Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Komolyan azt gondolja a...

Komolyan azt gondolja a fidesz, hogy a szájukból kiveszik az emberek a falatot csak hogy többet adózzanak?

Figyelt kérdés
2011. okt. 27. 08:07
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Egyre a vicc kategóriába sodorja magát a fidesz.

Nőnek az adóterhek és azt hiszik majd mindenki fizeti befelé gondolkodás nélkül, míg a tőkejövedelmek terhei meg csökkennek. Ez a lehető legrossztabb párosítás.

Ugyanis a tőketulajdonosok megtakarítanak, nagyértékű impotot vásáról, vagy kiviszi a profitot. A szerencsétlen alacsony jövedelmű magyar meg rákényszerűl a fekete munkára és az adó elkerülésre.


Az az, egyre kevesebb marad a kasszában!

2011. okt. 27. 08:11
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem te vagy a vicc, hogy ilyeneket írsz. :)))
2011. okt. 27. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
42%

"A szerencsétlen alacsony jövedelmű magyar meg rákényszerűl a fekete munkára és az adó elkerülésre. "


Az a baj, hogy ezt az alacsony jövedelmű magya 20 éve így gondolja, csak addig nem jut el, hogy ezzel éppen saját maga alatt vágja a fát. Nem próbálom megmagyarázni, hogy miért, itt úgysem szokás megérteni semmit, aminek értelme van, csak beszél mindenki a nagyvilágba hülyeségeket.

2011. okt. 27. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
39%

"hogy a szájukból kiveszik az emberek a falatot"

Ezt le tudnád fordítani magyarra?

2011. okt. 27. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Már is két fidesz fan, aki azt hiszi hogy itt kolbászból a sövény és az alacsony jövedelmüek csak úri hóbortból nem akarnak adót fizetni.Ha nektek választani kell hogy abból a 100-150e ből adót fizettek vagy a lakásotok rezsijét és élelmet fizettek vásároltok, akkor majd nem esztek esetleg mentek a hídalá?


Ti tényleg azt hiszitek hogy az emberek rengeteget keresnek csak nem akarnak adózni?

2011. okt. 27. 08:49
 6/12 A kérdező kommentje:

Digo válasza:


"hogy a szájukból kiveszik az emberek a falatot"

Ezt le tudnád fordítani magyarra?Pld itt vagyok én "és az ismerőseim zöme"


nem élek nagylábon, nincsenek káros szenvedélyseim, az az nem költök feleslegesen. De mivel a megrendeléseim száma nagyon lecsökkent jóval kevesebb a bevételem, nem a házam fogo eladni a fejemfelől, vagy éheztetni a csládom csak hogy adót fizessek, hanem egyszerüen feketén dolgozom.

2011. okt. 27. 08:55
 7/12 A kérdező kommentje:

""Az a baj, hogy ezt az alacsony jövedelmű magya 20 éve így gondolja, csak addig nem jut el, hogy ezzel éppen saját maga alatt vágja a fát. Nem próbálom megmagyarázni, hogy miért, itt úgysem szokás megérteni semmit, aminek értelme van, csak beszél mindenki a nagyvilágba hülyeségeket.Nem is tudnád!


Ugyan is ha nekem ma vannak súlyos megélhetési gondjaim, akkor nem nagyon tudom figyelembevenni hogy milyen szép is lenne ha sokkal több folyna be az államkasszába és magasabb lehetne a redisztribúció, amiből lehetne adósságot fizetni stb..


A baj ezzel csak az, hogy a hídalól nem nagyon lehet munkábajárni, és éhesen sem lehet dolgozni.

Nem végzem magam ki csak hogy valami homályos jövő joblehessen, vagy hogy a tőkének még kevesebbet keljen adóznia!


Világos, vagy nem?

2011. okt. 27. 09:00
 8/12 anonim ***** válasza:
16%

Neked nem világos, hogy ha nem folyik be elég adó, mert kevesen fizetnek, akkor megemelik a mértékét és új adókat vezetnek be, hogy meglegyen a bevétel.

Ha többen fizetnének, akkor nem lenne szükség ekkora adókra és ekkora munkáltatói terhekre. De hát a fekete munkást nem lehet megadóztatni, pont azért, mert fekete munkás.

2011. okt. 27. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

""Neked nem világosHaver, neked baj van az agyaddal!!


Mutass már valakit aki csak azért éhezik hogy adózzon!


Talán előbb nem az államnak kellene azt a légkőrt megteremteni hogy legyen miből adózni, értve itt a gazdaság élénkítését és az alacsonyabb adóterheket!20 éve ez megy!

Csak egy kicsivel többet, és mit látok?

Hogy nyugati cégeket támogatnak, hogy lopnak csalnak hazudnak, hogy korruptak, hogy a magasabb jövedelműek helyzetén könnyítenek, hogy a tőkejövedelmeket egyre kevésbé adóztatják, hogy az elméleteik hogy majd a nyugati nagytőke emeli a bérszínvonalat egy hülyeség, stb stb


Mindezek ellenére te azt monmdod nekem hogy ha kell, akkor a családom kajájának az árából, ha kell költözzek a hídalá, csak hogy adózzak?


Te normális vagy?


Mit tett a 20 év alatt értem bármely kormány hogy akár csak a gondolat átvillanjon az agyamon hogy gondolkodás nélkül majd én fizetek? Ha azok nem akarnak fizetni akiknek lenne miből és a kormány még támogatja is őket, akkor azok akik nem képesek csak az XXI. sz emberi szükségletek megvonásával, az szerinted ok?

2011. okt. 27. 09:55
 10/12 anonim ***** válasza:
13%

A dolog nem ennyire vészes, mint állítod. Egyrészt adózni az állampolgári kötelesség, törvény írja elő. Tehát az adócsalás bűncselekmény. A fekete munka is az.

A helyzet azért jutott ide, mert az emberek elkezdtek trükközni, és nem folyt be annyi bevétel, amennyi kellett volna. Ezért emeltek az adó mértékén, erre még többen kezdtek el csalni. Ördögi kör.

Nem véletlenül kell emelni a fogyasztási adókat, hiszen a jövedelem típusúakból nem folyik be elég.


Én úgy gondolom, hogy a vállalkozások terheit kell csökkenteni, hiszen akkor már megéri nekik bejelenteni a munkavállalót. És kíméletlenül megbüntetni, aki lebukik. A keveset biztosabban befizetik, mint a többet, főleg, ha sokszorosa a büntetés. A személyi jövedelemadó mértéke most már megfelelő, a vállalkozásoknak kell lennie a következő lépésnek.


Dolgozz feketén, szabad a választás. De ne várj el az államtól semmit cserébe. Ne reklamálj az utakért, az egészségügyért, oktatásért, stb. Mi alapján, ha nem fizetsz be semmit?

2011. okt. 27. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!