Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az MSZP és az SZDSZ miért...

Az MSZP és az SZDSZ miért használja a Szovjetunió Kommunista Pártjának retorikai eszközeit a politikai ellenfeleik megbélyegzésére?

Figyelt kérdés

A Szovjetunió Kommunista Pártjának moszkvai Központi Bizottsága 1943-ban tartott kongresszusán azt a politikai irányvonalat határozta meg hogy(idézem):


"Tagjainknak és a frontszervezeteknek folyamatosan meg kell szégyeníteniük,hiteltelenné tenniük és degradálniuk kritikusainkat.Ha akadékoskodásuk túlságosan zavaróvá válna,fasisztának,nácinak,vagy antiszemitának kell bélyegezni őket....

És ez az asszociáció,ha elégszer ismételjük,ténnyé válik a köz szemében..."


Bár a Szovjetuniónak és annak kommunista pártjának már befellegzett.

De ugylátszik hogy az örökségét politikai téren továbbviszi a magyar baloldal.


Az MSZP és az SZDSZ szinte kivétel nélkül az összes tényleges politikai ellenfelét fasiszta,rasszista,náci,antiszemita jelzővel bélyegzi meg.És próbálja őket a köz szemében lejáratni.

Ezzel elhárítva a tényleges,ésszerű érdemi vitát a problémás és reális társadalmi és gazdasági kérdésekről.

Ezekkel a jelzőkkel bélyegeznek meg mindenkit akik nem az ő álláspontjukat képviseli vagy nem bólogat nekik.Vagy aki nekik nem tetsző kérdéseket vet fel.


A kérdés az hogy miért folytatják ezt a gerinctelen gyűlöletpolitikát?

És a magyar emberek miért tűrik el hogy ezt folytassa a magyar baloldal?


2009. júl. 30. 16:35
 1/8 A kérdező kommentje:

+ még egy érdekesség:


Az MSZP tagjai minden kongresszusuk végén a kommunista internacionálét éneklik.

Sőt az MSZP ifjúsági szervezete a FIB,nemrég egy kis tájékoztató füzetet adott közre amelyben Che Guevarrát éltetik.


És ami a legfurább hogy jobboldalon ezt senki nem firtatta.A külföldi sajtó nem kürtölte tele a világot hogy Mo.-n kommunistaveszély van.


Viszont ha mondjuk a Fidesz kongresszusának végén,a tagok karjukat lendítve a német nácik Horst Wessel indulóját énekelnék.

Vagy a Fidesz ifj. szervezete, a Fidelitas,Szálasi Ferencet éltető brosúrát adna közre.


Akkor a magyar balliberális oldal azonnal kapna az ügyön és csőstül támadnák a Fideszt.

A külföldi sajtó pedig beharangozná a világot hogy Mo.-n iszonyatos náciveszély van.Valószínüleg a külföld pedig a Fidesz feloszlatását követelné.


Vajon miért alakult ki ez a kettős mérce?

2009. júl. 30. 16:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Azért, mert az értelmiség világszerte baloldali többségű, és ők osztották eddig a lapot.

Ha ennek a fórumnak a célszerűtlen jobboldali (provokátori?) kérdéseire adott gyagya jobboldali (provokátori?) válaszait olvasom, ezekből kiderül, hogy továbbra is a baloldali értelmiség osztja majd a lapot.

1. Nem elég jobboldalinak lenni, ész is kell hozzá.

2. Ne segítsd úgy az országnak, hogy az fájjon a végén.

3. Ne rágj elméleti gumicsontokat a gyakorlati megoldások helyett.

A fenti három pont segít abban, hogy megtörjön a SZU-MSZP sikerszériája.

2009. júl. 30. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

"Az MSZP tagjai minden kongresszusuk végén a kommunista internacionálét éneklik."


Kevered a fogalmakat a kommunista internacionálé egy szervezet neve volt, azt nem lehet énekelni. Az internacionálé pedig amit énekelnek egy Francia szerzőktől származó munkásmozgalmi dal. Sok munkáspárt jellegű párt rendezvényén éneklik nyugati országokban is.Ha jobban utánanézel nem csak a kormányon lévő kutyaütő banda használ régi retorikát. Volt alkalmam összehasonlítani Orbán Viktor és Rákosi Mátyás egy-egy beszédét, és nagyon sok retorikai elem egyezett. Elég megdöbbentő volt.

Mindig azt mondják amit a nép hallani akar, ezért van a sok hasonlóság.

2009. júl. 30. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
A jobboldal tényleg náci, főleg a szélsőjobb. Ez talán segít megérteni, hogy miért állítja be őket mindenki annak.
2009. júl. 30. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez nem gyűlöletpolitika. És az MSZP nem támadja minden ellenfelét a fasizmus vádjával. Viszont bizonyos szempontból a Fidesz és a Jobbik igenis fasisztának tekinthető.


Nézd meg a Fideszt, mint pártot. Totális diktatórikus felépítése van. Ott van a felcsúti, mint egyeduralkodó pártvezető. Az ő helyét, tekintélyét senki sem kérdőjelezheti meg. Aztán ottvannak mellettük az erősemberek (Áder, Pokorni, Kövér, Szíjjártó, Schmitt, Rogán, Deutsch), akik minden hatalmukat a vezér kedvének köszönhetik. Ha kiesnek a kegyből, mehetnek valami jelentéktelen pozícióba. Az egész meg van támogatva egy Goebbels-i propaganda gépezettel, lásd Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Heti Válasz, Demokrata, HírTV, EchoTV, stb.

Láttuk azt is mit csináltak hatalmon. Kiiktatták a parlament és a költségvetés kontrollját is (háromhetente ülésezés, kétéves költségvetés).

Jó nem mondom, hogy Hitlert éltetik, horogkeresztet hordanak, vagy karlendítéssel üdvözlik egymást, de hogy nem demokratikus párt, az tuti. Ráadásul már meg is üzenték, hogy ha 2010-ben hatalomra kerülnek, leszámolnak az MSZP-vel "felelősségrevonás" címszóval.


A Jobbikról meg ne is beszéljünk. Anno az SA, és az SS is a gárdához hasonló önképző körnek indult, és mi lett belőle. Egyébként is, ők minden szélsőjobbost összegyűjtenek, olyanokat is, akik évente tartanak megemlékezést Szálasi sírjánál, vagy a várból való fasiszta kitörési kísérlet napján.


A többi válaszolónak pedig csak annyit, hogy az internacionálé a nemzetközi baloldal indulója. Idehaza a kommunistamúlt miatt vitatott az elfogadottsága, de tőlünk nyugatabbra a szocialista pártok eléneklik a kongresszusaik után, és nem okoz semmilyen felháborodást.

Che Guevara pedig egyesek szemében terrorista gyilkos, mások szemében viszont a jobboldali diktatúrák ellen lázadó, bátor, önfeláldozó harcos példaképe.

2009. júl. 31. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

"Che Guevara pedig egyesek szemében terrorista gyilkos, mások szemében viszont a jobboldali diktatúrák ellen lázadó, bátor, önfeláldozó harcos példaképe."


Szálasi Ferenc pedig egyesek szemében terrorista gyilkos,mások szemében viszont a baloldali diktatúrák ellen lázadó,bátor, önfeláldozó harcos példaképe.


Szóval szerinted tényleg nincs kettős mérce a médiában és a politikai közgondolkodásban?

2009. aug. 1. 00:30
 7/8 anonim válasza:
Azt most okos vagy?
2010. jún. 2. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
Am előző vagyok, elolvastam, és ez engem kb ilyen ovodás módszerre emlékeztet amikor bárki nem tetszik neked leanyázod és te vagy a kemény. Ha meg észérvekkel jön megint leanyázod hogy mit okoskodik és megint te vagy a kemény...
2010. jún. 2. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!