Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nem kellene ennyi ingyenél...

Ha nem kellene ennyi ingyenélőt eltartani, jobb helyzetben lenne az ország? Megoldás lenne ez a problémára?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 5. 20:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Első!

Én, mint otthon lévő kismama kikérem magamnak, hogy ingyenélőnek titulálj! 12 évet dolgoztam bejelentett bérrel, rendesen adóztam, nem te tartasz el engem, hanem én saját magamat a korábban befizetett adóimból. És nevelem azt a jelenleg még pici gyereket, aki ha majd felnő eltart téged is nyugdíjas éveidben.

Nagyon rosszul tudod, a GYED-ből is vonnak adót, szóval ez sem állja meg a helyét, hogy az általad felsoroltakból csak a közalkalmazottak fizetnek adót.


Kedves Kérdező!

A kérdésed kb. olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy ha süt a nap, akkor világos van? Igen, jobb lenne a helyzet, ha nem kellene ennyi ingyenélőt eltartani, de ellenben az első válaszolóval én ingyenélő alatt azokat az embereket értem, akik nem fizetnek, nem fizettek soha adót. Bárki kerülhet olyan szituációba, hogy átmenetileg munka nélkül marad, ez nem ingyenélőség abban az esetben, ha tényleg próbál munkát találni, ha mindent megtesz annak érdekében, hogy újra a társadalom hasznos tagja legyen.

2009. ápr. 6. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
94%

Nem.

Az lenne jó az országnak, ha egy ember a tisztességes munkájával el tudna tartani egy gyereket nevelő anyát, három-négy gyereket, négy nagyszülőt, és még jutna a szerencsétlenekre és betegekre is valamennyi.

Régebben ennél többet is el tudott tartani egy ember, még belefért egy beteg testvér a falu koldusa a tanító meg az egyház. Sőt, még a kizsákmányoló és családja is.

Egy ember legalább tíz másikat képes lazán eltartani, gépekkel infrastruktúrával még többet. Ezt az "ingyenélő sztorit" csak bedobták nekünk, hogy ne azzal foglakozzunk, hová folyik el a pénzünk.

Nem a nyomorba hidd el, ha ott lenne a pénz, akkor azt látnád, hogy a munkanélküli rokkantnyugdíjas épít két márványlépcsőt kétfelől a bmv-nek meg a seatnak.

2009. ápr. 6. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
86%

"Az lenne jó az országnak, ha egy ember a tisztességes munkájával el tudna tartani egy gyereket nevelő anyát, három-négy gyereket, négy nagyszülőt, és még jutna a szerencsétlenekre és betegekre is valamennyi."


Ki a tiszteséges?

Mert az általad "ingyenélő szori"-nak nevezett dolog szerintem azt jelenti, hogy (jóval) kevesebb, mint a lakosság fele.

Első körben engem ez jobban zavar, mint bármi más. Főleg, ha még tüntetni is van ideje, miközben én napi 10-12 órát dolgozok és a fizetésem felét elviszi az adó, mert őket el kell tartani.

2009. ápr. 6. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a kismamának,én is kikérem magamnak.Én is dolgoztam ,én is befizettem azt,amit most "visszakapok".

És abban igenis igaza van a kormánynak,hogy változtassanak a gyes és gyed rendszerén IS,és igenis az kapjon csak ilyesfajta "fizetést"aki igenis fizetett oda ahonnan ezt kifizetik.Hány olyan nő van az országban,aki életében egy percet sem dolgozott,mégis annyi gyest és gyedet kap mint az aki dolgozott?

És 13 havi nyugdíj,meg a társai?Mből már??Engem az is mérhetetlenül felháborít,mikor a nyugdíjas háborog,hogy milyen jogon akarják elvenni az ő 13 havi juttatását!?

Sokat kell ezeken a szociális juttatásokon változtatni....

2009. ápr. 6. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
76%

Én nem a kismamákat hibáztatom, hanem a rendszert. Az nem igaz, hogy azt kapják vissza amit befizettek, mert azt már réges-régen elköltötték más, valóban ingyenélő polgártársak eltartására. Tehát aki ma dolgozik az fizeti a kismamák juttatásait. Valóban jó ötlet lenne ennek is feltételhez kötése. Mint ahogy feltételesen kéne adni pl a családi pótlékot is. Az állami tulajdonú, és folyamatosan veszteséget termelő cégek (pl MÁV) vezetőségének teljes felülvizsgálata, elküldeni a 280 igazgató-helytettest, és minimum tizedére csökkenteni a juttatásukat. Prémiumról pedig ne is álmodjanak amíg a cég veszteséges. A szociális segélyek kiadásának feltételeit szigorítani kell, amennyiben biztosított a közmunka lehetősége, akkor annak elvállalását kötelezővé tenni a segélyek fejében. Ezzel egyidejűleg megvizsgálni miként lehetne a szociális segélyt olyan módon kiadni, hogy azt ne lehessen kocsmákban elkölteni. Ez megoldható névre szóló kredit kártyával, vagy utalványokkal, melyeket csak élelmiszerre, és egyéb alapvető dolgokra válthatnának be.

A rendszerváltáskor munkanélküliségi arányokat kozmetikázó céllal rengeteg embert elküldtek korengedményes nyugdíjba, akik közül sokan még ma se érték el a tényleges nyugdíjkorhatárt. Ezeknek a felülvizsgálata, és visszafizettetése oly módon, hogy a nyugdíjukat csökkenteni kell olyan szintre amit valóban megérdemel a befizetések, és a munkában eltöltött évek alapján. Rokkant nyugdíjazás szabályait erősen szigorítani, csak hozzáértő, állami foglalkoztatásban dolgozó orvoscsoport megítélése alapján lehessen valakit munkaképtelennek minősíteni.

Ha csak ezek az alaplépések megtörténnek, akkor utána lehet nekiállni és ízekre szedni a jelenlegi borzalmas adórendszert, és teljesen újraírni a törvényeket a jelenlegi nagyon magas adószint csökkentésére, illetve a befolyt adók tisztességesebb felhasználására.

2009. ápr. 7. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:
lehet egyértelműnek tűnik a kérdés, de kiváncsi voltam a SZEMÉLYES véleményekre!pro és kontra!kiváncsi voltam, hogyan látják az emberek a helyzetet, és remek válaszok születtek!mert lehet azt mondani, hogy egyértelmű, de igy már tudom, hogy sokaknak egyértelmű és nem pedig csak mondják..köszönöm a kommenteket.természetesen jöhet még!
2009. ápr. 7. 15:54
 17/17 anonim válasza:
70%
Úgytűnik a kérdés alapján, hogy én is "ingyenélő" vagyok 42 év 88 nap szolgálati idővel előrehozott nyugdíjasként. Nem voltam szerencsére segélyezett, ha a munkanélküliség elért szerencsére találtam megoldást, mert akartam dolgozni, és meg tudtam ragadni a lehetőséget. De visszautasítom azt, hogy "ingyenélő" vagyok. A fizetésem közel 50 százalékával vettem rész a közteherviselésben. Meg kellene változtatni a szolgálati nyugdíjkorhatárt, a "pénzért megvett" rokkantnyugdíjazást, hiszen azok akik tényleg indokolt egészségromlást szenvedtek az egészségtelen, nehéz fizikai munkában ők nem tudják az ellátást elérni, mert 56 évesen nem kell egy "megroggyant" ember a munkára. Át kellene vizsgálni a megélhetési szülők helyzetét, akiket az kisgyermekek utáni járandóságból tartanak el. A gyes-gyed összegét jobb lenne élelmiszerre költeni, ezt ellenőrizni. Közmunkára bevonni azokat a segélyezetteket, akik életerősek, és olyan címszóval utasítanak el, hogy "minek, ha a segélyt megkapom", el kell vonni tőlük a segélyt. Megvizsgálni a segélyezettnek miből telik autóra, ez igen érdekes. Az is szerencsés volna, ha keményebben megvizsgálnák a luxuskörülmények között élő, minimálbér után fizetett adózó vállalkozók helyzetét, hisz ők is részesülnek az "ingyenélők" juttatásaiból.
2009. ápr. 12. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!