Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bauer Tamás nem szégyelli magát?

Bauer Tamás nem szégyelli magát?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jún. 4. 22:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%
Nem értek vele egyet mindenben,de sok igazság is van abban,amit mond.
2011. jún. 4. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
4%
Nem hiszem, hogy szégyellnie kéne magát. Miért csak ez a busongó, önsajnáló magyarkodás az egyetlen lehetséges hozzáállás Trianonhoz? Volt egy esemény, és természetes, hogy annak többféle olvasata is lehetséges. Bauer Tamásé ilyen.
2011. jún. 4. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
40%
Bauernek igaza van, Trianon nem akkora "tragédia", mint egyesek beállítják. Abban is igaza van, hogy a nemzeti összetartozás nem létezik. Csak a GYK-n kell körülnézni, hogy láthasd, mennyi itt élő ember utálja Magyarországot. Miféle összetartozás ez?
2011. jún. 4. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
35%
Paraszt,vagy nem?
2011. jún. 4. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem senkinek nem kell szégyellnie magát a véleménye miatt, mégha közben oltári baromságokat is hord össze.
2011. jún. 5. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
54%

"Ha a kisebbségi helyzetet valaki rossz dolognak tartja – márpedig a Trianon miatt kesergők a magyar kisebbségeknél nyilvánvalóan annak tartják –, akkor a trianoni határokat igazságosabbnak kellene tartaniuk, mint a történelmi Magyarország korábbi határait. Akkor legfeljebb a trianoni határváltozások mértékét tarthatják igazságtalannak (hiszen a harminc-ötven kilométerrel odébb megvont határok esetén még kevesebben kerültek volna kisebbségi helyzetbe, és emiatt a konkrét határokat joggal tarthatták akkor igazságtalannak), de nem a változtatás tényét. Aki magát a változtatás tényét kifogásolja, s aki ezen az alapon tekinti nemzeti tragédiának a trianoni békeszerződést, az úgy gondolja: a magyaroknak több joguk van arra, hogy saját államukban éljenek, mint a románoknak, szlovákoknak, horvátoknak, szerbeknek és ukránoknak."


Ebben nincsen semmi szégyellnivaló! Egy vélemény a sok közül, magyar közéleti személyiségek mondtak már ennél cifrábbakat is.

2011. jún. 5. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

szépen viszi tovább az apukája örökségét.

amúgy engem meg a Hollókoszt nem érdekel, mégis lenyomják a torkomon.

2011. jún. 5. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
72%
Bauer Tamás nem az a szégyenlős típus.
2011. jún. 5. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
79%

Ő nem. Én szégyellem magam helyette is :(


Trianon és az ezeréves magyar államkeret széthullása akkor is nemzeti katasztrófa, ha elismerem, hogy a fő probléma végül tényleg a határok konkrét meghúzásából adódott. Kedvezőbb határok esetén, amennyiben csak a tisztán nemzetiségi területek szakadtak volna el az országtól, Trianon idővel gyógyítható seb lett volna. De Podolin, Fogaras, vagy Gyulafehérvár akkor is a magyar történelem szerves részét képezte, ahogyan a Szepesség vagy Horvátország, a társország is. Még ha a magyar etnikum ott már valóban kisebbséget alkotott vagy egyáltalán nem is élt a 20. század elején.

Olyat állítani, hogy ezek a magyar szempontból mindenképpen szomorú és fájdalmas változások ne számítanának nemzeti tragédiának, na hát ehhez egy Bauer Tamáshoz fogható hazaáruló f@szparaszt kell. :(


Bauer állításai közül a legundorítóbbnak az számít, amikor lényegében kétségbe vonja a határontúli magyarok magyar mivoltát és lényegében arra szólít fel, hogy "ugyan ne akadályozzuk már a beolvadásukat a többségi román, szlovák stb. nemzetekbe". Az ilyen komolyan megérdemelné, hogy szembeköpjék.


Bauer természetesen az egész Trianon + határontúli magyarság kérdése témakört is arra használja fel, hogy a jobboldal iránti gyűlöletét kifejezésre juttassa, a kérdéskört pedig úgymond egyedül a szerinte szélsőséges hazai jobboldalhoz próbálja kötni.


Amit meg az osztrákokról és a németekről ír, az is abszolút marhaság. Az osztrákok ugyanolyan németek, mint a bajorok vagy a svábok.


Bauer Tamás magyar állampolgár, de nem magyar ember.

2011. jún. 5. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
38%

21:31


"Kedvezőbb határok esetén, amennyiben csak a tisztán nemzetiségi területek szakadtak volna el az országtól, Trianon idővel gyógyítható seb lett volna."


Trianon jelenleg is gyógyítható seb: 3 magyarból 2 azt se tudja, eszik-e vagy isszák Trianont. Ha nem tennének egyesek óriási erőfeszítéseket a "seb" nyitvatartására, akkor ez a "seb" már rég "begyógyult" volna, el lenne felejtve az egész.


Egyébként a Trianonban meghúzott határok pát tíz km-rel tértek el az elképzelhető legigazságosabb határoktól. Talán kb. a Csallóköz az a környék, amit igazságtalan volt elcsatolni, meg még pár kisebb területfolt.


"De Podolin, Fogaras, vagy Gyulafehérvár akkor is a magyar történelem szerves részét képezte"


Kb. úgy, ahogy mondjuk Hispánia provincia az "olasz történelem szerves része".


""ugyan ne akadályozzuk már a beolvadásukat a többségi román, szlovák stb. nemzetekbe". Az ilyen komolyan megérdemelné, hogy szembeköpjék."


Nem ismersz felvidéki magyarokat, ugye? Ők szinte versenyt asszimilálódnak, hiszen Szlovákia fejlettebb Magyarországnál, ennek megfelelően magyarnak lenni SK-ban hátrányos, primitív állapot. 1 generáció alatt beolvadnak. Akármennyit hisztiznek a budapesti politikusok, ez be fog következni. Abszolúte nem ragaszkodik ott senki a magyarságához. Erdély egy kicsit más, ott is gyorsan asszimilálódnak, de nem ennyire, mert Románia fejletlenebb Mo.-nál.


"Bauer Tamás magyar állampolgár, de nem magyar ember."


Bauer zsidó, így kívülállóként szemléli a kérdést. Lehet, hogy objektívebb.

2011. jún. 5. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!