Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy erdélyi véleménye. Van...

Egy erdélyi véleménye. Van kérdés?

Figyelt kérdés

"Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik"


feltöltve: 2013. március 10.


"Ez nem magyarság. Ez egy fogyó nép pökhendi felfuvalkodottsága" - írja a határon inneniekről egy határon túli magyar. Mit gondol egy erdélyi az anyaországi magyarok pökhendi, kirekesztő, melldöngető magyarkodásáról? Kommentben megírta:"Már elnézést, de aki azt hiszi, hogy az erdélyi magyarok majd tömegesen mennek szavazni a magyarországi választások megrendezésekor, az súlyosan téved. Elutasítjuk TÖMEGESEN a magyarországi gondolkodásmódot és örülünk annak, hogy TÖMEGESEN visszatelepülnek az erdélyiek Romániába.


Elegünk van az állandó civakodásból, a románozásból, a lélektelenségből, a szabályokhoz való görcsös ragaszkodásból, az emberi kapcsolatok elsivatagosodásából, a keresztyénség teljes hiányából. Mindez nekünk NEM kell Erdélyben. És nem akarunk összeveszni a románokkal sem.


Eddig, amíg nem ismertük a ti viszonyaitokat, rendre azt gondoltuk, Istenem, mit is veszítettünk... Magyarország... édenkert. De most, hogy megismertük, miként is gondolkoztok, rémülten hálálkodunk, hogy Erdély Romániához tartozik, mert ha nem, ezt is olyanná tettétek volna mint a ti országotok, ahol csak az számít magyarnak, aki gyűlöli a másikat és jól tud cigányozni meg zsidózni.


Na hát ehhez, nekünk TÖMEGESEN semmi közünk. Ennek a mentalitásnak megálljt parancsolunk Románia nyugati határán. Tudjátok, ha mindkét országban éltetek volna, igen, Romániában is, amit annyira képesek vagytok szidni, akkor szerintem nagyon szégyellnétek magatokat. Tisztelet a kevés kivételnek. [...]


Magyar vagyok, bármilyen meglepő. A te parciumi ismerőseid csak látogatóba mennek Magyarországra, de nem élnek ott. Én éltem. Négy évet Magyarországon és 37 évet Romániában. Magyar vagyok, de nekem az a magyarság, amit az anyaországban annak értenek, teljesen idegen.


Megmondom, nektek mi a magyarság, legalábbis Borsodban mi az. Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó. Összeesküvés elméletekben hinni és azt állítani, hogy magyarok találtak fel a világon mindent ami jelentős dolog. Más népeket állandóan pocskondiázni, a franciáktól a románokig, az oroszoktól a négerekig. Állandó cigányozás. Viccben és komolyan is. Állítani, hogy a magyar isteni nyelv. Mindenféle marhaságot elhinni, hogy a zsidók Magyarországot akarják új hazájuknak, az ivóvízkészlet miatt (csak megjegyzem, Békés és Hajdú Bihar megye Romániából importálja a vizet mert az ottani ihatatlan).


Szóval egy nyelvet beszélünk, de nem vagyunk egy nép. Közöttünk olyan hatalmas különbségek vannak, hogy a kezdeti eufória után, az erdélyi magyar rémülten néz körbe a kultúrsokk és megaláztatások meg vállalhatatlan gondolatok hatásától még reszketve: Te jó ég, hova kerültem...


Veletek ha beszélget az ember, kezdetben úgy tűnik minden rendben van, de aztán olyanokat mondtok, hogy megáll az óra a falon. Akkor rájövünk, kegyetlenül csalódtunk és nem gondolkozhatunk ugyanígy.


A magyar társadalomban van egy romlás. Nagy romlás. Az emberek nem házasodnak. nem vállalnak gyereket. Bár ezt nem mondják, de mégis úgy élnek. A Jobbik azért terjed mint a rákfene, mert olyanokat mond, amit az emberek nem mondanak ki, de úgy gondolnak. paramilitáris szerveződések, fasiszta portálok tömege, ismétlem tömege mérgezi az embereket.


Ez az, ami nekünk nem kell. Ez nem magyarság. Egy fogyó nép pökhendi felfuvalkodottsága. Ha ennek nem lesz vége, Magyarország fel fogja számolni önmagát. Az a nép, amely nem képes beismerni a hibáit és állandóan másokra mutogat, elveszi magától a gyógyulás lehetőségét.


A gyógyulás bűnbánattal kezdődik, nem pökhendiséggel. Erdély nem követi ezt az utat."


[link]2013. márc. 10. 21:50
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
79%
Én teljesen egyetértek vele és pontosan ugyan ezeket a problémákat látom is, holott itt élek és mindig is itt éltem Magyarországon.
2013. márc. 10. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/42 anonim ***** válasza:
42%
A különbség az, hogy Romániában az egész politikai elit kirekesztő, soviniszta; nem csak egy kisebb ellenzéki párt, mint nálunk. A román népesség pont olyan mértékben fogy, mint a magyar, és nagyobb a külföldre vándorlás aránya. A lakosság nagy többsége hisz a babonákban, alig ad a higiéniára, illetve az átlag IQ 5 ponttal alacsonyabb, mint nálunk.
2013. márc. 10. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/42 Vadkan01 ***** válasza:
86%
Szörnyűek vagyunk mi magyarországi magyarok.
2013. márc. 10. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/42 anonim ***** válasza:
91%
Azért Budapest és az ország nyugati fele szerencsére csak mérsékelten olyan, mint amiről a kommentben szó volt, ezek egy fokkal élhetőbb helyek, Borsod szerencsére nem egész Magyarország tükre. Azzal pedig tényleg egyetértek, hogy abszolút más a mentalitása pl egy gyergyóinak, vagy mint nekem, aki Budapest belvárosában szocializálódott. Egyik sem rosszabb, mint a másik, csak különböző, én például csodálom az ottani emberek természetközeliségét, pozitív értelemben vett egyszerű életszemléletét és kitartását. Én viszont képtelen lennék azon a helyen élni, mert teljesen más a mentalitásom. Igaz, ha választanom kéne, sokkal inkább Erdély, mint valamelyik elb@szott kelet-magyarországi putri, ahol tényleg azok mennek, amit a kommentben lehet olvasni.
2013. márc. 10. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/42 anonim ***** válasza:
78%
Én Nem Borsodban élek, de tökéletesen igaza van a magyarokról írt véleményének.
2013. márc. 10. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/42 anonim ***** válasza:
75%
Igaza van, remélem a kurucinfón is olvassák.
2013. márc. 10. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/42 anonim ***** válasza:
38%
Igazad van, kedves erdélyi magyar, a magyarországi nagynemzetiek ocsmány viselkedéséről, ugyanakkor nem hiszem, hogy a románok olyan hűdejó fej emberek lennének ott a határon túl és a családalapítás és a gyermeknemzés elvetése nem csak a hazai nemzeti magyarok körében tabutéma, hanem a liberálisoknál is erősen az. Igaz, hogy a nemzetiek sokkal inkább felkapják a dolgot, hogy "hűűűűűű, sok gyerek kell, hogy fennmaradjon a magyar!", ugyanakkor ők sem vállalnak gyakran egyet sem, ami őket kétszínűvé teszi ilyen téren. Nekem amúgy van két, 40 év körüli nőismerősöm, akik Erdélyből jöttek Magyarországra pár éve és egyiküknek sincs gyereke. Szóval ez ellentmond annak, amit írtál.
2013. márc. 10. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/42 anonim ***** válasza:
31%
Egy anonim "erdélyi?" véleménye!
2013. márc. 10. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/42 anonim ***** válasza:
48%

1, nincs aláírva a szöveg, nem ismerjük a szerzőjét

2, királyi többesben ír, mintha mindenki így gondolkodna

3, a cikk egy szélsőbal portál hozta le, ahol díszhelyen tetszeleg Aczél elvtárs írása...

4, a (valszeg baloldali) szerző írásában baloldali frázisokat mantrázik

5, akinek a Csau-féle jegyrendszeres terror-Románia a Kánaán, arra nem tudok mit mondani... Szado-mazo a köbön

6, szerző a saját háza táján söprögessenMiért érzem azt, hogy ez megint egy tudatos megosztási kísérlet?


Azt várja, hogy beinduljon az Anyaország vs Erdély propagandagépezet..."A gyógyulás bűnbánattal kezdődik, nem pökhendiséggel."


Tessék mondani, Aczél elvtárs, maguknál mikor kezdődik a gyógyulás? Tudják: 1956, megtorlások, beszervezések, terror stb.

A magyarságot a negyven éves következetes agymosás züllesztette le! Ebben azoknak van elévülhetetlen érdeme, akik az ominózus honlapon publikálnak.

Na ez a szégyen!

2013. márc. 10. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/42 anonim ***** válasza:
71%

Volt az a gyalázatos 2004 december ötödikét megelőző kampány, ahol uszítottak az Anyaországon kívüli magyarok ellen.

Na ez annak inverze, csak most az anyaországi magyarok ellen.

értsd: csak az a magyar, aki a határon túl él, ergo nem kell foglalkozni az anyaországi ügyekkel.

Cél: nehogy elmenjenek szavazni.


Politikai akció, semmi több. Abból is a leggusztustalanabb.


Tegyétek fel a kérdést: kinek áll érdekében?

Qui prodect

2013. márc. 10. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!