Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobbik, és polgárháború?...

Jobbik, és polgárháború? Hallottatok a hangfelvételről?

Figyelt kérdés
Ne már, őszintén. Ki nem beszélt még soha életében arról, hogy a Parlament népét az utolsó titkárig lámpavasra kéne akasztani. A legtöbben többször kijelentettük, hogy saját kezűleg beleznénk ki ezt meg azt. Akkor most mindenki ellen eljárást indíthat az AVH?

2012. ápr. 20. 13:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

"Hallottatok a hangfelvételről?"

Igen.


"Ne már, őszintén. Ki nem beszélt még soha életében arról, hogy a Parlament népét az utolsó titkárig lámpavasra kéne akasztani."

Őszintén, mondjuk én!


"Akkor most mindenki ellen eljárást indíthat az AVH?"

Azért van különbség egy magánszemély és egy felelős tisztséget betöltő "közéleti" személyiség között. Szerintem.

2012. ápr. 20. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
A bibi ott van, hogy ő nem egy szimpla állampolgár, hanem egy parlamenti párt tagja, mellesleg polgármester. A felvételből kivehető, hogy nem csak egy fel kéne akasztani az összeset kijelentés volt, hanem külföldi kapcsolatok révén szeretnének megszervezni egy polgárháborút, ami egyenlő az állam megdöntésével, magyarán egy katonai puccskísérlet. Szerintem ez mellett nem lehet csak úgy elmenni. Először is ki kell vizsgálni, ha tényleg csak "szájkarate" volt az egész, akkor semmi gond, de ha igaz, akkor ez törvénybe ütközik. Függetlenül ettől, számomra sugárzik belőlük a primitívség, még több okot ad arra, hogy ne a Jobbikra szavazzak.
2012. ápr. 20. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

Manipuláció és feszültségkeltés Gyöngyöspata kapcsán


Az ATV összevágott, manipulatív felvételén egy magánjellegű beszélgetés van, amin Juhász Oszkár a Véderő tagjaival tárgyal, akiket éppen hogy a törvénytelen cselekedetek abbahagyásáról próbál meggyőzni, mondta el mai sajtótájékoztatóján maga az érintett, Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere.


Juhász megerősítette, ez egy magánjellegű beszélgetés volt, amin Véderősökkel, néhány személy jelenlétében tárgyalt, úgy terelve a beszélgetést, hogy a törvénytelen cselekedeteket el lehessen kerülni. Az ATV részleteket közölt, nem a teljes anyagot - tette hozzá.


Juhász a tárgyalás során próbálta meggyőzni a beszélgetőpartnereit arról, hogy lesz elegendő forrás a település rendbetételére, a közbiztonság helyreállítására, miközben ezek a személyek maguk próbálták kezükbe venni a rend helyreállítását, így a későbbi polgármester úgy próbálta terelni a beszélgetést, hogy ezek az emberek letegyenek törvénytelen szándékaikról.


Meg kell nézni mi a valós tevékenységünk. Egyetlenegy alkalommal sem gerjesztettünk "balhét", próbáljuk a feszültséget csökkenteni a településen - tette hozzá. A polgármester szerint a legutóbbi események ismét arra voltak alkalmasak, hogy újra megfélemlítsék a település lakóit, amire ismét konkrét példákat hozott fel, ismét nő a feszültség a településen.


Kettős mérce a Nemzetbiztonsági bizottságban


Mirkóczki Ádám szerint sajnálatos, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság jegyzőkönyvét titkosították, hiszen ha nem így lenne, akkor egyértelművé lehetne tenni, kik azok, akik a feszültségben voltak érdekeltek, s kik azok, akik a rendteremtésben.


A Jobbik szóvivője szerint jellemző a bizottság kettős mércéjére, hogy amikor a Jobbik kezdeményezte ennél fajsúlyosabb kérdésben a bizottság összehívását, akkor Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke elutasította azt mondván sajtóinformációkra hivatkozva nem fogja összehívni a grémiumot, most viszont szinte csak a NASA-t vagy a NATO-t nem értesítette arról - tette hozzá a képviselő.


Az ügy érdekessége és számos kérdést vet fel, hogy a gyöngyöspatai vizsgálóbizottság jelentése hétfőn lesz napirenden - ezért furcsa, hogy miközben egy éve nyugalom van Gyöngyöspatán, ehhez képest valakiknek megint az a fontos, állandó hisztéria legyen a településen - vélte a képviselő.


Kérdésre válaszolva Mirkóczki Ádám elmondta, a Jobbik a rendteremtés pártja, abban érdekelt, nem pedig a feszültségkeltésben. A Jobbiknak kezdettől fogva az volt a célja, hogy Gyöngyöspatán rendet tegyen. A szóvivő szerint mindannyian tudjuk, hogy milyen elemek kerültek hirtelen a településre, gondolunk itt a Véderőre, amelynek semmi köze nem volt a Jobbikhoz, vagy jobbikos szimpatizánsokhoz. Ők tettek olyat, ami nem éppen a béke irányába mutatott.


Ami a felvételen szereplő konkrét személyeket illeti, azok nevét nem szeretnék nyilvánosságra hozni, ezeket a neveket a Nemzetbiztonsági bizottság elé tártuk, ott érdekes módon nem tartottak rájuk igényt - tette hozzá. A Jobbiknak tudomása volt arról, hogy egyes elemek folyamatos rendbontásban voltak érdekeltek, a párt meg is tette akkor a rendőrségen a szükséges feljelentéseket, 2011. április 29-én, a gyöngyösi rendőrkapitányságon - tette hozzá a képviselő.


A kormány a helyén van


Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke elmondta, nem lehet megítélni milyen súlyú az ügy, az biztos, hogy vannak nemzetbiztonsági kockázatai az ügynek, szerinte a hangfelvétel felveti a bűncselekmény gyanúját.


Kontrát Károly államtitkár szintén az ülés után - a témától némiképpen elrugaszkodva - megnyugtatott mindenkit: a magyar embereket semmiféle veszélye nem fenyegeti, Magyarország jogállam, az embereket erős Alaptörvény véd, a magyar hatóságok erősek, felkészültek. Hozzátette, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a titkosszolgálatok nem hallgatnak le pártokat, hanem a törvények alapján járnak el.


BB - barikad.huPatai hangfelvétel: véderősöket próbált lebeszélni Juhász "a település megvédéséről"


A nemzetbiztonsági bizottság a gyöngyöspatai polgármesternek tulajdonított hangfelvételről tárgyalt, a Jobbik szerint "abba lehet hagyni a hisztit".

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista elnöke szerint nemzetbiztonsági kockázatai is vannak az atv.hu-n csütörtökön nyilvánosságra került felvételen elhangzottaknak, és az ügyben felmerült a bűncselekmény gyanúja is. A testület pénteki zárt ülését követően a kormányoldal azt hangsúlyozta, hogy Magyarországot semmiféle veszély nem fenyegeti, míg a Jobbik szerint az MSZP és az LMP "abbahagyhatja a hisztit". Az ülést azt követően hívták össze, hogy csütörtökön az atv.hu egy birtokába került hangfelvétel alapján azt írta: Juhász Oszkár jelenlegi jobbikos gyöngyöspatai polgármester, egy magát a Jobbik országos vezetősége által kinevezett kampányfőnökként meghatározó férfi és valamint két, feltehetőleg a Magyar Gárda utódszervezetéhez, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez tartozó polgárőr egy 2011. májusi beszélgetésen "gondolta végig egy előbb-utóbb bekövetkező polgárháború kimenetelét".

A pénteki zárt tanácskozás után Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke azt mondta, az ügynek nemzetbiztonsági kockázatai is vannak, és felmerült a bűncselekmény gyanúja. Hozzátette, egyelőre nem adhat részletes felvilágosítást, mert egyrészt zárt ülésen tárgyaltak, másrészt pedig annyira új az anyag, hogy a szolgálatok és a rendőrség még csak most fogják elkezdeni a vizsgálatokat. Annyit elárult, hogy állam-, illetve közösség elleni bűncselekmény, valamint személyes adatokkal való visszaélés gyanúja is felmerült. Kérdésre válaszolva elmondta, egyelőre még nem lehet tudni, hogy a vizsgálatot ki fogja lefolytatni, ahogy azt sem, hogy az Juhász Oszkár ellen folyik-e majd. Kitért arra is, hogy a hatóságok feladata a felvétel eredetiségének vizsgálata is, végül közölte, hogy a testület ülésén részt vettek az ORFK, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a katonai nemzetbiztonsági szolgálat, valamint a Belügyminisztérium képviselői is.

Kontrát Károly belügyi államtitkár az ülést követően határozottan leszögezte, hogy Magyarországot semmiféle veszély nem fenyegeti, a magyar hatóságok, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a terrorelhárítás és a rendőrség garantálják az emberek és az ország biztonságát. Arra is kitért: az ülésen világossá vált, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal és a titkosszolgálatok "nem folytatnak olyan tevékenységet, amelyik a pártok titkos megfigyelésére vonatkozna", csak az ország törvényeit megsértő személyek ellen lépnek fel. Az államtitkár közlése szerint az is kiderült, hogy az ügy egy jobbikos belharcból indult, és mára az MSZP és a Jobbik "mérkőzésévé vált". Egyik fél sem az ország érdekeit, hanem a politikai haszonszerzést tartja szem előtt - mondta.

"Az MSZP és az LMP is abbahagyhatja a hisztit és a folyamatos hivatásos rettegést", hiszen mióta Juhász Oszkár megnyerte az időközi polgármester-választást, azóta Gyöngyöspatán nyugalom van - jelentette ki a Jobbik szóvivője a bizottsági ülést követő sajtótájékoztatóján. Mirkóczki Ádám elmondta: az Országgyűlés hétfőn tárgyalja a gyöngyöspatai vizsgálóbizottság jelentését, és bár mióta Juhász Oszkár vezeti a települést, azóta nyugalom van, de "furcsa mód most mégis fontos valakinek, hogy hiszti legyen". Kérdésre válaszolva a szóvivő közölte, a Jobbik maximálisan meg van elégedve Juhász Oszkár polgármesteri tevékenységével. A bizottsági ülésen elhangzottakkal kapcsolatban jelezte, kértek információt a jobbikos politikusok esetleges lehallgatásáról, és kaptak is választ, de az ülés jegyzőkönyvét 15 évre titkosították, így konkrétumokról nem beszélhet.

Juhász Oszkár a tájékoztatón elmondta: a csütörtökön nyilvánosságra került hangfelvételen egy magánbeszélgetés részletei hallhatók. Mint mondta, olyan emberekkel "tárgyalt", akik "próbáltak olyan törvénytelen tevékenységet folytatni, ami arra irányult, hogy megvédik Gyöngyöspatát", és ebben a vitában "az ő nyelvezetüket, az argót használva" próbálta meggyőzni őket arról, hogy nincs szükség semmilyen törvénytelen eszközre, és nem kell nekik megvédeni a települést. Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta: a felvételen hallható "polgárháború", "dzsipszik", "Zsidesz" és "ledarálni" szavakat azért használta, mert a tárgyalópartnerei által használt "argót kellett használnia, hogy az ő számukra is megnyugtató választ tudjon adni". Leszögezte: ezek az utalások "nem voltak komoly jellegűek, csak a meggyőzés egyik eszközének szánta őket". Hangsúlyozta azt is: a beszélgetésen elhangzottakat nem polgármesterként nyilatkozta, hiszen még nem is volt polgármester, csak jelölt akkor.

Kocsis Máté, a bizottság fideszes tagja az ülést követően megerősítette Kontrát Károly szavait, miszerint Magyarországon "rend van és biztonság", és a bizottsági ülésen szerinte bebizonyosodott, hogy a szakszolgálatok, a titkosszolgálatok, a rendőrség és a Terrorelhárító Központ (TEK) jól végzik a munkájukat, mivel a bizottság tagjai "mindenre pontos válaszokat kaptak". A kormánypárti képviselő ugyanakkor a zárt ülésre hivatkozva konkrétumokra nem válaszolt. Mile Lajos, a testület LMP-s tagja elmondta: szerinte az ügy politikailag lényeges és a közvélemény számára is fontos, azt ugyanakkor a szakszolgálatok további vizsgálatainak kell eldöntenie, hogy az ügy "milyen ingerküszöböt ér el nemzetbiztonsági szempontból". Éppen ezért Mile Lajos szavai szerint a bizottságban egyetértés volt abban, hogy egy későbbi ülésen vissza kell térni az ügyre, és meg kell hallgatni a rendőrség és a szakszolgálatok addigra elkészülő beszámolóit. Az ellenzéki politikus hozzátette: az LMP még várhatóan pénteken levélben fordul a legfőbb ügyészhez, hogy saját hatáskörben indítson vizsgálatot az ügyben.

(MTI nyomán)


További részletek: [link]

2012. ápr. 20. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Harmadik

A párszavas összefoglalásodba elég részlet fért, nem kell a "további részletek" link:)

Mindenki véleményét szívesen fogadom. De a liberálisokhoz:

Nem gondoljátok, hogy az, ha ilyen társadalmi helyzet alakult ki az országban ami ekkora indulatokat szül, az csak és kizárólag a pökhendi globalista és legfőképp bűnöző politikuselit hibája? És, ha a tettei miatt, az ország szétzúzása miatt tarkónlövés lesz a jutalmuk, csakis maguknak köszönhetik?

Mindennek van következménye, a dőzsölést böjt követ.

2012. ápr. 20. 15:06
 5/12 anonim ***** válasza:
57%
Polgárháború... Ahhot polgárok kellenek. Itt meg csak prolik vannak meg cigányok.
2012. ápr. 20. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Inkább az itt az érdekes, hogy tegnap még "jaj hamisítvány, nem is én vagyok rajta", ma meg már "na és, magánbeszélgetés volt!". Na mostantól mondja valaki, hogy a jobbikos politikusok nem hazudnak!
2012. ápr. 20. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
65%

"Nem gondoljátok, hogy az, ha ilyen társadalmi helyzet alakult ki az országban ami ekkora indulatokat szül,..."

Milyen indulatokat? Tudtommal a Jobbik támogatottsága valamivel elmarad az MSZP-től, azaz 22%. Úgy gondolod, hogy ez az egész társadalmat "lefedi"? Mert én nem így gondolom.


"... az csak és kizárólag a pökhendi globalista és legfőképp bűnöző politikuselit hibája?"

Mennyiben is? Cigányok eddig is voltak. Talán hiba, hogy nem irtották ki őket, vagy pontosan mire gondolsz? És mennyiben globalista az ún. politikus elit? Mi az, hogy globalista? Hogy nem mond ellent az Unió, NATO és WTO szerződésekben vállaltaknak?


"És, ha a tettei miatt, az ország szétzúzása miatt tarkónlövés lesz a jutalmuk, csakis maguknak köszönhetik?"

Milyen tarkón lövés? Ki dönti el? Te? Ne viccelj!

2012. ápr. 20. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

7-es

1.Egyrészt nem fedi a Jobbik tábora és az elkeseredett emberek tábora egymást, tehát az első válaszod értelmezhetetlen, főleg, hogy pl 22% bőven elég, hogy áthassa az egész társadalmat.

2.Hogy a második válaszodban honnan röppentetted oda a cigányokat amikor nem is róluk van szó.. A politikuselit pont azért globalista, mert az ilyen nemzetek felett álló szerződéseknek előbb nyal, minthogy a saját népét képviselné, ezt eltaláltad. Ellenpélda pl Izland, ahol bemutattak mindenféle nemzetközi pénzügyi egyességnek és a népnek adták a választást, hogy kifizessék-e mások adósságát. Nem fizették ki, nem sikerült adósságcsapdába verni őket.

3.Mi az, hogy ki dönti el a tarkónlövést? Ők maguk vívják ki. Vagy ennyire nem tudsz átlátni dolgokat? Ha belőlem vagy egy idegenből hozzák ki a vadállatot ami aztán abban a beszűkült állapotban simán lelövi őket, és megteszi, azt CSAK maguknak köszönhetik, ők hozták létre a helyzetet.

2012. ápr. 20. 16:28
 9/12 anonim ***** válasza:
76%

"Egyrészt nem fedi a Jobbik tábora és az elkeseredett emberek tábora egymást, tehát az első válaszod értelmezhetetlen..."

Nem fedi egymást, viszont annyi különbség mégis van, hogy a Jobbik "polgárháborúzik". Tehát a Jobbik táborán kívüli elkeseredett emberek ezt annyival le fogják tudni, hogy vagy nem mennek el szavazni vagy a kormány ellenében szavaz, de nem a Jobbikra. Tehát mégis csak te vagy, aki nem tud mit kezdeni a belpolitikai tényekkel.


"...pl 22% bőven elég, hogy áthassa az egész társadalmat."

Na ne mond? Van ilyen mutató, hogy társadalom-áthatási mutató? A többség nem gondolkozik szélsőségekben.


"Hogy a második válaszodban honnan röppentetted oda a cigányokat amikor nem is róluk van szó."

A kérdésedben említett hangfelvételen éppen róluk van szó!


"A politikuselit pont azért globalista, mert az ilyen nemzetek felett álló szerződéseknek előbb nyal, minthogy a saját népét képviselné, ezt eltaláltad."

A nemzetek feletti szerződésekből nagyon sokat profitál az ország (pl. a WTO-szerződés életfontosságú, a jobbikosok által oly nagyra tartott Oroszország is idén belépett a szervezetbe). Ha valamihez nem értesz, akkor nem illene hozzászólni. Tudom, tudom, te nagyon is értesz hozzá.


"Ellenpélda pl Izland, ahol bemutattak mindenféle nemzetközi pénzügyi egyességnek és a népnek adták a választást, hogy kifizessék-e mások adósságát. Nem fizették ki, nem sikerült adósságcsapdába verni őket."

Azt sem tudod miről van szó. Emellett Izland WTO, EFTA, OECD, EEA tag, szóval halvány lila gőzöd nincs, hogy miket hordasz itt össze.


"Ők maguk vívják ki."

Hűha!


"Ha belőlem vagy egy idegenből hozzák ki a vadállatot ami aztán abban a beszűkült állapotban simán lelövi őket, és megteszi, azt CSAK maguknak köszönhetik, ők hozták létre a helyzetet."

Már be is fejeztem veled a vitatkozást, annyira megijedtem! Nagyon kemény lehetsz, csak tudod az a baj, hogy komoly emberek ilyen megveszekedett marhák véleményére nem adnak. Hovatovább, az ilyenek annyi ésszel sem rendelkeznek, hogy a fentebb kifejtetteket kivitelezzék!

2012. ápr. 20. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Mi több, Izland IMF tag is.
2012. ápr. 20. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!