Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

Mennyire hihetünk Szántai Lajosnak?

Szántai Lajos több helyen ellentmond annak amit az iskolában mint történelem tanultunk!

Szeretném tudni, hogy ki hazudik!?Keress kérdéseket hasonló témákban: oktatás, magyar történelem, magyarság

 2012. márc. 20. 15:54  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Ki az a Szántai Lajos? Nekem eleve gyanúsak az ilyen világmegváltók, akik szerint eddig mindenki tévedett a legalapvetőbb dolgokban, és akkor ők majd tudják a tutit.

A válasz 36%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/19Időpont 2012. márc. 20. 16:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Szántai Lajos több helyen ellentmond annak amit az iskolában mint történelem tanultunk! "


Konkrétan mi olyat tanultál ami Szántai Lajossal is összefügg?A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 42%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/19Időpont 2012. márc. 20. 20:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Szántai Lajos: művelődéstörténész, magyarságkutató


1.)

Én is épp ezért kételkedem benne, viszont az állításait nagyon logikusan alátámasztja ... és nem tudom, mit hihetek el, és mit nem.


2.)

Konkrétan semmi olyat nem tanultam, ami szó szerint vele összefüggene, viszont Magyar Történelmet tanultam és ő pont azt kutatja! A kutatási eredményei, meg néhol homlokegyenes ellentmondanak azokkal, amiket a történelem órán a fejünkbe sulykoltak.# 3/19Időpont 2012. márc. 20. 23:59 Privát üzenet
Szántai elég megbízható ebben a témakörben, a kutatásait igen megalapozottan, tudományos módszerekkel végzi. A hivatalos történelemtanítás a hivatalos jellege miatt nagyon lassan és nehézkesen reagál az új felfedezésekre, ezért gyakorlatilag az összes országban van ilyen ellentmondás.

A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/19Időpont 2012. júl. 30. 14:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Teljes mértékben hihetünk Szántai úrnak, ő alaposan ismeri a történelmet és nem hazudozik, nem ferdít.

A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/19Időpont 2014. máj. 26. 13:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hinni lehet, bárkinek. Hazudni, nem hazudik, ez az ő meglátása. Ált. és középiskolában valóban nem naprakészek az ismeretek, de azt sem lehet, hogy mindenféle forrásra hivatkozzon a tanár, ezzel végképp összezavarva a diákokat (értem ezt úgy, hogy pl. a székelyek eredetére vonatkozóan (is) nekünk mindenféle forrást, román "tudósok" nem túl szimpatikus elméleteit is meg kellett tanulni, csak hogy tudomásunk legyen az ő állásfoglalásukról, persze megkülönböztettük a valóságtól jóval elrugaszkodottabb elméleteket...) Nem Szántai Lajossal van a gond... De olykor inkább úgy jön le, hogy ő, csakis ő, birtokában van az igazságnak (persze ez nem minden esetre igaz, csak olykor...), pedig néhány dolog csakis az ő meglátása és a híveié (ahogy ez lenni szokott, viszont ezen kutatók nem fogadják el, hogy talán tévednek, ez sem ritka, pedig nincs perdöntő bizonyíték egyik-másik elképzelésre). A történelemmel az a baj - és régen is az volt -, hogy vannak kutatási eredmények, feltételezések, és sokan nem hajlandók elfogadni, hogy ezek nem kizárólagos eredmények, a jövőben még lehetnek új források stb., biz. források pedig - hiába szeretnénk - nem megbízhatóak. Sz. Lajos érdekes előadásokat tart, az én egyetemi/főiskolai tanáraim meg baromi unalmasan, és nyakatekerten világítanak rá, hogy egyik-másik forrás alapján ez a valószínű, a legkézenfekvőbb, de olykor vannak más források is, amik ellent mondanak. Az én kevésbé híres, hétköznapi tanáraim - ha nincs perdöntő bizonyíték - nem állítanak dolgokat teljes bizonyossággal... De miért is ne hagynánk figyelmen kívül a számunkra felesleges, nem szimpatikus elképzeléseket? Sokkal könnyebb lenne csak egy történelmi igazságot tanulni, csak az a baj, hogy pont ezt kritizálják a múlt emlegetésekor, hogy a politika stb. diktált... Nos, akkor most ki diktál, a társadalom, a hitünk? Mert ez így már aztán sokkal tudományosabb... pedig lehetne tudományosan is...

A válasz 65%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/19Időpont 2014. okt. 1. 20:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szántai Lajos igaz történész, nem hazudozik, mint a politika irányította magyarellenes akadémia.

A válasz 56%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/19Időpont 2014. okt. 2. 09:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tudományos módszerekkel dolgozik, nem elfogult, de nyíltan (hozzáteszem finoman és higgadtan)kimondja, ha valami nem "stimmel". Én nem hiszek a külsőleg meghatározott igazságban, mivel minden szubjektív, de tudom hogy vannak jó tanítók akik nem elmondják mit kell gondolnod, hanem megtanítják, hogyan kell gondolkodnod a saját eszeddel. Na Szántai szerintem közéjük tartozik.

A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/19Időpont 2015. jún. 11. 10:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Mennyire hihetünk Szántai Lajosnak? Semennyire. Dilettáns, mindenféle releváns végzettség nélkül hordja össze elméleteit, hasonszőrű áltörténészekre hivatkozva. Persze azoknak akik tájékozatlanok a történelem legalapvetőbb kérdéseiben, illetve a tudományos kutatások módszereiben, azoknak általában csodálkozva hallgatják előadásait a youtuobe-on, de ezeknek semmi alapja nincs. Egyik szellemi elődjéről, Badinyiról írták, de rá is igaz: "a szakmunkákból csak a neki tetsző idézeteket vette át és gátlás nélkül kötött össze egymástól független tényeket. Noha Jelenits végkövetkeztetése szerint a logikai ellentmondásoktól és félrefordításoktól hemzsegő munka semmilyen tudományos kritériumnak nem felelt meg, a sumerológus-vallásalapító munkássága rajongói szemében semmit sem veszített értékéből."


Persze vannak a rajongók, akik bármit elhisznek neki, mindenféle kritika nélkül, de a józanabbak elég kritikusak vele szemben.


[link]A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik.
# 9/19Időpont 2015. júl. 27. 10:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Semmi, szinte por.. nevű felhasználó válasza:

[link]

A válasz 19%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/19Időpont 2016. márc. 12. 14:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hihetünk az oldalon olvasottaknak meg a többi ehhez hasonlónak?
Ki ez a 404? És egyáltalán hihetünk neki?
Metafora, megszemélyesítés, hasonlat, alliterácíó és emellé az a szó vagy mondat amibe találhatóak. A verscímek: - Babits Mihály: mint különös hírmondó - Kosztolányi Dezső:...
Polgár Lajosnak igaza volt, amikor ezt mondta?
Bokros Lajosnak mi volt az a nagy ötlete, amiért az emberek fele nagyban dícséri most őt?
Détári Lajosnak mitől megy el a hangja mindig?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!