Hogyan éljem túl az Orbán-rendszert? Szóval milyen túlélési tippjeitek vannak erre, annak akinél otthon nem fúj narancsos hátszél?
Ismerősöm mondta: - Vagy kimégy külföldre, vagy belépsz a Fideszbe- köztes út nincs.
Én meg mondtam: -Ennél rosszabb nem lesz már. Lemerülök és kibekkelem ezt a ditatúrát is.
20 ezerből mekkora csóró :D
Heti annyit költök kólára haha
"" Családalapításról továbbtanulásról vagy pihenésről álmodni sem tudok. Ez is az Orbán-rendszer.""
Mi köze van annak Orbánhoz, hogy családot alapítasz, vagy esetleg nem tanulsz? Miért nem pihensz?
Tavaly házasodtam én is és még jó pár ezren aminek semmi köze nem volt Orbánnak. A tanulási lehetőség is megadatott - lásd több ezren tanulnak és szereznek szakmát.
12-esnek: azért mert egy gyermek eltartására nincs pénzem azért mert tanulni nincs pénzem. Ilyen nagyon egyszerű sajnos. Ennyi köze van a Nagyvezérhez. Sajnos pont független magyar kisvállalkozók vagyunk így külön súlytott minket ez a politika.
13-asnak: Észak Korea igen nagyon kemény. Persze én a puha diktatúráról beszélek, mint a Kádár-rendszer végefelé. De az is diktatúra sajnos. Ha lesz szabad alkotmány, sajtószabadság, vallásszabadság készséggel vissavonom a kijelentést, de addig ez van sajnálom! :-)
""12-esnek: azért mert egy gyermek eltartására nincs pénzem azért mert tanulni nincs pénzem. Ilyen nagyon egyszerű sajnos""
Ha a netre futja még nem lehet olyan tragikus a helyzet.
A tanulással kapcsolatban- akik tartósan álláskeresők lehetőségük van az állam által finanszírozott (ingyenes) szakképzésben. Az egyik ismerősöm tavaly szerezte meg a minősített hegesztői szakmát és már sikerült elhelyezkednie.
Ha gyermek eltartására nincs pénzed szerez munkát.
Az én feleségem sem dolgozik - én minimálbért keresek mégis gyermeket tervezünk. Egy család boldogságához nem elsősorban pénzre van szükség.
A külföldi munkát javaslom. Amelyik ismerősöm kiment, hallani sem akarnak arról hogy hazajöjjenek. Ha már mindenképpen munkabérből vagy kénytelen élni (elmondásod szerint), akkor csakis ott dolgozz, ahol legjobban megbecsülnek, ahol legjobbak az élet- és munkakörülmények.
Azt mondják hogy az emberek haláluk előtt szívből megbánják azt amit nem jól csináltak. Édesapám sem volt ez alól kivétel 94 éves korában. Megbánta hogy nem maradt kint Németországban, ahol egykor dolgozott. És azt is hozzá tette hogy én ne kövessem el ugyanazt a hibát és ne az ő temetését lessem hanem a karrieremet építsem egy rendes országban és hátra se nézzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!