, de még csak ne is a kortárs divatvilágnézetet!

Hogy hívják ezt?

aug. 26. 06:05
 1/2 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom.

Azt viszont tudom, hogy az Egyháznak a korai kereszténység gyakorlatát kellene követni, hiszen ott fektették le az alapokat. Az eredeti alapoktól, tanításoktól való eltérés eretnekség, tévtanítás, ami ellen már az 1. század óta küzdött az Egyház.

A korai kereszténységnek voltak náci nézetei, hiszen nem faji alapon ítélte meg az embereket, nem tettek különbséget zsidó és pogány között.

Az LMBTQ is létezett már ősi formájában, de senkinek sem jutott eszébe két férfit vagy két nőt összeadni. Ez nem is volt kérdés, a szent iratok csak a férfi és nő házasságára vonatkozó utasításokat adnak.

aug. 26. 08:30
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Pontosabban:

*a korai kereszténységnek NEM voltak náci nézetei

#1 voltam

aug. 26. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Azoktól kérdezném, akik nyomon követik a világegyház életét, egyházpolitikát: ki lesz az új pápa?

Természetesen tudom, hogy ez csak tipp lehet, de kíváncsi vagyok a véleményekre.

Ha jogosan a híveknek kellene eltartania az egyházakat Magyarországon, mennyi maradna meg a nagy egyházból?

Miért fizessen egy ateista vagy más vallású ember egy másik egyház állami kistafírozásáért?

Cseh Péter Mihály segédlelkész túl kíváncsi volt, amikor Habony Árpád kiléte felől érdeklődött?

Egyik videójában kérdezte Orbán Viktortól:kicsoda Habony Árpád?Az egyházmegye püspöke válaszolt:vizsgálatot indított ellene,melynek idejére felfüggesztette.Igaz,volt már kínos kérdése,amikor aziránt érdeklődött,hogy októberben igennel,vagy nemmel kell szavaznia kereszténység szellemében...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!