Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megoldaná Magyarországon a...

Megoldaná Magyarországon a gazdasági problémákat, ha az átlagemberek, akik keresetből élnek, magasabb fizetést kapnának?

Figyelt kérdés

Jelenleg úgy állunk, hogy nincs mibe befektetni Magyarországon, mert az embereknek nincs elég pénzük vásárolni. Ha tisztességes bért kapnának, akkor lenne vásárlóerejük és megindulhatna a termelés is a szükségletek kielégítésére.

Jelenleg úgy van, hogy aki gazdag, az folyamatosan további milliárdokat zsebel be, aztán maga alá teszi a pénzt és kotlik rajta, nem tudja mibe befektetni, mert úgy sem tudja eladni a termékeit az átlagembernek, aki a 70-100 ezres fizetéséből nem engedheti meg magának a fogyasztást.



2013. febr. 27. 23:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos ez nem ilyen egyszerű.


Fontos lenne még a vállalkozók adóterheinek csökkentése.


Magyarországon elég nagy probléma hogy rossz az adózási morál , ennek az az oka hogy az emberek nem látják hogy fejlődne az ország az adójukból ezért inkább be sem fizetik.

2013. febr. 27. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
77%
Ha a fizetésemelés mögött nincs valós gazdasági növekedés, akkor az csak magasabb inflációhoz vezetne. Ha a gazdaság felpörögne, akkor lehetne fizetést is emelni gond nélkül. Ezt itt a legnagyobb baj már évek óta, hogy nincs növekedés sőt már csak csökkenés.
2013. febr. 28. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
68%

A legjótékonyabb hatása jelen helyzetben szerintem annak lenne, ha egészen elenyésző mértékűre sikerülne visszaszorítani a feketegazdaságot, az adózatlanul bezsebelt jövedelmeket, és mindennemű adó- és járulékcsalást. Ehhez az (is) kellene, hogy vásárlóként, ügyfélként a mindennapjaink során ragaszkodjunk a nyugta, a számla kiállításához.


"Jelenleg úgy van, hogy aki gazdag, az folyamatosan további milliárdokat zsebel be, aztán maga alá teszi a pénzt és kotlik rajta, nem tudja mibe befektetni" - na ez egy jókora butaság.

2013. febr. 28. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:

De nem fog felpörögni a gazdaság, ha a fizetéseket nem emeljük, ugyanis nincs miért befektetni és termelni, ha a megtermelt árut nem tudják megvenni az emberek, a létrejött szolgáltatásokat pedig nem tudják igénybe venni és így fizetni is érte.

Egyébként miért lenne infláció a fizetések emelésétől? Nem vonnánk be több pénzt a körforgásba, csak javítanánk annak eloszlásán a társadalmon belül. Mégse normális az, hogy egyesek 47 ezer forintból tengnek-lengnek havonta, míg megint mások milliárdokat keresnek. Normális, nyugati országban ezt a problémát meg tudják oldani, ott nincs ezzel baj. Ott normális, méltányos, a magyarországitól 6-szor nagyobb fizetést kapnak az emberek, még sem hiszem el, hogy 6-szor annyit dolgoznának, mint itt nálunk, mert az fizikai képtelenség. Esetleg jobban meg van szervezve a társadalmuk és jobban össze tudják hangolni a termelésüket, ezért állhatnak jobban, de akkor sem indokolt ez a mértékű különbség.

2013. febr. 28. 00:37
 5/18 anonim ***** válasza:

"De nem fog felpörögni a gazdaság, ha a fizetéseket nem emeljük, ugyanis nincs miért befektetni és termelni, ha a megtermelt árut nem tudják megvenni az emberek" - exportra is lehet termelni :)


Az ún. "bérinfláció" pedig valóban egy hülyeség.

2013. febr. 28. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
32%

aki be akar fektetni, az annak akar eladni, aki tud fizetni.

tehát mehetnek felfelé az árak, mert a gazdagok a drága holmikért rajonganak csak, az ára miatt.

2013. febr. 28. 02:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:

így kisebb befektetésből magasabb a profit.


anno mondta egyszer vki nekem: "ne millió zoknit gyárts, hanem egy ruhát, amiből egy van az országban."

2013. febr. 28. 02:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:

Olvasni itt akkora felszínes tudásról árulkodó írásokat ami megdöbbentő, hiszen ez az oldal hasonló kérdésekkel foglalkozik.


Az infláció sokféleképpen kialakulhat, de bizony h az állam nem akarja akkor nem fog! Sőt, az ilyen válságosnak tekinthető helyzetben a piaci elvek alapján inkább a defláció a veszély. Nálunk az állam generálja, ma is és mindig is az generálta.


Mi is a bibbi a béremeléssel?

Az hogy egy kicsi nyitott gazdaság vagyunk ami ráadásul tőkeszegény, és duális jellegű. Ha emelkednek a jövedelmek (Medgymag és Ov féle emelések) akkor értelem szerűen megugrik az import. Sőt, sajnos a magas hozzáadott értéket képviselő import. Az autó a plazma stb stb. Mi, viszont alacsony hozzáadott értékű exporttal lennénk csak képesek fedezni a növekményt, megtorpanunk.

Hiszen ebben a szegmensben nagyon árérzékeny a termelés gyümölcsének eladhatósága. Magasabb bérek= drágább termék, ami egy túlkínálatos piacon = csökkenő piaci részesedés. Ekkor jön az eladósodás, hiszen csak hitelekből vagyunk képesek kigazdálkodni a hiányt.

Az az, a megemelkedett jövedelmek nem kummulálódnak és multiplikálódnak a magyar gazdaságban, nem jelentenek további externáliákat. Gyakorlatilag a fogyasztási rotációval folyamatosan külföldre távozik minden béremelés.


Megoldás!

A magyar prekapitalista gazdasági szerkezetet ami az alacsony hozzáadott értéket állít elő, a duális szerkezetből fakadóan nagyon torz a GDP/GNI arányunk, illetve nem termelünk a gazdaság növekedéséhez megfelelő profitot. Szerkezet váltásra lenne szükség, ugyanis addig ebből a mókuskerékből nem lehet kikerülni.

Az az,

2013. febr. 28. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
8%
Nem. Pénzügyi kultúra kéne először, hogy ha a prolinak van egy kis mellékese, értelmesen használja fel.
2013. febr. 28. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:

"Ha a gazdaság felpörögne, akkor lehetne fizetést is emelni gond nélkül."


A józan parasztész ilyenkor hol marad?

Hova a frászba pörögjön a gazdaság, ha normális fizetés hiányában továbbra sem lesz kereslet?Amit megtermeltek, dobálják a Dunába, mert úgysem fogja a kutya sem megvenni?

Vagy továbbra is csak a magasabb jövedelműeknek legyen elérhető a felpörgetett gazdaság java?Így akkor megint nem jutunk egyről a kettőre.

Fel kéne már végre fogni:Lenne itt mit vásárolni, lenne éppen kínálat is, csak nincs kereslet, mert a lakosság nagy részének már lerágták a csontját is, nincs miből vásárolnia.Szóval, ha tetszik, ha nem, a jövedelmeket kellene megnövelni legelőszöris, méghozzá nem kicsit!

Az árak már rég elérték a nyugatit, majd ha a minimálbér is eléri, akkor esetleg kilátásban lesz valami növekedés.

2013. febr. 28. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!