Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi van a családi pótlék...

Mi van a családi pótlék duplázással, medián bér alatt az SZJA csökkentéssel, nyugdíjas szépkártyával?

Figyelt kérdés

szept. 2. 10:35
A kérdező szavazást indított:
A Fidesz annyit lopott, hogy miattuk nem lehet ezeket a jóléti intézkedéseket megvalósítani, de én ezt már a kampányban is tudtam.
A Fidesz annyit lopott, hogy miattuk nem lehet ezeket a jóléti intézkedéseket megvalósítani, de ez csak a kormányváltás után derült ki.
Sose volt tervben több ezer milliárd kiszórása a magyar emberek közé, ez csak a választók megvezetését szolgálta.
22 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
38%

Egy részét elurizálta a fidesz - nincsből meg elég nehéz adni -, a másik része pedig az új adóévvel (január elsejétől) együtt várható.

Viszont tegnaptól a vényköteles gyógyszerekre 0% az ÁFA. Tűzifára meg 5%. És már kifizették az iskolakezdési felét a rászorulóknak.

Egylőre örülj annak.

szept. 2. 11:00
 2/13 anonim ***** válasza:
51%
Én már megkaptam. Nagyon örülök neki! Elégedett vagyok a kormány munkájával!
szept. 2. 11:36
 3/13 A kérdező kommentje:

1/ tök jó amit írsz csak épp ezeknek az intézkedéseknek a költségvetésre gyakorolt hatása egy nullával kisebb, mint amiket én kérdezek. Kb. olyan mintha azt mondanám, hogy megyünk a Balcsira nyaralni és abból lesz egy éttermi vacsora.

Olyan apróságokról nem is beszélve, hogy pl. az iskolakezdési támogatást is csak 2 részletben és kb. fele annyi családnak fizetik ki, mint amennyiről előre szólt a fáma.

Hetente hazahozzák az EU-s 6000 milliárdot, pár hete volt a nagy melldöngetés, hogy 1000 milliárdos pluszt hoztak össze, nem fizetnek ki csomó olyan elnyert támogatást amit még Orbánék írtak ki / értesítették ki a győzteseket (lásd akkumulátor pályázat), kihátrálnak a költségvetésbe betervezett kifizetésekből(lásd Bayer) és mégsincs rongyos havi 25 milliárd a családi pótlékra?

szept. 2. 13:09
 4/13 anonim ***** válasza:
62%

Abból a pénzből lesz vonat is, HÉV is, Troli is, meg sok egyéb.

Az 1000 milliárdus plusz meg annyit tesz, hogy a hiány amit a dzsentoid bolsi Orbánék egy negyed év alatt összehoztak ennyivel lett kevesebb.

szept. 2. 14:11
 5/13 anonim ***** válasza:
40%
Most spórolni kell. Felmondták az összes eddig szerzödést, várják, hogy mennyi lesz majd a kártérítés összege, amit egyes cégek követelni fognak a kormánytól.
szept. 2. 16:10
 6/13 anonim ***** válasza:
16%

Hát azt nagy érdeklődéssel várom, amint a személyre szabott közbeszerzésekkel kistafírozottak nekiállnak kártérítést követelni, amiért mégsem lophatnak a túlárazásokon, meg az előre fizetéseken.

szept. 2. 16:18
 7/13 anonim ***** válasza:
49%

6

Én a munkást sajnálom, aki ez miatt munkanélküli lesz.

szept. 2. 16:37
 8/13 anonim ***** válasza:
32%

Miért lenne munkanélküli?

Túlárazás nélkül, piaci árakon a magyar nagyvállalkozók nem képesek dolgozni?

szept. 2. 16:40
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

8

Nem a nagyválalkozók dolgoznak, hanem a munkások. Ha a nagyválalkozók nem mondanak le a "bónuszról" (mert nem szoktak), akkor azt a munkás fogja megérezni.

szept. 2. 16:45
 10/13 A kérdező kommentje:

"Az 1000 milliárdus plusz meg annyit tesz, hogy a hiány amit a dzsentoid bolsi Orbánék egy negyed év alatt összehoztak ennyivel lett kevesebb."

7,5%-os GDP arányos hiánnyal terveznek, ha hiszünk a Tiszának akkor az ő csodás szakértelmük nélkül akár 8+% is lehetett volna. De legyen 9%, ők akkor 1,5%-ot akarnak lefaragni ami nagyjából 1300 milliárd, ezt 8 hónapra levetítve 163 milliárd havonta amivel pluszban kéne legyenek, hogy év végén pont 7,5% legyen a hiány. Most a végtelen szakértelmüknek hála 3 hónap alatt bő 2-szer ennyit spóroltak meg (igazából hitel + EU-s források + hülyék még elkölteni is a pénzt utána meg csodálkoznak, hogy gyorsul a beruházások visszaesése).

Szóval miért spórolnak most kétszer annyit meg mint amit ők kommunikáltak? Átlag ellenzéki szerint csődközelben a magyar állam lassan 10+ éve, akkor miért kellett a semmire több száz, ezer milliárdos osztogatást beígérni?

#6 Várd is, mert amilyen hülyén csinálja az új kormány ez komoly milliárdokba fog nekünk fájni. (lásd Bayer Construct, most alsó hangon fél évig menni fog a csődeljárás közben meg az állam bérelheti tovább az ingatlanokat, hogy legyen hol dolgozzanak az alkalmazottai)

szept. 2. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Az összes állami munkahelyen elküldik a nyugdíjas dolgozókat?

Nekem az egyik (hanem a) legtöbb munkavállalót foglalkoztató állami cégről van információm, ott holnaptól már nem kell bemenniük, helyettest pedig nem kapnak (januárig biztosan, aztán is kérdés hogy miként), szóval a fiatalabbak is szívni fognak.

A fideszeseknek 20 év országrontás miért nem volt elég?

Nem értem a picsogó néniket a kommentmezőkben, akik siratják Orbánt, hogy ezt a csudálatos embert elküldte a primitív magyar nép. 20 év a hatalomban miért nem volt elég? Mennyi kellett volna még? Orbánviktor mindhalálig?

Marad így fideszes nyugdíjas? MP megígérte hogy októbertől már kapják a 120ezres minimum kifizetett nyugdíjat és a szép kártyát.

* Őszi költségvetési módosítás: A pénzügyminiszter-jelölti meghallgatáson elhangzottak szerint a kormánynak a felállást követően nagyjából másfél-két hónapra volt szüksége a költségvetés valós helyzetének átvilágítására. * Várható elindulás (2026 ősz): A rendkívüli...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!