Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen szakmákra van ma az...

Milyen szakmákra van ma az országunkban valóban fizetőképes kereslet? Feltudnál sorolni csak 10et?

Figyelt kérdés

Nem a munkaügyi központok statisztikája érdekel.

Hiszen az nagyon nagyon torz!

Pld

Vagy 3 éve volt a Tv ben hogy panaszkodott a vállalkozó hogy nem kap AV hegesztő munkavállalót. Aztán kiderült hogy havi 100e ért akarta alkalmazni. Rengeteg hegesztő van csak egy jó része már kiment dolgozni 1500-2000euróért.

Az az nem reális a statisztika.


2013. febr. 13. 08:15
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Kínai szakács! Szakács vagyok, csak nem kínai. :(
2013. febr. 13. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/36 A kérdező kommentje:

"Fodrász, kozmetikus, mûkörmös...jól megélnek, pedig ezekhez sem kell diploma!Hol?

A belvárosban, vagy Budán?

Vagy esetleg a Holdon?

2013. febr. 13. 11:05
 23/36 A kérdező kommentje:

"Hiába vitatkozol, az általam említett gázszerelő, és autószerelő tényleg megél, és elég JÓL megél.


Mert spec szakmák haver!

Vagy te a gázt magad szereled, esetleg az autódat?

Fogalmad nincs mi kell ahoz hogy gázt szerelhess, vagy egy műhely beindításához.


""És pont azért, mert normális, megfizethető áron dolgoznak, emellett precízek, becsületesek.


Ohh hogy ne!

Az általam elvárt napi 10e meg már az újgazdag hedonizmus! Miközben a negyede sem jön össze, mer NINCS MUNKA!

2013. febr. 13. 11:09
 24/36 anonim ***** válasza:
67%

ma 10:47Előre is minden tiszteletem és gratulációm annak az autószerelőnek.

De nehogy ebből általánosíts már. Amit a kérdező ír, létező jelenség és miattuk mennek tönkre a fentebb említett autószerelők, gázszerelők, asztalosok, sofőrök...stb.


Mert van olyan aki sz@rért-hugyért elvállalja. Mert mondjuk van főállása és titokban csinálja ezt is.

Amit említesz, hogy 0 tudással akarnak azonnal meggazdagodni, hazugság. Egyszerűen van valaminek egy ára. Egy szerelő nem csinálhatja meg majdnem anyagköltségben az autódat, mert neki is meg kell élnie valamiből, vagy egy sofőr nem csinálhatja meg majdnem üzemanyagköltségben a Budapest-Nagykanizsa fuvart neked, mert ő is fizeti a számlákat. De egy üzemben dolgozó, vagy egy postautót, céges kamiont hajtó meg tudja csinálni. Ezeket kéne jól agyonverni, nem megbüntetni, hanem agyba-főbe verni.

2013. febr. 13. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/36 anonim ***** válasza:
38%

Mint írtam, nem magam szerelem a gázt és az autómat. Pont azért, mert nem értek hozzá. Viszont ők megcsinálják nekem korrekt áron, jó minőségben. Mi ezzel a baj? Szerintem semmi. De én is hadd kérdezzek. Mi az hogy spec szakma?

Légyszives magyarázd el! Minden szakma speciális valamilyen szinten, és mindegyikre megvan a kereslet. PL: kertészkedni bárki tud. De jól, tudatosan, szakszerűen kertészkedni csak a szakember! Egy átlagos díszkertet fenntartani nem nagy kunszt. Mégis meg lehet találni a munkát kertészként is. Mert van olyan réteg, akinek kell a kert, de nem tud, vagy nem akar foglalkozni vele, mert 0-24 a vállalkozását irányítja. És ha van egy jó, becsületes szakember kertésze, azt ajánlani fogja a barátjának is, akivel mondjuk üzleti kapcsolatban áll. És láss csodát, a kertésznek nem is kell hirdetnie magát!

2013. febr. 13. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/36 anonim ***** válasza:

Maszek vagyok.Sose erőltettem hogy az legyek.Nagyon jól elvoltam alkalmazottként is.Haverok buli fanta. Látták ,hogy miket csináltam magam részére és jöttek az emberek, h nekik is kell olyan.A végén már nem volt időm bejárni dolgozni.


Hála az adórendszerünknek,átlagban nem jön ki a napi 10.Ha ez lenne az alapom, hogy kijöjjön mindig és mindennap akkor felkopna az állam .Aki kicsit is benne van ebben az életformában tudja ,hogy nem könnyű és ahogy mondani szokták az egyik munka viszi a másikat.Nekem mindig van munkám pedig hajtom el azokat akik nem szépen szólnak hozzám ,vagy alkudozni próbálnak.Ha tudok engedni árból ,szólok.Ha nem tart tisztességesnek, vagy kételkedik a szakmai tudásomban akkor ne hozzám jöjjön.

25 éve vagyok a szakmámban 15 éve csak ebből élek és tartom el a családomat, iskoláztatom a gyerekeim.Tapasztalatból mondom ,hogy ha megcsinálsz 50 munkát jól ,úgy hogy meg vannak elégedve, abból bejön még a következő 100 de ha 5000 ből egyet elcseszel és rossz híred viszi a módfelett lehúzott ,vagy a minőséggel elégedetlen kliens az törli(felülírja ,stornózza) a 4999 ember elégedettségét!

Sokan próbálkoznak, összecsapják a munkát , jól lehúzzák az embereket ...aztán meg a rolót.

De azért megélünk.Rend van ,fegyelem ,szerénység visszafogottság és jó hangulat.


Látok az utcán jönni menni téblábolni embereket.Olyanokat akiknek azelőtt (15-20) jobb dolguk volt.Most meg le vannak csúszva.El vannak szontyolodva, mint kisgyerek akit leválasztottak a csecsről.Volt ,hogy próbáltam némelyiken segíteni de legtöbbjükön nem lehet.A lógás-lopás-hazudozás háromszögben szocializálódtak kisebb nagyobb mértékben és már csak annyira képesek, hogy másokat okoljanak vagy okos kifogásokat hozzanak fel a mentségükre.

De a mai világban teljesíteni kell és nem is akárhogyan ,mert versenyhelyzet van.El lehet sumákolni eddig addig, de előbb utóbb mindig elválik a víz a szartól!


Szerintem ott a hiba ,hogy sokan nagy igényekkel, nagy flancokkal állnak az élethez. Kölcsönökbe, kalandokba keverednek csak azért hogy többnek mutassák magukat, mert elhitették velük ,hogy "AZ" nekik jár.


A kérdésre válaszolva: kapcsolati tőkére ,vállalkozókra van szükség ,őket kell segíteni ,hogy fejleszthessenek,(nem ám agyonbacni adókkal) termékeket exportáljanak és szoktassák meg, tanítsák be, alkalmazzák ezt a sok embert ,hogy ne nyafogjon már annyit.

Madách is megmondta: Kiművelt emberfőkre van szüksége a nemzetnek.

Kapásból, kapaszökevényből van elég.

2013. febr. 13. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/36 anonim ***** válasza:
39%
Ha fodrász vagy,és kis szerencséd is van,4-500 ezret is simán kaszálhatsz.4 álltalánossal is.
2013. febr. 13. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/36 A kérdező kommentje:

""Maszek vagyok.


Az. Fusizgató de nem vállalkozó!


"Sose erőltettem hogy az legyek.Nagyon jól elvoltam alkalmazottként is.


Talán maradnod kellett volna.


"Haverok buli fanta. Látták ,hogy miket csináltam magam részére és jöttek az emberek, h nekik is kell olyan.A végén már nem volt időm bejárni dolgozni.


Akkor még ma is csak fusizgató vagy, minden fejlődés nélkül.


"Hála az adórendszerünknek,átlagban nem jön ki a napi 10.


Ennek semmi köze az adórendszerhez.

10e alatt teljesen felesleges vállalkozni, felelősséget vállalni stb stb


""Ha ez lenne az alapom, hogy kijöjjön mindig és mindennap akkor felkopna az állam .


Fel is kellene, hiszen letöröd az árakat.

Így aztán semmi előrehaladás soha nem lesz ebben az országban.


"Aki kicsit is benne van ebben az életformában tudja ,hogy nem könnyű és ahogy mondani szokták az egyik munka viszi a másikat.


Hogy ne, csak hogy épelméjű ember 10e alatt nem kel fel ha már vállalkozik!


"Nekem mindig van munkám pedig hajtom el azokat akik nem szépen szólnak hozzám ,vagy alkudozni próbálnak.


Jó helyen laksz és sz@ré hugyé dolgozol, így nem csoda.

Holnap majd még te fizetsz.


"Ha tudok engedni árból ,szólok.Ha nem tart tisztességesnek, vagy kételkedik a szakmai tudásomban akkor ne hozzám jöjjön.


Hol élsz? Zsibvásárba?

Egy normális vállalkozónak vannak fix árai, nem a zsibibe van a lerakata hogy menjen az alkudozás. Nekem mindegy hogy millárdos vagy nyugger, annyi az ár és nem alku tárgya, mert nem mondok olyan árat ami elbír még egy kis alkut is.


"25 éve vagyok a szakmámban 15 éve csak ebből élek és tartom el a családomat, iskoláztatom a gyerekeim.Tapasztalatból mondom ,hogy ha megcsinálsz 50 munkát jól ,úgy hogy meg vannak elégedve, abból bejön még a következő 100 de ha 5000 ből egyet elcseszel és rossz híred viszi a módfelett lehúzott ,vagy a minőséggel elégedetlen kliens az törli(felülírja ,stornózza) a 4999 ember elégedettségét!


25 éve csinálom, ebből volt 6 év külföld mint alkalmazott.


Egy kis történet!


Hamburgban dolgoztam legutoljára kb úgy 9-10 éve.

Összejött egy kis tőke, meg technológiai ismeret, meg morál. Hazajöttem hogy majd én kamatoztatom a tudásom.

Vettem eszközöket hogy átültethessem a tapasztalataim a magyar közönség számára is. Vállalkozásba kezdtem felvettem 5 embert, bejéjük plántáltam azt az alaposságot amin keresztül elakartam érni a céljaim.

Informálódtam az árak felől, belőttem magam középre.

Volt a számlámon bőven így nem volt gond a fizuval, német minőséget alkottunk az az a munkával sem.

Aztán eltelt 7-8 hónap és megdöbbenve tapasztaltam hogy a számlám nem hogy gyarapodott volna, hanem megcsappant.

Úgy voltam vele hogy ez volt az indulás, lett sok megrendelésem, keresett szaki lettem,csak úgy izzott a telefonom. Eltelt néhány hónap de a számlám csak zsugorodott ami már nem volt fenntartható.

Elgondolkodtam! Mi az amit rosszul csinálok, hiszen folyamatosan dolgozom, mindenki meg van elégedve stb stb.

Aztán megértettem! Nem jövök ki abból a pénzből amit kapok a munkámért, mert túl sok energiát így időt fektetek bele. Két választásom volt. Árat emelni vagy kevesebb időt szánni egy egy munkára, hiszen az eszközeim a lehető leghatékonyabbak voltak. Megpróbáltam egy 25% os árat emelni, amiről azt hittem hogy a minőség majd kompenzálja. Hipp hopp senki nem telefonált az új árakat megismerve. Hiába volt minden hibátlan, jobb mint a többi szaki esetében, hiába nyaltam ki majd nem a megrendelő fenekét hiába az volt a jelszó hogy csak a megrendelőnek lehet igaza. Ekkor én is beálltam a sorba és elkezdtem 2-3 osztályzatú, önértékelésű munkákat végezni.

Néhány éve már ez sem működött, ma egyedül dolgozom, középszerűen, és alig élek meg belőle mert havonta max 8-10 napra van munkám. Pedig nem felejtettem el dolgozni, nem drágultam meg stb stb, egyszerűen nincs igény semmire főleg a minőségre!


"Sokan próbálkoznak, összecsapják a munkát , jól lehúzzák az embereket ...aztán meg a rolót.


Persze ilyen is van, de nem ez az általános.


"De azért megélünk.Rend van ,fegyelem ,szerénység visszafogottság és jó hangulat.


Ne haragudj hogy én nem tudok nevetni."Látok az utcán jönni menni téblábolni embereket.Olyanokat akiknek azelőtt (15-20) jobb dolguk volt.Most meg le vannak csúszva.El vannak szontyolodva, mint kisgyerek akit leválasztottak a csecsről.


És ezen mit csodálkozol?


"Volt ,hogy próbáltam némelyiken segíteni de legtöbbjükön nem lehet.A lógás-lopás-hazudozás háromszögben szocializálódtak kisebb nagyobb mértékben és már csak annyira képesek, hogy másokat okoljanak vagy okos kifogásokat hozzanak fel a mentségükre.


Ne viccelj már!

Most vagy a 10-20× jobban élteknél hazodozol vagy a mondanivalód végén.


"De a mai világban teljesíteni kell és nem is akárhogyan ,mert versenyhelyzet van.El lehet sumákolni eddig addig, de előbb utóbb mindig elválik a víz a szartól!


Ok akkor versenyezz magaddal napi 1-2e Ftért.

Aki nem akar ekkorát zuhanni az elhúz innen, maradnak a lúzerek meg az olyan kis stílüek mint te és az országnak kb annyi is. 100 év múlva is manufaktúrákban golndolkozó fusizók akik beérik annyival hogy nem hal éhen a család.

Na ez aztán a jövő!"Szerintem ott a hiba ,hogy sokan nagy igényekkel, nagy flancokkal állnak az élethez. Kölcsönökbe, kalandokba keverednek csak azért hogy többnek mutassák magukat, mert elhitették velük ,hogy "AZ" nekik jár.


Erre nem is lehet mit írni.

Gondolkodj ember, nem te vagy esetleg igénytelen?

Aki álomnak tart mint vállalkozó napi 10e ret, azt hogy lehet nevezni. Haver az havi 200-220e, fogod?

Ki a franc érvényesítheti az árait ha nem a magán szféra, vagy azt hiszed hogy a multik majd megszánnak és emelik a fizuját az ott dolgozóknak?


Szerintem te soha nem voltál vállalkozó, csak egy fusizgató jövő és tervek, célok nélküli garázsműhely barkácsoló. Te vagy aki miatt soha nem lesz fejlődés ebben az országban, mert te holnap akár 1 kg kenyérért is dolgozni fogsz mert több a semmiért. És te vagy az aki soha nem fog 1cm sem fejlődni a sufniból, mert minek.

Kb olyan vagy mint az ország, ami megrekedt az 1990es reálbéreknél és fejlettségnél, miközben már itt nálunk is a saját országunkban elhúztak mellettünk a külföldiek."A kérdésre válaszolva: kapcsolati tőkére ,vállalkozókra van szükség ,őket kell segíteni ,hogy fejleszthessenek,(nem ám agyonbacni adókkal) termékeket exportáljanak és szoktassák meg, tanítsák be, alkalmazzák ezt a sok embert ,hogy ne nyafogjon már annyit.


Ez is baromság.

Te beszélsz fejlesztésről, napi ha nincs meg a 10e az sem baj! Miből? Az adóknak meg semmi köze az egészhez, csak nézd meg északon mekkora adók vannak és hogy élnek.

Madách is megmondta: Kiművelt emberfőkre van szüksége a nemzetnek.


"Kapásból, kapaszökevényből van elég.


Igen, ezért ne folytasd.

2013. febr. 13. 13:51
 29/36 A kérdező kommentje:

"Ha fodrász vagy,és kis szerencséd is van,4-500 ezret is simán kaszálhatsz.4 álltalánossal is.jahh.az napi 20-25e ft.

+ a rezsi.

Napi 4 - 5 ügyfél (mert ugye többet nem tudsz megcsinálni)

Persze lehet 20 is ha mindenki tarvágást kér.

De az lehetetlen mert az magának vágja otthon.

Szóval napi 5 ügyfél/ 6-7e / fizura.

Hol van ilyen üzlet?

2013. febr. 13. 13:56
 30/36 anonim ***** válasza:
Műkörmös?A műkörmös tanfolyamhoz érettségit kérnek(!)Csak tudnám, mi a bánatos nyavalyának??!De amúgy is olyan drága a körmös tanfolyam, hogy aki arra össze tudja kaparni a pénzt, annak amúgy sem lehetnek nagy anyagi gondjai.
2013. febr. 13. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!