Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Németh Sándornak, a Hitgyüline...

Németh Sándornak, a Hitgyülinek és a Heteknek mik voltak a progresszív liberális kikacsintásai régebben? A hasonló pünkösdisták Amerikában mindig jobboldaliak voltak.

Figyelt kérdés

Amikor anno politikailag progresszív liberális álláspontot képviseltek, teológiailag akkor is ellenezték az abortuszt, az LMBTQ+-dolgokat és hasonlókat. Erkölcs és teológia terén konzervatívok voltak. Márpedig ez a két nem igazán egyeztethető össze ilyen szélsőséges léptékben.

Emellett az ihletet adó amcsi pünkösdista megachurchök mindig is baromira jobboldaliak voltak.

Akkor mégis nálunk mi volt ez az elkalandozásuk?

aug. 31. 22:45
 1/2 anonim ***** válasza:

1. Más volt a korszellem is és a liberalizmus is. Pl. a Liberális Internacionálé egyik alelnökét Orbán Viktornak hívták :)

2. Nem akartak a "történelmi egyházak"-kal egy klubba tartozni.

3. Ők erősen judeofilek, a jobboldal pedig minimum Prohászka Ottokár-i értelemben antiszemita volt, de volt amelyik még jobban, pl. Csurka.

aug. 31. 23:07
 2/2 AzImi ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy mire kacsintottak, de év elején jártam egy Istentiszteleten ahol konkrétan a Fidesz mellett kampányoltak.
szept. 1. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Mit gondoltok a kis keresztény felekezetekről? (Hit gyülekezete, baptisták, pünkösdisták, metodisták, adventisták, nazarénusok...)

A szavazásnál bejelölhetitek hová tartoztok éppen. NEM a vezetőségükről vagy a szervezetükről szóló vélemények érdekelnek, hanem az elveikről és a hitéletükről szólók. Tapasztalatok kiemelten érdekelnek (akik tagjai vagy tagjai voltak valamelyiknek, aki...

Milyen a pünkösdisták vallási élete Magyarországon?

Videón láttam a szertartásaikat Amerikában. Az egyik szomszédos országban részt is vettem egyik ilyenen, meg ifjúsági rendezvényen is. Néminemű különbséget észleltem nemcsak a külsőségek, de a viszonyulás tekintetében is. Magyarországon mi a helyzet?

A pünkösdistáknak mik az élvezik a házasságra/udvarlásra vonatkozóan?

Tudom például hogy a JT-k csak tanúkkal kötetnek házasságot, vagy hogy a katolikusok ellenzik a válást, stb. De hogy van ez a pünkösdistáknál? Mi a helyzet az udvarlással, a házasság előtti szexel? Mi a helyzet a házassággal? Kivel szabad, mikor ajánlott, milyen...

Mit gondoltok az új vallási mozgalmakról és a neopogányságról?

Hívők, ateisták és agnosztikusok véleménye is érdekel. Viszont nyomatékosan kérem, senki ne írja ide, hogy minden vallás egyformán s*@r, engem inkább az érdekelne szerintetek az ilyen új vallási mozgalmak miért jobbok vagy rosszabbak a világvallásoktól?

Mik a Pünkösdisták hitelvei?

Mik a legfontosabb különbségek a többi vallás és a pünkösdisták között? Mik a főbb hittételeik? Mennyire szigorúak a bűnökkel kapcsolatban?

Kedves Jehova tanúi, Pünkösdisták... Ti hogyan udvaroltatok/ udvaroltak nektek és hogyan ismerkedtetek?

A legnagyobb tisztelettel adózom az elveitek előtt, és maximálisan egyet értek a házasságra vonatkozó irányelveitekkel is, amely összhangban van a Bibliával. Értem ezalatt azt hogy hittestvérek közt létesül házasság (régen máshol is így volt ez, emlékszem dédnagyanyám...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!